Michael Scofield
NMo ja raczej butow nie kupuje firmowych, bo w adidasach nie lubie chodzic wiec po co mam wydawac kupe kasy skoro zaloze je tylko od czasu do czasu, a sandalki czy czolenka to raczej firmowe nie musza byc. Wystarczy ze kupi sie w sklepie (a ze wzgledu na moj rozmiar buta to konieczne) to tze mozna dlugo chodzic
Mahone
Kupiłam kiedyś japonki ( w Diversie, więc trochę kosztowały) ale byłam z nich bardzo zadowolona, bo był strasznie wygodne i wytrzymałe, ( stwierdzam po zdobyciu w nich gubałówki, przechodzeniu niezliczonej ilpści kilometrów, wielu przebytych imprezach itp...) no i ładnie wyglądały bo bez żadnych kamieni szlachetnych ani takich rzeczy...
rozwaliły sie w czasie pamiętnej ucieczki z kina (top akurat był przypadek, koleżanka ustałą na niego a ja buegłam więc nie miały szans... ^^)
noo i muszę koniecznie kupić drugie bo teraz jak byłam nad morzem 2 razy poszłam na plażę w jakiś tam japonkach i porobiły mi się takie odciski i co ylko, że chodzić nie mogę...
rozwaliły sie w czasie pamiętnej ucieczki z kina (top akurat był przypadek, koleżanka ustałą na niego a ja buegłam więc nie miały szans... ^^)
noo i muszę koniecznie kupić drugie bo teraz jak byłam nad morzem 2 razy poszłam na plażę w jakiś tam japonkach i porobiły mi się takie odciski i co ylko, że chodzić nie mogę...
Michael Scofield
Ja kupuje ciuchy wyłącznie w sklepach Orsay, Butik, Ups, AE, Activ i tego staram się trzymać.
Tweener
Ja zazwyczaj kupuje ubrania w markowych sklepach, bo to jednak często ma znaczenie...I nie chodzi tu o jakiś szpan, że ja to mam droższe ubrania, itd...
Po prostu wolę dać więcej, a mieć coś oryginalnego, modnego i przede wszystkim bardziej trwałego...No bo co mi z tego, że kupię coś np. na targu i mi się po 2 praniach zniszczy...
Poza tym na targu nie można przymierzyć ubrań [czasem, ale bardzo rzadko niby można...ale...], a ja nie kupuję czegoś, czego nie przymierzyłam...
Oczywiście czasem, co prawda bardzo rzadko, zdarza mi się kupić coś nie markowego, ale musi mi się na prawdę bardzo spodobać...
Po prostu wolę dać więcej, a mieć coś oryginalnego, modnego i przede wszystkim bardziej trwałego...No bo co mi z tego, że kupię coś np. na targu i mi się po 2 praniach zniszczy...
Poza tym na targu nie można przymierzyć ubrań [czasem, ale bardzo rzadko niby można...ale...], a ja nie kupuję czegoś, czego nie przymierzyłam...
Oczywiście czasem, co prawda bardzo rzadko, zdarza mi się kupić coś nie markowego, ale musi mi się na prawdę bardzo spodobać...
C-Note
ja w różnych sklepach kupuje ciuch ...nie bardzo zwracam uwagę na marke ;D bardziej się liczy jak w tym wyglądam 
Sara Tancredi
Racja. Ale dla mnie liczy się jeszcze, czy długo w nim pochodzę...bardziej się liczy jak w tym wyglądam
Może to jest tak, że ciuchy np. z targu są gorsze jakością, nie wiem, nie sprawdzałam. A w markowych sklepach kupuję spontanicznie. Nie mam jakichś określonych marek sklepów czy coś. Kupuję to, co mi wpadnie w oko, dobrze w tym wyglądam i jest jakościowo dobre. Po prostu ; )
Świeżak
mnie nei obchodzi nic po za tym czy jest mi wygodnie i czuje się swobodnie.... No i mam wrazliwa skórę więc czesto sprawdzam tez materiał.... Niestety czasami sie cos podoba, ale mnie "gryzie" wiec nie moge kupic:/ Ale jakoś zyję....
