Ulubiony gatunek filmu?

Liczba głosów: 63
- komedia (13) 21%
- romans Brak głosów
- horror (10) 16%
- thriller (14) 22%
- kreskówka ( manga, anime, itp ) (2) 3%
- fabularny (2) 3%
- komedia romantyczna (4) 6%
- akcji (12) 19%
- katastroficzny (3) 5%
- dramat (3) 5%
moja pierwsza ankieta, więc jeśli coś jest nie tak to sorry :)

MACIE PO 2 GŁOSY!!!

zaczynamy... :)
Michael Scofield
Michael Scofield
heeeej...brakuje dramatu.

Dodałam :)
niun
Michael Scofield
Michael Scofield
ale jak tylko dwa? ja się nie mogę zdecydować xD
hmmmmmmmmmmmmm......
głosuję na katastroficzny, bo nie ma wojennego^^ i na komedię, chociaż lubię też filmy akcji, fabularne, horrory, thrillery, komedie romantyczne... łeee no wszystkie lubię oprócz chińskich czy tam japońskich bajek :D
Michael Scofield
Michael Scofield
Thriller(bo uwielbiam ten gatunek)
i
Akcji(a ten też lubię bo lubię i już)

Jak dla mnie to te dwa,ankieta fajna :mrgreen:
Michael Scofield
Michael Scofield
horror i thriller.
Uwielbiam jeszcze filmy przygodowe
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows
Filmy fantastyczne, kostiumowe i historyczne.
Ciekawi mnie najbardziej historia i fantastyka, więc do jednych z moich ulubionych filmów należy seria Asterix i Obeliks ;-) Znakomite połączenie tych2 gatunków.
Jednak nie będę w stanie tutaj zagłosować, ponieważ nie ma tutaj wyżej wymienionych gatunków.
tak się zastanawiałam czy dwa głosy starczą, ale tak zrobiłam i już..
wiem, że nie nie ma wszystkich gatunków..
można tojeszzce zmienić??

mój wybór padł na komedie romantyzcne i horrory, chociaż nie jestem jakoś specialnie uprzedzona do żadnego gatunku... ( nawet jak muszę obejrzę naruto czy coś tam :) )
Michael Scofield
Michael Scofield
szczerze mówiac to nie czaje tego z tym fabularnym^^

eeee no ciezko sie zdecydowac noooo ale dobra:
KOMEDIA i THRILLER

jak by było to bym dała jeszcze na historyczne
T-Bag
Uwielbiam filmy akcji ponieważ się dużo dzieje i nie ma przynudzania :P no w niektórych napewno jest jakieś ale według mnie rzadko ;)
No i komedie bez których żyć się nie da ^^ no bo w końcu śmiech to zdrowie :D
Michael Scofield
Michael Scofield
Komedie i filmy akcji.Lubie kiedy dużo się dzieje :) a komedie no dla poprawy humoru i ogólnie tak jakoś ;P
Michael Scofield
Michael Scofield
Akcja i komedia romantyczna.
Uwielbiam te gatunki, no i jeszcze dramaty oczywiście.
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows
madamebutterfly pisze:można tojeszzce zmienić??
Ty? Nie możesz.
Moze to zrobić na pewno Dusqmad i niunia pewnie też.
ogi
Świeżak
Świeżak
Re: wasz ulubiony gatunek filmowy

Post autor: ogi »

LOL, jako otaku nie tylko 'Prisona' lecz też mangi i anime, muszę powiedzieć: choć głosowałem to ta ankieta kupy się dla mnie nie trzyma. Dlaczego? 1. Anime = animacja, manga = rysunek, książka, więc proste stwierdzenie manga to nie film w żadnym wypadku :evil: 2. Kreskówki to Simpsony i inne beznadziejne twory, a w anime to akurat masz szereg różnych stylów oraz rodzai np. shoudjo = romantyczne, głównie dla dziewczyn, shounen = Dragon Ball etc, masz też tak mangę i animę dla młodszych i dla starszych, takiego DB wyemitują na Polsacie czy gdzieś jako bajkę, daj im by wyemitowali Jin Roh, Tokko bądź cokolwiek co można nazwać 'Gore' w czasie przeznaczonym dla 'młodszych' a zobaczysz pikietę spod znaku Radia M. od razu głoszącą głośny sprzeciw.

Tak czy inaczej mówiąc prosto: kreskówki (Sipmsonowie) nie równać się anime (tym bardziej manga) czy animacja (animacja = Shrek etc), no chyba, że jesteś jedną z tych ignorantek, którzy klasyfikują wszystko do jednego koszyka, jeśli tak, no cóż, nic nie poradzę.

