T-Bag
T-Bag
Re: Propozycje

Post autor: Mahonia »

Mi się bardzo podoba pomysł Seba. Bo to w końcu nie chodzi o nabijanie postów dla kolorka, tylko dla prawidłowego rozwoju forum. Kolorki powinny być tylko atrakcjami "po drodze". Ale wtedy faktycznie byłoby dużo roboty dla moderatorów.
Pomysł Piotrka też jest fajny.
Awatar użytkownika
Pam
T-Bag
Awatar użytkownika
T-Bag

Post autor: Pam »

Może oprócz jeszcze opinii o forum??
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: AutumnLeaf »

Nie zapomniejcie tylko, że osoby, które piszą w tych tematach (offtop i te sprawy) też chcą coś od siebie dorzucić i mogą poczuć się urażone. W końcu po coś te tematy są zakładane. Nie mówię tutaj o sobie, bo siedzę na tym forum już tyle, że naprawdę nie interesuje mnie ilość postów czy kolor nicka, piszę gdzie chcę, co chcę i kiedy chcę i z tym mi dobrze ^^ I robię to raczej z sentymentu dla tego miejsca, bo miłość do serialu już dawno wygasła.

p__s Piotras dobrze prawi xD ^^
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Panuje zgodność w sprawie ActivUser, więc usunąłem tą grupę. Co zaś się tyczy dalszych reform: jeśli chodzi o zarządzanie grupą V.I.P to nadzór nad nią może mieć tylko jedna osoba (moderator/admin). Można zrobić tak, że jedna z moderatorek będzie odpowiedzialna za grupę V.I.P - proponuję zostawić automatyczne dodawanie użytkowników. Będzie można przeglądać i eliminować członków grupy, a tak zawsze zdarzy się kogoś pominąć. Druga z moderatorem mogłaby być odpowiedzialna za grupę 'Wyróżnieni' i dodawać do niej te osoby, których wypowiedzi na wyróżnienie zasługują.

Natomiast nieliczenie postów będzie odowiązywało nadal tylko w Chilloucie. Rozszerzenie tej funkcji może zniechęcić do pisania w działach nie związanych z "Prison Break", co nie jest dobrym pomysłem z uwagi na to, że serial kiedyś się skończy.

Sebo i jego pomysł wyróżniania głównie za posty o PB - ciężko by było coś takiego nadzorować i jak już mówiłem: serial się skończy i aktywni użytkownicy nie będą już mieli wiele do powiedzenia. Pozostaną tylko nowi, którzy przygodę z PB zaczynają.
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: PatuŚ »

I tak teraz jest bardzo dobrze, tylko mam jeszcze pytanie co do kolorów: proponuje jakoś zmienić kolor grupy VIP - ponieważ jest trochę za jaskrawa i "gryzie się z dość ciemną kolorystyką forum.
Fernando Sucre
Fernando Sucre

Post autor: Morgoth »

Całkowicie się zgadzam z PatuŚ, należy zmienić kolor VIPa, myślę że dobrze by było zmienić też Sponsora, gdy zjeżdża się na dół strony głównej to aż oczy trzeba mrużyć...

Post autor: madamebutterfly »

moga nawet zostać kolory ale odcienie zmienić na lagoniejsze dla oczu...
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: niunia »

Dusqmad pisze:jedna z moderatorek będzie odpowiedzialna za grupę V.I.P - proponuję zostawić automatyczne dodawanie użytkowników. Będzie można przeglądać i eliminować członków grupy, a tak zawsze zdarzy się kogoś pominąć. Druga z moderatorem mogłaby być odpowiedzialna za grupę 'Wyróżnieni' i dodawać do niej te osoby, których wypowiedzi na wyróżnienie zasługują.
Chętnie się podejmę odppowiedzialności za grupę "Wyróżnieni".
Aguś musimy to jakoś ze sobą uzgodnić.. żeby nie było ;)
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: agulec »

Taki podział wygląda na dobry, ale wydaję mi się, że lepiej by było gdybyśmy ze sobą współpracowały. Te dwie role zbytnio sie od siebie nie różnią, bo obydwie polegają na decydowaniu o tym, czy ktoś na coś zasługuję, czy nie, czyli głównie na tym co i tak już robimy - czytanie postów - i wydaje mi się, że decyzję o tym, kto ma dostać wyróżnienie, czy być w grupie VIP mogłybyśmy podejmować razem - myślę, że zawsze lepiej jest się skonsultować z drugą osobą, ale to już się chyba dogadamy z Niunią ;)

Niunia - co o tym myślisz?

