Bo zapewne przy składaniu planów bomby to Michael był inżynierem i pomagał twórcą bomby xD a potem pewnie nic nie wie a tak naprawdę rozbroi ją i scenarzyści wpadną w szał i zastrzelą się xD !
Świeżak
Jak Michael dowie się że to bomba to ją rozbroi wiecie dlaczego?
Bo zapewne przy składaniu planów bomby to Michael był inżynierem i pomagał twórcą bomby xD a potem pewnie nic nie wie a tak naprawdę rozbroi ją i scenarzyści wpadną w szał i zastrzelą się xD !

Tweener
Scylla to raczej nie bomba. Generałowie by przy sobie nie nosili bomb z prostego względu...
Świeżak
Tak ale jak oglądałeś odcinki to ktoś coś mówił że to nie łatwa sprawa przenieść tego i cos tam o odbudowie miasta itp.
Świeżak
przecież dyski które nosili przy sobie to nie bombydamian1 pisze:Scylla to raczej nie bomba. Generałowie by przy sobie nie nosili bomb z prostego względu...
Świeżak
Jak dla mnie to nie bomba bo po co im by byla? Po ostatnim odcinku wydaje mi sie ze to jakas maszyna lub kod do falszowania pieniedzy. Cos na czym firma zarabia. Poza tym byla mowa o zalaniu rynku Laosu falszywymi pieniedzmi.
Świeżak
Właśnie po ostatnim odcinku ( s04e10 ) Coś mi sie wydaje że to chodzi o fałszywe pieniążki
Może sie do nich dołączymy i wydamy Braci że chcą Scylle ? 
Świeżak
Ooo to ciekawa w sumie opcja.w koncu ktos przedstawil ciekawa alternatywe dla mojej teorii
faktycznie moze chodzic o to.w jednym odcinku bylo o zalaniu laosu.i to tez moze zniszczyc gospodarke z czego firma bedzie pozniej czerpac profit...troche zastanawia mnie po co azjaci sie az tak w to udzielaja.oni mi wlasnie pod bombe bardziej podchodza ale teoria jak najbardziej ciekawa i przemyslana.co do noszenia bomb przy sobie no coment
pozdrawiam ;-)
Świeżak
ale wy ludzie jestescie durni -ogladacie prison a nie wiecie co to scylla--scylla to dysk z danymi który pogrzebie w całości firmę---firma produkuje fałszywe zielone ale to nie jest ta scyla o którą chodzi--scyla to dysk i nie miejcie wiecej wątpliwości-obejrzcie 10 odcinek 4 serii i zrozumiecie 
Michael Scofield
MaSSiak... Temat został założony jakis czas temu... --' Każdy ma prawo podyskutować...
Prison Break wiele razy pokazało, ze nie tylko oczy widzą, ale trzeba kojarzyć fakty i pomyśleć... Albo poczekać co nam pokażą... Na początku wszyscy byli pewni, że to czarna skrzynka firmy, a potem się okazało, ze nie tylko (generał powiedział, ze wszyscy tak myslą, ale to nie prawda).
Więc nie obrażaj! I nie podważaj niczyjej inteligencji!!
Ile części Scylli maja już?? został im jeden??
Prison Break wiele razy pokazało, ze nie tylko oczy widzą, ale trzeba kojarzyć fakty i pomyśleć... Albo poczekać co nam pokażą... Na początku wszyscy byli pewni, że to czarna skrzynka firmy, a potem się okazało, ze nie tylko (generał powiedział, ze wszyscy tak myslą, ale to nie prawda).
Więc nie obrażaj! I nie podważaj niczyjej inteligencji!!
Ile części Scylli maja już?? został im jeden??
Michael Scofield
Aglek zgadzam się z tobą ten temat jest od tego aby dyskutować.
A do znalezienia został im tylko jeden kawałek. Ostatni już i koniec roboty. Tylko teraz nie wiadomo czy ekipa sobie poradzi jak Michael pójdzie się leczyć.
Chociaż mając Alexa
....
A do znalezienia został im tylko jeden kawałek. Ostatni już i koniec roboty. Tylko teraz nie wiadomo czy ekipa sobie poradzi jak Michael pójdzie się leczyć.
Chociaż mając Alexa
Michael Scofield
Panie MASSiak - wystarczyło wyrazić swoje zdanie, nie trzeba od razu obrażać.
Jak już pisałam - widok, kształt.. forma (?) Scylli bardzo mnie zaskoczyła. Wygląda.. ładnie
I bardzo solidnie. Do tego sprawia wrażenie czegoś, z czego bardzo trudno skorzystać, niedostępna. Aż mi się nie chce wierzyć, że przeniesienie tego pudełka zajmuje tyle czasu. Coś tu jest nie tak ;D
Jak już pisałam - widok, kształt.. forma (?) Scylli bardzo mnie zaskoczyła. Wygląda.. ładnie
Michael Scofield
A mnie się wydaje że z tą Scyllą to nie będzie tak łatwo. Bo na początku była mowa że informacje w niej zawarte są zakodowane. Więc trzeba je rozkodować.