Pozdrawiam
i dodaję, że oddałem głoś na 'Komedię' i 'Kreskówki' (choć nie zgadzam się z interpretacją) obydwa gatunki są dobre, w połączeniu nawet lepsze :D

PS.
Choć na tym forum się z braku czasu za bardzo nigdy nie wypowiadałem, to jednak doświadczenie z forami posiadam, więc z porady: do ankiety jeśli nie da się czegoś sklasyfikować, dawaj opcję 'inne', ktoś przecież może też lubić filmy przyrodnicze (Mikrokosmos?) czy filmy z zupełnie innej bajki (kino Irańskie)
Michael Scofield
Michael Scofield
Ogi, ale sie czepiasz!! :p
Z mangą też bym sie nie zgodziła, ale już z anime nie wyskakuj!!
Może nie wszyscy są takie maniaki jak Ty i nie wiedzą wszystkiego!!

A ja oddałam głos na thriller i komedię tak jak B... :D
lubię bo komedia jest śmieszna a thriller lubię bo mi się podoba... :P
Awatar użytkownika
Pam
T-Bag
Awatar użytkownika
T-Bag
Re: wasz ulubiony gatunek filmowy

Post autor: Pam »

Ja zagłosowałam na akcję, gdyż bardzo lubię jak coś się dzieje ;-) Oddałam też głos na filmy katastroficzne, lubię jak coś się rozwala... Lubię takie sytuacje...
Michael Scofield
Michael Scofield
Ja zagłosowałam na komedię i dramat, bo nie ma wojennego :-D Ale lubię jeszcze katastroficzne. Ale za mało głosów ;-)
Michael Scofield
Michael Scofield
Ja chyba się z 10 min. zastanawaialm w końcu padło na filmy akcji..bo poporstu uwielbiam emocje które towarzysza przy ich oglądaniu...no i ciagle cos sie dzieje - nie ma czasu na nude. oraz jak to dziewczyna komedie romtyczne.... bo niekóre sa naprawde mocne..= jest się z czego posmiać i przy tym love story w tle
T-Bag
ja zaglosowalem na horrory bo lubie sie bac :),i komedia bo przeciez czasami trzeba sie posmiac :lol:
oj... ogi...
dobra moze i moja wina, ale to nie jest ankieta, jak się znasz na mandze i tych tam... chodziło mi głównie o takie główniejsze gatunki... troszkę nie wyszło... ale nie jestem w stanie (i chyba mało kto w ogóle jest) z marszu wymienić wszystkich gatunków... no ale o " innych" mogłam w zasadzie pomyśleć... no ale... to tylko ankieta nie ? nie ma się chyba o co tak wściekać...

a co do mangi, anime i tych tam... wiem, że to nie to samo... ae tak samo mogłabym wymieniać inne gatunki, np ( filmy akcji z drugiej połowy XXw itp...)
Michael Scofield
Michael Scofield
thriller i akcja :D thrilery rzadza :D a akcje lubie bo sie nie nudzi przynajmniej :D
Michael Scofield
Michael Scofield
oh yeah! jest drugi głos na katastroficzny!! :D czyli nie tylko ja mam takie zapędy do demolki xD
a co do ankiety to mogłaby być troszkę bardziej rozbudowana, ale to co najważniejsze - jest :D
Michael Scofield
Michael Scofield
hmm...ja w sumie obejrzę każdy typ, ale kocham uwielbiam ubóstwiam horrory i thrillery, żyć bez tego nie mogę xD z horrorów zwykle można sie pośmiać, więc to jak komedia... ^^
Świeżak
Świeżak
Oczywiście anime. Bodajże jedyna rzecz jaką tak zawzięcie oglądam.
Potrafię siedzieć z 5 godzin i obejrzeć z 10 odcinków jakiegoś wciągającego
anime bez przerwy. Najlepiej żeby fabuła była wciągająca, dobra kreska i ładna
ścieżka dźwiękowa. :) Wtedy niczego innego do szczęścia mi nie trzeba. :D

Magdo jeszcze przepraszam, że tak powiem coś od siebie ale anime i manga to dwie różne rzeczy, gdyż manga to komiks pochodzący z Japonii a nie animacja. ^^
ciiiii...
ale i tak jesteś mniej wytrawała ode mnie...
ja oglądałam 30 godzin bez przerwy... tyle że PB :)
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Oczywiście horrory, ale jak się trafi jakiś fajny film z innego gatunku to też lubię.
ODPOWIEDZ

Wróć do „FILMY”