Mahone
Mahone
Re: Alexander Mahone

Post autor: Madzialena »

No, więc od kiedy Was zaczął Mahon fascynować? :D
Fernando Sucre
Fernando Sucre

Post autor: Scylla »

No więc, mnie od drugiego sezonu, ale nie od pierwszego odcinka. Troszeczkę później.

[ Dodano: 2008-07-04, 00:07 ]
I wg mnie to jest najlepsza postać w serialu.
T-Bag
T-Bag

Post autor: Mahonia »

Jak przeczytałam w gazecie, że będzie grał nowy aktor to byłam nie w sosie, myślałam "po co nowy aktor?". Gdy zobaczyłam 1 odcinek to myślę sobie, no facet przynajmniej ma jakąś porządną rolę. A fascynacja to nie wiem kiedy się zaczęła. Na pewno po odcinku 13, jak został postrzelony, to go normalnie wielbiłam. I zaczęłam jeszcze raz oglądać na płytach wszystkie sceny z nim w roli głównej. A ubóstwianie, totalne wielbienie i wszystko inne było pod koniec 2 serii, jak zaczęłam sie dokładniej przyglądać temu aktorowi.
Nawiasem mówiąc bardzo się cieszę, że znalazłam to forum i się zalogowałam, bo tylko wy dziewczyny tutaj rozumiecie mnie doskonale :-D Normalnie jak nikt inny ;-) ;*
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: agulec »

och.. ja go na początku nie cierpiałam.. oO tzn.. zaciekawił mnie i z każdym odcinkiem ciekawił coraz bardziej, ale jak dorwał Abruzziego, to mnie wkurzył xD chociaż nie na tyle, żebym go nienawidziła, bo podobał mi się sposób w jaki to tego wszystkiego dochodził (potem już w ogóle podobał mi się cały xD).
Później było mi go żal i przestałam uważać, że jest zły. Z biegiem czasu i odcinków polubiłam tą postać najbardziej ze wszystkich :D
Uważam, że jest jedną z najciekawszych i najbardziej 'rozbudowanych' postaci w PB pod względem wątków. Do tego WF wspaniale ją wykreował pod każdym względem i nie da się go podrobić.

Dzisiejszych powtórek nie oglądałam niestety, ale jakieś będę musiała obejrzeć, żeby przypomnieć sobie ten garnitur :D
T-Bag
T-Bag

agulec pisze:och.. ja go na początku nie cierpiałam.. oO tzn.. zaciekawił mnie i z każdym odcinkiem ciekawił coraz bardziej, ale jak dorwał Abruzziego, to mnie wkurzył xD chociaż nie na tyle, żebym go nienawidziła, bo podobał mi się sposób w jaki to tego wszystkiego dochodził (potem już w ogóle podobał mi się cały xD).
Później było mi go żal i przestałam uważać, że jest zły. Z biegiem czasu i odcinków polubiłam tą postać najbardziej ze wszystkich :D
Uważam, że jest jedną z najciekawszych i najbardziej 'rozbudowanych' postaci w PB pod względem wątków. Do tego WF wspaniale ją wykreował pod każdym względem i nie da się go podrobić.
Pięknie to opisałaś agulec. Ja tak samo myślę.
Mahone
Mahone

Post autor: Madzialena »

Mahonia ja także po 13 odcinku. Po oglądnięciu pierwszej serii, miała zastój i na 2 sezon skusiłam sie dopiero po roku. Koleżanki na przerwie często rozmawiały na temat 2 i 3 sezonu Jak usłyszałam, że jakiś Mahone występuje (kojarzył mi się z piłkarzem Maniche :D) to zniechęciłam się do tego serialu. No ale dobrze, że w końcu znalazłam czas i chęci :D
Fernando Sucre
Fernando Sucre

Post autor: Scylla »

agulec pisze:Do tego WF wspaniale ją wykreował pod każdym względem i nie da się go podrobić.
Zgadzam się w 100%. Nie wyobrażam sobie innego aktora na tym miejscu.
Awatar użytkownika
Pam
T-Bag
Awatar użytkownika
T-Bag

Post autor: Pam »