Rzeczywiście to trochę dziwne że przeniesienie takiego czegoś zajmuje aż tyle czasu. Może jak już zdobędą ten kawałek to się okaże że jeszcze soć tu jest nie tak i trzeba się tym zająć.
Rzeczywiście to trochę dziwne że przeniesienie takiego czegoś zajmuje aż tyle czasu. Może jak już zdobędą ten kawałek to się okaże że jeszcze soć tu jest nie tak i trzeba się tym zająć.
Świeżak
Myslac dluzej nad ta Scylla przychodzi mi domysl ze to jednak nie moze byc nic do falszowania pieniedzy. Bo przeciec jak powiedziala Lisa: "przeniesienie Scylli nie jest jak przeniesienie laptopa". Wiec jednak malo prawdopodobne sie wydaje maszyna do falszowania. Musi to byc cos co jest wrazliwe np na updaki, badz zle reaguje z atmosfera. Bomba taka doslowan raczej nie ale moze jakis pierwiastek/izotop silnie wybuchowy. Wracajac do pierwszej wersji - czarna skrzynka. Raczej to nie jest/sa pliki ktore powiedza wszystko o Firmie bo wtedy to byloby jak przeniesienie laptopa. Slowo czarna skrzynka moze byc tez okresleniem na tzw ostatnia deske ratunku dla firmy, wiec cos czym mogliby zaszantazowac rzad, badz jakis waznych ludzi. Podsumowujac jestem w kropce. Nie mam pomyslow co to jest ale mam nadzieje ze niedlugo sie dowiem
PS. Za to lubie ten serial
edit: Mam nadzieje ze sie nie rozczaruje, a tak byloby jakby to byl np komputer do rozkodowania dyskow, bo nie wiem co jest trudnego w przeniesienu komputera
PS. Za to lubie ten serial
edit: Mam nadzieje ze sie nie rozczaruje, a tak byloby jakby to byl np komputer do rozkodowania dyskow, bo nie wiem co jest trudnego w przeniesienu komputera
Ostatnio zmieniony 2008-11-12, 17:52 przez maciekd14, łącznie zmieniany 1 raz.
Fernando Sucre
chyba każdy widział jak wyglądała Scylla wcześniejszych pięciu dyskoboli, dlaczego generał miałby mieć coś co wyglądałoby inaczej? Myślę że generał gdzieś tam w gabinecie czy przy sobie ma ten swój dysk, a to co widzieliśmy w 10 odcinku (wygląd skojarzyl mi się od razu z PS2 xD) to jest jakiś "komputer" do wczytania tego co znajduje się na 6 dyskach... 
Michael Scofield
A może mówiąc o przeniesieniu Scylli generał miał na mmyśli zadogowanie jej na nowo. Mo bo przecież jak się akapnął że się koło niej kręcą poczuł się zagrożony.
A coś tak ważnego jak Scylla nie może wpaść w niepowołane ręce. Ostrożności nigdy za wiele.
A coś tak ważnego jak Scylla nie może wpaść w niepowołane ręce. Ostrożności nigdy za wiele.
Michael Scofield
Mnie w ogóle zastanawia jak to się dzieje, że Firma przenosi Scylle/zdejmuje zabezpieczenia w tym samym czasie, w którym Lincoln i reszta kopią dziurę xD Nie wiem, czy ja czegoś nie rozumiem, ominęłam coś?
Morgoth, mi też ta skrzyneczka skojarzyła się z komputerem xD
Być może masz rację i trzeba do tego wsadzić te 6 dysków, po czym stanie się coś jeszcze, coś się otworzy, wysunie.. nie wiem, cokolwiek, bo jak mówiłam, nie wierzę, że dostanie się do tego i przeniesienie zajmuje tyle czasu, podczas gdy ekipa Scofielda zrobi w ścianie po prostu dziurę.
Może jest tak, że Scylla, jako Scylla znajduje się gdzie indziej, a w tym, za przeproszeniem, g*wnie są tylko jakieś informacje..
A nie wiem xD
Morgoth, mi też ta skrzyneczka skojarzyła się z komputerem xD
Być może masz rację i trzeba do tego wsadzić te 6 dysków, po czym stanie się coś jeszcze, coś się otworzy, wysunie.. nie wiem, cokolwiek, bo jak mówiłam, nie wierzę, że dostanie się do tego i przeniesienie zajmuje tyle czasu, podczas gdy ekipa Scofielda zrobi w ścianie po prostu dziurę.
Może jest tak, że Scylla, jako Scylla znajduje się gdzie indziej, a w tym, za przeproszeniem, g*wnie są tylko jakieś informacje..
A nie wiem xD
Michael Scofield
Jak się połączy te kawałki to zaświeca jak kamień książycowy.
Zarcik
A tak serio to trochę to naciągane że oni tak sobie wiercą w tych ścianach a tu po jednej ani po drógiej stronie nic. Nikt się nie pokapował jeszcze.
