Świeżak
Świeżak
Re: Kto ucieknie?

Post autor: Fl3t05 »

Mela0607 pisze:o właśnie i oto chodzi - ostatnimi czasy T-Bag zaczął całkiem inteligentnie myśleć; czyżby się upodabniał do Scofield'a?
W zasadzie jestem skłonny zaryzykować stwierdzenie, że T-Bag myślał zawsze. To, że jest swojego rodzaju "psycholem" wcale nie odbiera mu intelektu. Uciekł z więzienia, przetrwał bez ręki, załatwił sobie nową, przez długi, długi czas był posiadaczem 5 mln dolarów, no i zawsze wychodziło na jego. To bardzo inteligentny facet.
Mela0607 pisze:Możliwe, ale on ucieknie z nimi, na pewno znów coś będzie podejrzewać i tak też wezną do ekipy, żeby niczego nie wypaplał
Pod warunkiem, że Lechero nie będzie miał zielonego pojęcia o ucieczce to rzeczywiście ucieczka T-Baga jest bardzo prawdopodobno - na podobnej zasadzie jak w pierwszym sezonie, podczas ucieczki z Fox River. Ja tam uważam, że jakoś się "wpląta". Nie wiem jak, ale to sprytna bestia ;).
Mela0607 pisze:Scofield nie będzie chciał znów z nim mieć od czynienia, aczkolwiek T-Bag ma wtyki, które się mu sprzydadzą...
T-Bag ma wtyki? Gdzie? Przez całe trzy sezony nie zauważyłem żadnej osoby, która mogłaby się do czegoś przydać Michaelowi. Co innego było w przypadku Ambruzziego. T-Bag jest osobą raczej nieprzydatną (Scofield sam potrafi myśleć), więc jedyne jego szansa to wkręcenie się na siłę.
Ms_psycho pisze:Nie rozumiem co wy z tym dzieciakiem z piłką.
Kilka razy był pokazany, a wszyscy od razu, że ucieknie na pewno ;p
Zbyt często go pokazują, aby był tylko zwykłym więźniem. Jakiś wątek będzie jemu poświęcony na 100%. Może niekoniecznie ucieczka (chociaż ja jestem za tą opcją), ale np. jego śmierć albo wysokopriorytetowa pomoc uciekinierom (bo niską już oddał).
Ms_psycho pisze:Pokazują go, bo nie mogą ciągle wałkować tych samych postaci i muszą wprowadzać nowe.
Raczej nie. Pokazują go częściej niż Bellicka, więc odegra dość ważną rolę.
W pierwszym sezonie też pokazywali tych, którzy uciekli lub do tego się przymierzali.
AutumnLeaf pisze:mnie się najbardziej podoba, że każdy Mahone'a wymienia
Ja nie wymieniłem.
Sebastian66i6 pisze:Tak mnie również zwłaszcza iż jest to moja ulubiona postać
Może nie kierujmy się zasadą "lubię/nie lubię", ale realnie rozpatrzmy możliwości poszczególnych bohaterów.
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: AutumnLeaf »

oj tam, małe przeoczenie. No dobra, większość. ja tam realnie oceniam ich możliwości, i nie kieruję się tą zasadą, a to, że akurat Alexa lubię i go wymieniła to nie znaczy , że zrobiłam to pochopnie.o.
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

Post autor: Sebastian66i6 »

:-) a mi się wydaje że każdy w tym temacie pisze tych których chciałby zobaczyć w odcinkach po ucieczce z Sony a nie tych którzy maja na to szanse ;)
Świeżak
Świeżak

Sebastian66i6 pisze: a mi się wydaje że każdy w tym temacie pisze tych których chciałby zobaczyć w odcinkach po ucieczce z Sony a nie tych którzy maja na to szanse
Od tego mamy chyba temat "Ulubione postacie" lub coś w tym stylu.
Wypisywanie ulubieńców jest bezsensu - przynajmniej IMO.
Dobra, EOT.
Michael Scofield
Michael Scofield

eech ja nie lubię Michaela, ale go napisałam. Ale okej, nie wymądrzam się.
Świeżak
Świeżak