Nie ma to jak zobaczenie Alexa jeszcze raz w tym garniturku i spluwka :D :P
Zawsze sie zastanawiałam, skąd on to wszystko wie... O tym, kim był Mike, co zrobił po wymyśleniu planu ucieczki i to wszystko ;) Jak ja podziwiam tego człowieka :D
Scylla pisze:Nie wyobrażam sobie innego aktora na tym miejscu.
Ja też nie ;) To, jak Will zagrał Alexa, było poprostu cudowne... Nawet w 3 sezonie potrafił się trząść jak prawdziwy ćpun w trakcie głodu narkotykowego... Poprostu dobry aktor... I za to go podziwiam :D ;)

Pierwszy raz jak ogladałam PB, to sobie myślałam "co to za facet???". Mówię jakiś nic nie warty federał... A później patrze jakie ma prze***ane życie i dlaczego dla tej cholernej Firmy pracuje ;) Zaczęło mi sie go żal robić... :( Pracował dla Firmy, by jego rodzinie nic się nie stało...
Na dodatek zaczął mi sie podobać jego sposób rozwiązywania sprawy... I to jego myślenie też jest godne podziwu...
C-Note
C-Note

Post autor: Ernest »

Pam pisze:Nie ma to jak zobaczenie Alexa jeszcze raz w tym garniturku i spluwka
Taa Alexander rządzi.....
Mój ulubiony bohater filmowy no i jeszcze Paul a potem michael
ja nienawidziłam Alexa na początku...
bo z FBI i chce wszystko rozszyfrować...
za łątwo mu się wszystko udawało...
no ale potem jak zaczeli pokazywać jego życie z tej drugiej strony (rodzina, te głupie morderstwa..) to z każdym odcinkiem nienawidzilam go coraz mniej a po obejrzeniu filmiku na Youtube (ten z muzyką Nelly Furtado) to już go całkiem polubiłam ^^
jest bardzo ciekawą postacią, ciekawe jak skończy się jego historia i czym nas jeszcze zaskoczy ^^
C-Note
C-Note

madamebutterfly pisze:ja nienawidziłam Alexa na początku...
bo z FBI i chce wszystko rozszyfrować...
za łątwo mu się wszystko udawało...
Udawało mu się wszystko bo znał się na swoim fachu i dlatego....a co do początku to ja go od razu polubiłem jak go tylko zobaczyłem
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: PatuŚ »

madamebutterfly pisze:jest bardzo ciekawą postacią, ciekawe jak skończy się jego historia i czym nas jeszcze zaskoczy ^^
zapewne zaskoczy nas jeszcze nie jednym :-P w końcu to Alex

Pamiętam jak były komentarze na bieżaco po 2 serii to tyle było przeżywania, wzdychania itp. o Alexie że jak ktoś by nie oglądał PB to by nas miał za wariatki, ale jak się obejży 2 sezon to poporstu się nie da nie ulec jego urokowi
C-Note
C-Note

PatuŚ pisze:zapewne zaskoczy nas jeszcze nie jednym :-P w końcu to Alex
Oj zaskoczy zaskoczy jestem tego pewien bo tak jak PatuŚ mówisz w końcu to Alex:)
T-Bag
T-Bag

A mi się go tak żal zrobiło jak pokazywali to jego prawdziwe, smutne życie, że normalnie miałam ochotę go w jakiś sposób wesprzeć ;-)
PatuŚ pisze:Pamiętam jak były komentarze na bieżaco po 2 serii to tyle było przeżywania, wzdychania itp. o Alexie że jak ktoś by nie oglądał PB to by nas miał za wariatki
Najlepsze są właśnie komentarze na bieżąco, bo są takie spontaniczne ;-) A co do tego wzdychania to ja byłam i chyba jestem nadal wariatka dla takiej jednej, ale nie będę o niej pisać, bo kiedyś to robiłam ;-) Gdyby moja rodzina wiedziała, jaka jestem nim zafascynowana, to by na mnie patrzyli chyba tak :shock: Co prawda moja mama wie, że go lubię, ale nie wie jak bardzo, a to że mam jego zdjęcia i plakat powieszony w pokoju, to jeszcze nikt nic mi nie powiedział :-P
C-Note
C-Note