Zarcik
A tak serio to trochę to naciągane że oni tak sobie wiercą w tych ścianach a tu po jednej ani po drógiej stronie nic. Nikt się nie pokapował jeszcze.
Świeżak
Dodam tylko jeden fakt ktory jak dla mnie potwierdza to ze scylla to bomba, biologiczna.
Kiedy pokazywali ludzi ktorzy maja ja przeniesc byli w skafandrach jak z sali operacyjnej, i chyba w malym szczelnym pomieszczeniu podobnym do tego gdzie Roland z Michaelem sprawdzali maile wysylane do 1 czy 2 dyskobola.
Wierze tez w to ze jest to maszynka do prania pieniedzy, jak mowili ze Laos sie powiodl to Gen. powiedzial cos ze zrobia cos podobnego ale przyniesie to wieksze zyski :]
Kiedy pokazywali ludzi ktorzy maja ja przeniesc byli w skafandrach jak z sali operacyjnej, i chyba w malym szczelnym pomieszczeniu podobnym do tego gdzie Roland z Michaelem sprawdzali maile wysylane do 1 czy 2 dyskobola.
Wierze tez w to ze jest to maszynka do prania pieniedzy, jak mowili ze Laos sie powiodl to Gen. powiedzial cos ze zrobia cos podobnego ale przyniesie to wieksze zyski :]
Tweener
Kiedy byli ludzie w skafandrach bo jakoś ich nie pamiętam? 
Michael Scofield
Słuszna uwaga. To może być bomba biologoczna. Ale jak bąba może pogrążyć Firmę. Chyba że to taka podpucha tylko z tymi informacjami na firmę.
A może oni poprostu nie chcieli zostawić na dysku żednego śladu i dlatego w tym kombinezonach pracowali.
A może oni poprostu nie chcieli zostawić na dysku żednego śladu i dlatego w tym kombinezonach pracowali.
Świeżak
Ha ha ha haMASSiak pisze:scylla to dysk z danymi który pogrzebie w całości firmę
Najpierw obejrz wszystkie odcinki a potem pisz
A dowiesz sie czym mniej więcej jest Scylla !
Ha ha hascyla to dysk i nie miejcie wiecej wątpliwości
Scylla to nie dysk tylko 6 dysków a po 2 To dlaczego generał ma inną scylle ? Inaczej wygląda !
Świeżak
LeSzCz3 pisze: A dowiesz sie czym mniej więcej jest Scylla !
Jak dla mnie to chyba mniej sie mozna dowiedziec czym jest Scylla bo tka naprawde nic nie wiemy. . Jednak Don powiedzial ze zawiera informacje do pogrzebania Firmy ( jesli sie myle to napiszcie bo nie jestem pewien ) wiec to niekoniecznie musi byc typowa czarna skrzynka ( zawierac pelna liste prowadzonych operacji, ludzi podleglych itp ). Zakladajac ze jest to bobmba co wcale nie jest bezpodstawne to przeksztalcamy Firme w organizacje terrorystyczna, wiec troche serial stracilby na realizmie. Bomba w USA? I jeszcze ludzie na waznych stanowiskach ktorzy tuszuja poczynania firmy. Jak dla mnie to nie pasuje...
Michael Scofield
jak tak myślalam to wpadłam na pomysł...
Może w Scylli zawartę są takie informacje, że dzieki nim mozna zarobić grubą kase...
dlaczego tak długo przenosić?? Hmmm... Może jest to bardzo delikatne i kruche... jakieś płyteczki w pudełku...
Czemu faceci w skafandrach?? Może właśnie nie chcieli tego zniszczyć... Może jest tak wrażliwe na wszystko, że pyłek czy brud może to zniszczyć...
Wiemy jedno : Scylla jest tajemnicza i bardzo ważna
Może w Scylli zawartę są takie informacje, że dzieki nim mozna zarobić grubą kase...
dlaczego tak długo przenosić?? Hmmm... Może jest to bardzo delikatne i kruche... jakieś płyteczki w pudełku...
Czemu faceci w skafandrach?? Może właśnie nie chcieli tego zniszczyć... Może jest tak wrażliwe na wszystko, że pyłek czy brud może to zniszczyć...
Wiemy jedno : Scylla jest tajemnicza i bardzo ważna
Świeżak
Ja sadze ze scylla to jakiś zdalny pilot do wystrzelenia bomb lub czegoś podobnego bo ze to bomba to nie sadze a te dyski są im potrzebne do wprowadzenia lokalizacji celów i uruchomienia tego pilota. Sadze ze ich celem są giełdy i największe banki na świecie żeby zniszczyć pieniądz sprawić bankructwo i zalać rynek własnymi podróbkami pieniędzy to jest moja teoria na tema scylli
Świeżak
naruto_lc to niby po co chodzą w skafandrach i w pomieszczeniu sterylnym ?
I do tego te 6 dysków ? Dlaczego oni ?
I do tego te 6 dysków ? Dlaczego oni ?