Do "tych co uciekną" dokładam jeszcze tego nowego 'cfaniaczka'. Czuję, że się wkręci w ostatniej chwili ;).
Michael Scofield
Michael Scofield

a mnie się bardzo bardzo źle wydaje, że ucieknie w końcy tylko Majk i Whistler, ale ja to pesymista jestem :P
T-Bag
T-Bag

Post autor: Mela0607 »

Fl3t05 pisze:W zasadzie jestem skłonny zaryzykować stwierdzenie, że T-Bag myślał zawsze. To, że jest swojego rodzaju "psycholem" wcale nie odbiera mu intelektu. Uciekł z więzienia, przetrwał bez ręki, załatwił sobie nową, przez długi, długi czas był posiadaczem 5 mln dolarów, no i zawsze wychodziło na jego. To bardzo inteligentny facet.
Masz rację, bo gdyby nie myślał to na pewno by facet nie przeżył
Fl3t05 pisze:Pod warunkiem, że Lechero nie będzie miał zielonego pojęcia o ucieczce to rzeczywiście ucieczka T-Baga jest bardzo prawdopodobno - na podobnej zasadzie jak w pierwszym sezonie, podczas ucieczki z Fox River. Ja tam uważam, że jakoś się "wpląta". Nie wiem jak, ale to sprytna bestia ;).
Ja też mam nadzieję, bez niego to już nudno będzie, a chętnie bym zobaczyła z nim więcej akcji, bo to co teraz jest nie jest niczym specjalnym
Fl3t05 pisze:T-Bag ma wtyki? Gdzie? Przez całe trzy sezony nie zauważyłem żadnej osoby, która mogłaby się do czegoś przydać Michaelowi. Co innego było w przypadku Ambruzziego. T-Bag jest osobą raczej nieprzydatną (Scofield sam potrafi myśleć), więc jedyne jego szansa to wkręcenie się na siłę.
Okej, może źle się wyraziłam, ale przecież to co Scofield potrzebuje ze strony Patrona to T-Bag jest w stanie to załatwić, bo przecież jak było z telefonem...
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

heh było tak ze miki szantazuje tbaga :P jesli isc tym tokiem myslenia to rownie dobrze w ucieczke moze wkrecic sie belick bo tez moze zaszantazowac theodoro^^ nie tylko miki wie ze jest pedofilem :P
T-Bag
T-Bag

Sebastian66i6 pisze: jesli isc tym tokiem myslenia to rownie dobrze w ucieczke moze wkrecic sie belick bo tez moze zaszantazowac theodoro^^ nie tylko miki wie ze jest pedofilem :P
fakt, aczkolwiek Bellick nie jest tak bardzo sprytny czy też inteligentny by domyślić się tego iż powiedzenie prawdy na temat przeszłości T-Bag'a pomogło by mu
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

to fakt ^^ bellick jak już coś wymyśli to nie wychodzi mu to na dobre a wręcz przeciwnie :D bidulka :P
T-Bag
T-Bag

więc ja jedynie będę skłonna mu tylko coś zakomunikować, a mianowicie: "Bellick po prostu nie myśl!"
Świeżak
Świeżak

Mela0607 pisze:przecież to co Scofield potrzebuje ze strony Patrona to T-Bag jest w stanie to załatwić, bo przecież jak było z telefonem...
Racja. Myślałem, że mówisz o "wtykach" na wolności, a takich T-Bag niestety nie ma. Natomiast w więzieniu - owszem. Chociaż po ostatnim może być różnie ;).

Ja w każdym razie stawiam tak: Whistler, Scofield, T-Bag, Bellick, Nowy i Koszykarz. Troszkę dużo, ale w Fox River było ich jeszcze więcej ;p.
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

Fl3t05 pisze:Ja w każdym razie stawiam tak: Whistler, Scofield, T-Bag, Bellick, Nowy i Koszykarz. Troszkę dużo, ale w Fox River było ich jeszcze więcej ;p.
Po obejrzeniu trailera z 6 odcinka stawiam na Lechero bardziej niż na koszykarza.
T-Bag
T-Bag

Fl3t05 pisze:Racja. Myślałem, że mówisz o "wtykach" na wolności, a takich T-Bag niestety nie ma. Natomiast w więzieniu - owszem. Chociaż po ostatnim może być różnie ;).
Ano wtyki na zewnątrz, ale to było w 1 sezonie miał John, a teraz Michael może liczyć na brata jeśli chodzi oto co się dzieje poza Soną, no właśnie tylko w ostatnim odcinku T-Bag oberwał od samego patrona, więc już pewnie nie będzie miał takiej swobody
Świeżak
Świeżak