Co do kolorów, to jestem szczególnie za złagodzeniem Sponsora, albo usunięciu tego 'podkreślenia' ;) Na przykład taki łagodny kolorek jak na forum LOST jest o wiele przyjemniejszy.
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: edzik »

ja mam propozycje, ktora mysle ulatwilaby uzytkownikom zycie :). Otoz jak dostajemy nowe prywatne wiadomosci, to nie wyswietla sie napis jak na inncy forach "1 nowa prywatna wiadomosc", tylko trzeba wchodzic i sprawdzac... ,ysle ze to byloby jakies ulatwienie...
Michael Scofield
Michael Scofield

Istnieje takie coś jak powiadamianie o prywatnych wiadomościach - w swoim profilu musisz znaleźć opcje "Powiadom o Prywatnej Wiadomości" i zaznaczyć 'Tak' ;)
Wtedy po zalogowaniu się na forum wyskakuje okienko informujące o tym oraz dodatkowo dostajesz e-maila z powiadomieniem.
Mam to zaznaczone i jeszcze nigdy nie przegapiłam PW, chociaż pomysł całkiem niezły dla tych, którzy tego nie włączyli ;)
Michael Scofield
Michael Scofield

agulec pisze:opcje "Powiadom o Prywatnej Wiadomości" i zaznaczyć 'Tak'
Wtedy po zalogowaniu się na forum wyskakuje okienko informujące o tym oraz dodatkowo dostajesz e-maila z powiadomieniem.
A ja mam to zaznaczona ale tylko dostaje poiadomienie E-mail ale nic mi się nie wyświetla kiedy jestejm na forum :-/ i to jest denerwujące
Michael Scofield
Michael Scofield

No ja tak jak Patus mam zaznaczone i tez tylko Emilie mi przychodza... dobrze ze sprawdzam czesto maila.
Fernando Sucre
Fernando Sucre

Post autor: Morgoth »

Ja również tak mam... nie wiem może coś gdzieś się wyświetla, ale nawet jak to jest to niewidoczne/nie rzuca się w oczy. A tak wchodzić ciągle na PW czy ktoś coś nie napisał troche głupia sprawa... całkowicie popieram pomysł Edzik ;)
Michael Scofield
Michael Scofield

Nie zwracalam na to uwagi, ale ostatnio dostaje privy i ludzie mi piozsa na gg zebym zajrzala bo mi sie tam nei wyswietla a ja zapominam xd
Michael Scofield
Michael Scofield

hmm.. to nie wiem.. może macie zablokowane wyskakujące okienka.. (czy jak to się tam nazywa) w przeglądarce? To jest dość spore okienko, nie idzie go przegapić.
To nie jest opcja dostępna tylko dla moderatorów, bo wcześniej też to miałam, cały czas to mam.
Będziemy musieli poczekać na administratora ;)
Michael Scofield
Michael Scofield

agulec pisze:może macie zablokowane wyskakujące okienka.. (czy jak to się tam nazywa) w przeglądarce? To jest dość spore okienko, nie idzie go przegapić.
nawet jesli to sie pokazuje taki bezowy paseczek który informuje że jakies okienko sie blokuje i pozwala je odblokowac - a mi sie poporstu nic nie pokazuje tylko e -maile
Michael Scofield
Michael Scofield

Właśnie zobaczyłam coś, co wcześniej przeoczyłam.
Zobaczcie, czy w swoich profilach macie ustawione to wyskakujące okienko, czyli:

Powiadom o Prywatnej Wiadomości: Tak

Otwórz okno przy nadejściu Wiadomości: Tak
Niektóre szablony mogą otwierać nowe okno
aby poinformować o nadejściu nowej Prywatnej Wiadomości

Włącz prywatne wiadomości: Tak
Jeżeli wyłączysz, nie będziesz dostawać prywatnych wiadomości

Możemy się umówić, że po ustawieniu tego (jeżeli tak nie macie) wyślecie mi PW, a ja Wam odpiszę i wypróbujemy czy działa ;)
Jeżeli takie ustawienia nie zadziałają, to pomóc będzie mógł już chyba tylko Dusqmad.
Michael Scofield
Michael Scofield

ja tak mam , cały czas i nic mi nie wyskauje
Michael Scofield
Michael Scofield

no ja tez mam tak ustawionme i nic. czekamy na duszka :)
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: niunia »

Mi się wydaję, ze ta opcja została ściągnieta - kiedyś mi się wyświetlało, a tymczasowo już nie.. a próbowałam zrobić wiele, żeby mi się wyświetlało okienko co kiedyś
agulec, a Tobie wszystko dobrze działa ?
Michael Scofield
Michael Scofield

kurczę, teraz to już zwątpiłam, ale jeszcze 11 lipca mi się wyświetliło to okienko, a datę pamiętam z wiadomych powodów ^^
Wyślij mi PW to wtedy powiem czy dalej to mam czy już nie, bo teraz to normalnie zgłupiałam oO

edit:
Wyskakuje, wszystko jest OK, a wygląda ono tak:
Obrazek
naprawdę nie wiem, o co chodzi oO może wina przeglądarki..? może macie Viste, która ma 100 tysięcy zabezpieczeń..?
Używam XP i Mozilli.. i serio nie wiem dlaczego to się Wam nie pokazuje.
Czy naprawdę tylko ja to mam? xD
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: Xaneta »

u mnie tak samo jak u agulca.
Obrazek
ja mam Viste ale wszystkie zabezpieczenia wyłączyłam bo mnie wkurzały.
I używam opery. i nie mam pojęcia czemu Wam nie wyskakuje.
Michael Scofield
Michael Scofield

Ja ma Viste i IE (może to wina przeglądarki ... może da się coś z tym zrobic, bo nie za bardzo chce mi sie ja zmieniać bo IE8 jest całkiem dobra )
Michael Scofield
Michael Scofield

ja mam xp chyba i opere ale i tak nie ma... myslalam ze to tylko napis sie wyswietla kolo PW a to takie okno wielkie...dobra trudno sie mowi i zyje sie dalej
ODPOWIEDZ

Wróć do „O forum”