Były aktor ‘Prison Break’, Lane Garrison, który prowadził samochód pod wpływem alkoholu, co spowodowało śmiertelny wypadek, napisał list go gazety Access Hollywood, opisując swoje życie za kratkami.
“Pozdrowienia i szczęśliwego nowego roku do każdego z Access Hollywood z więzienia stanowego Donovan. Nigdy nie sądziłem, że będę łączył słowa ’szczęśliwego & więzienie’ w tym samym zdaniu, i nie na planie filmowym. Czysta ironia, najpierw w serialu, teraz w prawdziwym życiu. Jest to surrealistyczne delikatnie mówiąc.
W przeszły poniedziałek pozwolili grupie więźniów obejrzeć premierowy odcinek ‘Prison Break’. Czułem się jakby nie w swoim ciele. Stałem obok wytatuowanych przestępców oglądając jak Michael Scofield próbuję uciec.. oczywiście każdy z nas tęskni za wolnością !
To był najtrudniejszy rok w moim życiu. Mam nadzieję, że ludzie, młodzi i starzy, uczą się na moich błędach i o tym, co może się wydarzyć gdy będziesz pił a potem jechał. Muszę dużo powiedzieć o bólu, który czułem, i więzieniu, które zobaczyłem od środka. To doświadczenie otworzyło mi oczy i było wstrząsające.”
tłumaczenie: vague
źródło: PBelite.org