Post autor: kuras997 »

T-bag napewno ucieknie razem z maikelem bo zobaczy ze cos sie kroi zastraszy go za go podj**** dla tego muzyna co zodzi w tej sonie i maikel bedziw musiał go wzią :mrgreen:
Sara Tancredi
Sara Tancredi

Post autor: Damian1989 »

Mahone można powiedzieć że już sie wydostał z sony

a ucieknie tylko Scofield i Whistler
Świeżak
Świeżak

Damian1989 pisze:Mahone można powiedzieć że już sie wydostał z sony
On tam jeszcze wróci, mogę się założyć ;).
Damian1989 pisze:a ucieknie tylko Scofield i Whistler
Nie dopuszczam do siebie takiej myśli ;p. Coraz bardziej jestem pewien, że ucieknie Bellick - coś ostatnio zbyt często go pokazują. T-Bag również, bo ma zbyt wielu fanów, aby tam zostać ^^. No i trochę się zawiodłem na swoim przeczuciu - jednak ten "nowy" nie odegrał jakiejś znaczącej roli, myślałem, że wkręci się w ucieczkę. W sumie to dobrze, bo go nie lubię xD. Młody z piłką też ucieknie. I dalej podtrzymuję swoje zdanie, że Lechero nie ucieknie (mimo tego co pokazano w ostatnim odcinku).
Michael Scofield
Michael Scofield

T-bag zupełnie się ucieczką nie interesuje, Alex miał niby u niego dług, ale Alexa nie ma a Teddy'emu przybyło wrogów.
Lechero to mi się wydaje, że kojfnie niedługo...
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

Fl3t05, Przesadziłeś z tymi ucieczkami .. :P .. Uciekną tylko Michael i Whistler, o co zakład ? :D
Sara Tancredi
Sara Tancredi

Mahone nie jest na tyle głupi

ja w ogóle zastanawiam się czy on w ogóle pójdzie do więzienia teraz
pewnie da nogę póki jeszcze będzie w tym hotelu

Ja też jestem pewien teraz na 99% że ucieknie tylko Scofield i Whistler
Fernando Sucre
Fernando Sucre

Post autor: Oktarynka »

SPOJLER 3.07

Hahaha mówiłam że Lechero będzie chciał uciekać 8D I ucieknie zobaczycie! I Mahone też XD!

//KONIEC SPOJLERA
Sara Tancredi
Sara Tancredi

Mahona już niema w sonie

a ja dalej sie upieram ze ucieknie tylko Scofield i Whistler
Świeżak
Świeżak

AutumnLeaf pisze:T-bag zupełnie się ucieczką nie interesuje
Bo o niej nie wie. Wkręci się w ostatniej chwili, podobnie jak Bellick.
Sebastian66i6 pisze:Uciekną tylko Michael i Whistler, o co zakład ?
O piwo xD.
Damian1989 pisze:Mahone nie jest na tyle głupi
Przecież widać, że coś z nim nie tak bez prochów. Nie chce rozprawy, rzuca się, skuli go ostatnio. Odprowadzą go z powrotem do Sony, nie ma możliwości, aby tak kreatywna postać zniknęła z serialu lub miała własny, niewiele wnoszący do fabuły, wątek.
Damian1989 pisze:Ja też jestem pewien teraz na 99% że ucieknie tylko Scofield i Whistler
Gdyby tak się stało to losy reszty głównych bohaterów (Mahone, T-Bag, Bellick) przestaną mieć znaczenie. IMO trochę niemożliwe, muszą być jakieś odskocznie od Michaela i jego brata.
Damian1989 pisze:Mahona już niema w sonie
Wróci ;).
Oktarynka pisze:Hahaha mówiłam że Lechero będzie chciał uciekać 8D
Będzie, ale go zestrzelą po drodze :P.
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

Fl3t05 pisze:Będzie, ale go zestrzelą po drodze
nic nie czytasz :P w spoilerze do 10odcinka jest napisane że Lechero stoczy walką z Sammym o przywództwo w Sonie, więc po prostu nie ucieknie, a tym bardziej go nie zastrzelą :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sezon III”