Michael Scofield
Problem z komputerem? Problem z programem? coś Ci nie działa? Nie wiesz jak naprawić? nie masz się do kogo zwrócić? koniec pytań^^ Napisz Tutaj!!! Może ktoś będzie wiedział jak naprawić usterkę, albo doradzić co zrobić ;-)
Michael Scofield
To chyba bede pierwsza w tym temacie - ale jestem zdesprowana.
Zazwyczaj komputer nie ma dla mnie tajemnic ale tym razem nie moge sobie poradzić
Mam mp4 firmy Pentagram , do tej pory chodziła bez zarzutu - jednego razu zgrałam nowa muzyke i odłaczyłam od kompa ale kiedy chciałam sobie czegos posłuchac wyskoczył alert "uwaga brak pliku". Postanowiłam zgrac jeszcze raz ale kiedy podłaczyłam urzadzenie poprostu komputer go nie wykrywa , znaczy w Menadżerze urządzeń jest jako Penagram USB , ale w "moim komputerze" wyswietlają sie nowe dyski wymienne (bez nazw chociaz wczesniej miały nazwe Pentagram usb) ale kiedy je naciskam pokazuje się "włóż nowy dysk wymienny" - wgrywałam nowe sterowniki, formatowałam mp4 - kombinowałam ile wlezie ale to nic nie dało.
Więc teraz mam pusty odtwarzacz i nie moge wgrac nowych plików bo komputer nie wykrywa urzadzenia - moze ktoś pomoże , biednej , zdesperowanej kolezance ?
Proszę Pomocy!
Zazwyczaj komputer nie ma dla mnie tajemnic ale tym razem nie moge sobie poradzić
Mam mp4 firmy Pentagram , do tej pory chodziła bez zarzutu - jednego razu zgrałam nowa muzyke i odłaczyłam od kompa ale kiedy chciałam sobie czegos posłuchac wyskoczył alert "uwaga brak pliku". Postanowiłam zgrac jeszcze raz ale kiedy podłaczyłam urzadzenie poprostu komputer go nie wykrywa , znaczy w Menadżerze urządzeń jest jako Penagram USB , ale w "moim komputerze" wyswietlają sie nowe dyski wymienne (bez nazw chociaz wczesniej miały nazwe Pentagram usb) ale kiedy je naciskam pokazuje się "włóż nowy dysk wymienny" - wgrywałam nowe sterowniki, formatowałam mp4 - kombinowałam ile wlezie ale to nic nie dało.
Więc teraz mam pusty odtwarzacz i nie moge wgrac nowych plików bo komputer nie wykrywa urzadzenia - moze ktoś pomoże , biednej , zdesperowanej kolezance ?
Proszę Pomocy!
Michael Scofield
A przez "bezpieczne usuwanie sprzętu"?PatuŚ pisze:odłaczyłam od kompa
A ile ich jest?PatuŚ pisze:wyswietlają sie nowe dyski wymienne
Michael Scofield
Własnie tak - do innych urzadzeń tego zazwyczaj nie stosuje ale własnie bałam sie że popsuje nowy odtwarzacz i usówałam "bezpiecznie"Sebo160186 pisze:A przez "bezpieczne usuwanie sprzętu"?
a wyswietlają mi sie dwa dyski wymienne jeden od odtwarzacza a drugi od portu karty pamięci w odtwarzaczu
Michael Scofield
Kurde^^ mp4 działa jak pendrive..sterowniki USB mp4 spróbuj zainstalować jeszcze raz, albo znajdź na necie nowsze tylko do tego modelu ;-) pewnie masz jakiś program do komunikacji z kompem, ale bez niego tez powinno działać, jak mówię to działa jak pendrive,
może jeszcze do innego portu USB spróbuj?
Mahone
hmn... ja mam dosyć nowe mp3 (creativa zena dokładnie ) no może jakieś 2 miesiące, i podobno powinien trzymać jakieś 20 a przynajmniej 15 godzin a pada już po siedmiu...
ładuje normalnie, tak jak było w instrukcji... ^^ poza tym nie ma blokady (a przynajmniej nie wiem gdzie jest) i potrafi się sam włączyć w kieszeni i jak chce posłuchać to siada po 20 minutach... chyba będę mysiała odesłać do gwarancji (chociaż póki co to bym nie chciałą bo są wakacje, wyjazdy a ja bez muzyki świruję po 2 godzinach, a potrafią trzymać 4 tygodnie...
)
ładuje normalnie, tak jak było w instrukcji... ^^ poza tym nie ma blokady (a przynajmniej nie wiem gdzie jest) i potrafi się sam włączyć w kieszeni i jak chce posłuchać to siada po 20 minutach... chyba będę mysiała odesłać do gwarancji (chociaż póki co to bym nie chciałą bo są wakacje, wyjazdy a ja bez muzyki świruję po 2 godzinach, a potrafią trzymać 4 tygodnie...
Michael Scofield
haha^^ wszystko robiłam już chyba po 10 razySebo160186 pisze:Kurde^^ mp4 działa jak pendrive..sterowniki USB mp4 spróbuj zainstalować jeszcze raz, albo znajdź na necie nowsze tylko do tego modelu pewnie masz jakiś program do komunikacji z kompem, ale bez niego tez powinno działać, jak mówię to działa jak pendrive,
Michael Scofield
Ugh
A mi się dziwnie przewija ekran. Jakby tak strasznie mulił..