Michael Scofield
O matko , tez tak mam tylko chyba z innych powodów, bo moja mama jest krawcową i jakbym przyniosła jakiś badziew to by mi głowe suszyła.green_gun pisze:sprawdzam tez materiał
Ja tak jak wiekszośc : jesli mi się coś podoba to biorę może to być firmowe ale nie musi - zalezy od tego czy dobrze się w tym czuje ( co się żadko zdarza bo jestem niezdecydowana )
Michael Scofield
Metka nie jest dla mnie ważna. Nie przywiązuję w ogóle uwagi do tego, czy to bluzka z "X" czy z "Y". Jak mi się coś podoba i mnie na to stać xD to kupuje.
Najważniejsze jest to, jak się w tym czuję, jak wyglądam, materiał.
Właściwie to już dawno skończył się u mnie okres chodzenia po bazarkach czy rynkach i zakupy ciuchowe robię w centrach handlowych.. głównie na promocjach xD
Najważniejsze jest to, jak się w tym czuję, jak wyglądam, materiał.
Właściwie to już dawno skończył się u mnie okres chodzenia po bazarkach czy rynkach i zakupy ciuchowe robię w centrach handlowych.. głównie na promocjach xD
Michael Scofield
To zależy kiedy.
Marka ciucha ma dla mnie znaczenie tylko wtedy, kiedy wiem, że ubranie jest dobre jakościowo i starczy mi na długo.
Chociaż również lubię chodzić po bazarkach - kupuje po porstu to, co mi sie podoba. A jestem bardzo niezdecydowana i cieżko trafić w coś co mi sie spodoba..
Marka ciucha ma dla mnie znaczenie tylko wtedy, kiedy wiem, że ubranie jest dobre jakościowo i starczy mi na długo.
Chociaż również lubię chodzić po bazarkach - kupuje po porstu to, co mi sie podoba. A jestem bardzo niezdecydowana i cieżko trafić w coś co mi sie spodoba..
Michael Scofield
Ja podobnie jak Agulec kupuje ciuchy w centrach na przecenach. Można trafić na fajne rzeczy po niskich cenach. Zawsze kupuję w ulubionych sklepach: House, Divers, Orsey, Ravel, AE i czasem w Reporterze.
Świeżak
A ja jestem zdecydowaną osobą i jak widze jakiś ciuch fajny i mam kase bądź tate przy sobie to kupuje niezależnie czy potrzebuje czy nie.
Niestety takie sytuacje rzadko sie zdarzają... ;-)
Tweener
Dla mnie bardzo ważne znaczenie ma marka ale nie żeby zaszpanować czy coś po prostu lepiej się w takich ciuchach czuje i tylko kupuje markowe ubrania dlatego jestem przyzwyczajona. Wychodzę z takiego założenia że wole mieć mniej ciuchów ale markowych. Moja ulubiona część garderoby to buty i torebki. Szczególnie podobają mi się buty za kostkę - sneakersy. Nie lubię żadnych na szpilkach itp bo po pierwsze to nie mój styl a po drugie nie czuję się w takich butach ;P
Świeżak
Dla mnie nie tyle marka ma znaczenie co jakość ubrań, ale czasem jedno idzie w parze z drugim. Koszulki polo Stedman bardzo sobie chwalę. Lubię klasyczne ubrania, nie jakieś wyszukane, ale dobrej jakości, tak, żeby wygodnie mi się je nosiło i po praniu nie było żadnych problemów.
Świeżak
Mi się bardzo podobają ubrania ze strony https://cinamoon.pl/ - przede wszystkim ich kolekcja sukienek i bluzek. Co mi się szczególnie podoba, to to, że stawiają na polskich producentów, ubrania są szyte w Polsce.
Świeżak
Niedawno poszukiwałam jakiś ładnych sukienek w sieci i koleżanka podpowiedziała mi, żeby zajrzała sobie w wolnej chwili na stronę sklepu https://www.atlantic.pl/bielizna-damska l Przyznam szczerze, że bardzo spodobały mi się ich bielizna i stwierdziłam, że zamówię sobie je w niedługim czasie. Mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarem.