Michael Scofield
No wiec ciekawi mnie jak radzicie sobie w awaryjnych sytuacjach, np. z oczkiem w rajstopie gdy pod reka nie ma lakieru...albo czym ratujecie pekniety paznokiec. Podzielcie sie swoimi sposobami 
Michael Scofield
Oczko w rajstopie - lakier do włosów; spryskać gdzie się tworzy oczko i już nie będzie "lecieć" dalej.
Pęknięty paznokieć to zawsze obcinałam by szybciej odrósł. Czasami też pomaga lakier przezroczysty.
Hm, macie może w domu kwiatek Aloes ?
Jest idealny na różne niedoskonałości skóry. Pomaga jak żaden inny drogi środek i co najważniejsze naturalny.
Na skórki od paznokci najlepsze jest moczenie ich w podgrzanej oliwie z cytryną.
Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to napiszę
Pęknięty paznokieć to zawsze obcinałam by szybciej odrósł. Czasami też pomaga lakier przezroczysty.
Hm, macie może w domu kwiatek Aloes ?
Na skórki od paznokci najlepsze jest moczenie ich w podgrzanej oliwie z cytryną.
Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to napiszę
Michael Scofield
A co z Tym Aloesem sie robi?? 
Michael Scofield
Własnie bo na "wakacjach" mieliśmy przed domkim takiego Aloesa( prawdziwe bydle ok 1, 5 m ) ułamalismy kawałek "liscia" ... próbowalismy obrać, sok wycisnac, zmiksować. Ale nie za bardzo nam wyszłoAglek pisze:A co z Tym Aloesem sie robi??
Michael Scofield
no ja slyszalam ze sie aloesa ucina listek i sie na ""trefne" miejsce przyklada. Mialam takie cos na nochalu i mi tym robila mama ale i tak trzeba bylo usunac u dermatologa xD
O lakierze do wlosow to nie slyszalam. Cos mowili kiedys o mydle ale nie dziala raczej
O lakierze do wlosow to nie slyszalam. Cos mowili kiedys o mydle ale nie dziala raczej
Michael Scofield
Znaczy wystarczy uciąć ten gruby liść i przyłożyć na miejsce, ktore tego potrzebuje ^ ZOstawić na dłużej..
Mama ostatnio mi miksowała, lecz od razu mówie dużo babrania z tym.
Ale efekty świetne.
Mama ostatnio mi miksowała, lecz od razu mówie dużo babrania z tym.
Ale efekty świetne.
Michael Scofield
A co robicie zeby przdluzyc "zywotnosc" lakierow po paznokci? Wiadomo ze jak troche postoi otwarrty to gestnieje. Podobno w lodowce sie powinno trzymac ale wedlug mnie to tylko pogarsza sytuacje...
Michael Scofield
ja zawsze dolewam do lakieru zmywacz. Pomaga 
Michael Scofield
Tak, ale wtedy lakier nie jest jzu taki blyszczacy i lsniacy...;/
T-Bag
Ja trzymam lakier w lodówce i długo się trzyma.
Świeżak
Przed użyciem lakieru włóż go na kilka minut do gorącej wody
Michael Scofield
Ja nie zauważyłam różnicy.Sandy pisze:Tak, ale wtedy lakier nie jest jzu taki blyszczacy i lsniacy...;/
Z tą gorąco wodą jeszcze nie probowałam, ale podobno też jest dobre.
Michael Scofield
Miałam kiedyś białą bluzkę w szkole i mi kapnęło trochę tuszu z długopisu. I potraktorałam plamę tipeksem.
Nie było widać różnicy. 
Michael Scofield
Tipeks?? nie slyszalam...co to? xD Bo aj sie bawilam i niechcacy tez se upapralam troche... wzielam vanishem ale i tak jeszcze troche widac
O tej goracej wodzie slyszalam ale kiedys cos probowalam tak zrobic i bez efektu...moze woda byla za zimna
O tej goracej wodzie slyszalam ale kiedys cos probowalam tak zrobic i bez efektu...moze woda byla za zimna
Michael Scofield
Tipeks.....chodziło mi o kotekrot taki biały.
ciężko zmyć atrament wiem coś o tym...
A jak się wino wyleje to trzeba solą ;-) ;-)
ciężko zmyć atrament wiem coś o tym...
A jak się wino wyleje to trzeba solą ;-) ;-)
Michael Scofield
Aaa...no moja jest bezowa...w paski brazoqwe ale oczywiscie ja musialam ubrudzic na ajsnym ;/. No ale nic. A macie cos na farbe do wlosow? xD Bo tez mam plame ":D