LOL, jako otaku nie tylko 'Prisona' lecz też mangi i anime, muszę powiedzieć: choć głosowałem to ta ankieta kupy się dla mnie nie trzyma. Dlaczego? 1. Anime = animacja, manga = rysunek, książka, więc proste stwierdzenie manga to nie film w żadnym wypadku

2. Kreskówki to Simpsony i inne beznadziejne twory, a w anime to akurat masz szereg różnych stylów oraz rodzai np. shoudjo = romantyczne, głównie dla dziewczyn, shounen = Dragon Ball etc, masz też tak mangę i animę dla młodszych i dla starszych, takiego DB wyemitują na Polsacie czy gdzieś jako bajkę, daj im by wyemitowali Jin Roh, Tokko bądź cokolwiek co można nazwać 'Gore' w czasie przeznaczonym dla 'młodszych' a zobaczysz pikietę spod znaku Radia M. od razu głoszącą głośny sprzeciw.
Tak czy inaczej mówiąc prosto: kreskówki (Sipmsonowie) nie równać się anime (tym bardziej manga) czy animacja (animacja = Shrek etc), no chyba, że jesteś jedną z tych ignorantek, którzy klasyfikują wszystko do jednego koszyka, jeśli tak, no cóż, nic nie poradzę.
Pozdrawiam
i dodaję, że oddałem głoś na 'Komedię' i 'Kreskówki' (choć nie zgadzam się z interpretacją) obydwa gatunki są dobre, w połączeniu nawet lepsze
PS.
Choć na tym forum się z braku czasu za bardzo nigdy nie wypowiadałem, to jednak doświadczenie z forami posiadam, więc z porady: do ankiety jeśli nie da się czegoś sklasyfikować, dawaj opcję 'inne', ktoś przecież może też lubić filmy przyrodnicze (Mikrokosmos?) czy filmy z zupełnie innej bajki (kino Irańskie)