I nie wiem jak to naprawić..
A mi się dziwnie przewija ekran. Jakby tak strasznie mulił..
I nie wiem jak to naprawić..
Michael Scofield
To nie mam pojęcia..xD...miałem kiedyś taki coś i po 2 tygodniach padł wyświetlacz^^PatuŚ pisze:wszystko robiłam już chyba po 10 razyi nic
A dokładniej?niunia pisze:A mi się dziwnie przewija ekran.
Michael Scofield
no tak strrrasznie powoli sie mi przewija np. strona internetowa jak robię tym rulonikiem..
kiedyś już mi się coś takiego zdarzyło.. ale juz nie pamiętam jak to się naprawiło..
kiedyś już mi się coś takiego zdarzyło.. ale juz nie pamiętam jak to się naprawiło..
Michael Scofield
hahaha..Mam podobnie,ale tylko na niektórych stronach, i też nie wiem co to jest ;-)
Michael Scofield
moze to poprostu wina stron www. moga "mulic" i to dlatego moze tak sie dzieje
Michael Scofield
Możliwe ja mam tak na paru stronach( nie bede wymieniałedzik pisze:moze to poprostu wina stron www. moga "mulic" i to dlatego moze tak sie dzieje
Michael Scofield
A mi tak wszędzie.. ;D no nic, przeboleje.. ważne, że już mogę tutaj chociaż wchodzić, bo wczoraj po formacie ( sama "jakoś" zrobiłam <cwaniak> ^^ ) nie mogłam podłączyć się za nim do sieci.. ale się dzisiaj rano na szczęscie udało
Michael Scofield
No wiec Pomoc techniczna sama poradziła mi odesłac do Serwisu - dzięki Bogu oni za wszystko płacą (kurier itp. )
wiec moze nie wszystko stracone
Mahone
komputer sformatowany, inaczej się nie dało...
teraz muszę wszystko powgrywać, bo narazie mam gołego windowsa...
właśnie... macie jakiś fajny program do muzyki, bo mi się szystko psuje po 2 tygodniach...
teraz muszę wszystko powgrywać, bo narazie mam gołego windowsa...
właśnie... macie jakiś fajny program do muzyki, bo mi się szystko psuje po 2 tygodniach...
Michael Scofield
Ja tez robiłam formata ostatnio i jest jeszcze gorzej niż przed ...
Michael Scofield
Do odtwarzania używam winampa, chyba najprostszy, najlepszy i najbardziej znany.madamebutterfly pisze:macie jakiś fajny program do muzyki
jeszcze gorzej? a dlaczego?PatuŚ pisze:Ja tez robiłam formata ostatnio i jest jeszcze gorzej niż przed
Mahone
u mnie gorzej być nie może... ^^
ide wgrywać programy zaraz...
ide wgrywać programy zaraz...
Michael Scofield
wyskakuja błedy typu "blue screen" - wyłacza się bez powodu, jakieś floopy disks (ale się z tym akurat uporałam)Sebo160186 pisze:jeszcze gorzej? a dlaczego?
Michael Scofield
Czyli już jest lepiej niż przed?PatuŚ pisze:wyskakuja błedy typu "blue screen" - wyłacza się bez powodu, jakieś floopy disks (ale się z tym akurat uporałam)
Michael Scofield
nie własnie wczesniej nie było takich błedóiw - ale były inne (troche mniejsze )Sebo160186 pisze:Czyli już jest lepiej niż przed?
Ale czego ja sie spodziewam po Viście , z tym floopy disks sobie dalam rade ale to wyłaczanie się bez powodu (bluescreen) mnie denerwuje ale tego sie nie da samemu wyeliminowac chyba
Michael Scofield
PatuŚ pisze:Viście
Osz kurde też tak miałem,ale na Xp...Przez sekundę niebieski ekran(praktycznie niemożliwe jest odczytanie tego co tam jest) i bum..Reset..xDPatuŚ pisze:ale to wyłaczanie się bez powodu (bluescreen) mnie denerwuje ale tego sie nie da samemu wyeliminowac chyba
Jak masz kartę graficzną Nvidi..GeForce np...spróbuj zainstalować najnowsze "detonatory"
można próbować wszystkiego po kolei ;-)
Michael Scofield
teraz to wiem , ale taki jest oryginalny zainstalowany na kompie odkad go kupiłam i raczej wole nie zmieniać bo cos się schrzani a potem serwis mi zarzuci że ingerowałam ble ble ble - jak to zwykle serwisy jak im sie nie chce robicSebo160186 pisze: Vista
Michael Scofield
PatuŚ jak ja dobrze wiem co czujesz...teraz to wiem , ale taki jest oryginalny zainstalowany na kompie odkad go kupiłam i raczej wole nie zmieniać bo cos się schrzani a potem serwis mi zarzuci że ingerowałam ble ble ble - jak to zwykle serwisy jak im sie nie chce robic
Tak właśnie.Vista to największy błąd. Zamiast instalować to c!@#$%$ oprogramowanie mogłam od razu po xp sięgnąć.Ale nie.ja oczywiście zawsze jestem mądrzejsza.
A teraz zeby wywalić Vistę trzeba zainstalować Linuxa a po Linuxie wgrać Xp. wszystko jakies pochrzanione.
Też miałam oprogramowanie z komputerem. Teraz żałuję. Już 3 razy system nawalił.Dobrze że sobie w końcu dysk na partycje podzieliłam.