Moi rodzice też nie wiedzą że go bardzo lubię ale jestem pewien że nawet jeśli by się dowiedzieli to nic by mi nie zrobili....(nic by nie powiedzieli)
T-Bag
T-Bag

Ernest pisze:Moi rodzice też nie wiedzą że go bardzo lubię ale jestem pewien że nawet jeśli by się dowiedzieli to nic by mi nie zrobili....
Oj, przecież by mnie nie zabili :lol: Tylko by się dziwili co ja w nim takiego widzę.
C-Note
C-Note

He he no dokładnie,mnie też by nie zabili,ale tak jak mówisz zaraz by pytali co w nim takiego widzę,(chociaż ja Alexa lubię tak samo jak Paula).....Obydwaj według mnie są spoko
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: edzik »

no za madry jest jak dla mnie. Wszystko szybko kojarzy i wogole, az tak sztucznie
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: B... »

własnie nie sztucznie, własnie nie! postac jest tak zagrana ze wszystko wyglada bardzo naturalnie, sztucznie byłoby gdyby Alex za kazdym razem siedał przy biurku, spojrzał na mordkę Michaela z zdjecia i doznawał olsnienia...Jak sie mu dobrze przyjrzysz to zauwazysz ze dochodził do tego stopniowo, a sceny w których Mahone próbuje trafić na "tok myslowy" Scofielda naleza do najciekawszych z całej serii.
Wyjatkowo fascynujacy facet :-P
agulec pisze:(potem już w ogóle podobał mi się cały xD).
:lol: :lol: :lol:
Świeżak
Świeżak

Post autor: Alhandra »

Mahonia pisze: Tylko by się dziwili co ja w nim takiego widzę.
Dokładnie. Moi wiedzą o mojej obsesji. Moja mama cały czas pyta czemu on i czy nie mogłabym sobie wybrać kogoś młodszego, odpowiedniego do mojego wieku. Ale ja się nie daje ;-). A siostra już nie daje rady ze mną wytrzymać, bo kiedy zaczynam o nim gadać to nie mogę skończyć :-) i jakoś tak dziwnie na mnie wtedy patrzy ;-) .
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: B... »

ładne macie schizy...ja AZ taki stan pamietam z mw połowy 2 sezonu lecacego w tivi i początku 3, teraz powtórki juz mnie tak nie "jarają" xD daltego czekam z niecierpliwoscia na 4 sezon.
Mimo wszystko miło jest popatrzec na postac Alexa po raz kolejny^^ w koncu to, jak dla mnie najbardziej fascynujace wcielenie WF :-D

wczoraj wpadłam w stan niemalze ekstazy, jeszcze przed scena w widzie, gdy dopiero do niej zmierzał i rozmawiał prze telefon...
był pokazany z tyłu...a w lewej dłoni trzymał w ten "mahonowy" sposób swój telefon...ahhhh
a poza tym zauwazyłam cos, na co wczesniej chyba nie zwracałam uwagi: kilkakrotnie wydawał z siebie *dziwny dzwiek*, tak jakby sie smiał...nie wiem co to było, ale rozbawiło mnie totalnie xD
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: PatuŚ »

Ernest pisze:He he wszyscy dostali szału (razem ze mną) na punkcie Mahona....i dobrze tak powinno być
To naturalna reakcja naszej podświadomosc na urok i niesamowite Niebieskie oczy Williama - poporstu nikt nie jest w stanie mu sie oprzeć :-P
C-Note
C-Note

No dokładnie wszystkich fanów serialu których znam jak tylko o niego zapytam to każdy jest nim zachwycony i przeważnie jest ich ulubionym bohaterem filmowym.
Awatar użytkownika
Pam
T-Bag
Awatar użytkownika
T-Bag

Post autor: Pam »

A czemu nie?? Ja go uwielbiam od dawna :D Jest przepiękny. U mnie stoi na pierwszym miejscu ;) Im starszy, tym piekniejszy :D
Jego nie da sie nie uwielbiać ;)
T-Bag
T-Bag

Pam pisze:Im starszy, tym piekniejszy
jest jak wino - im starszy tym lepszy :-D
ja go wielbię, ubóstwiam i wszystko inne :-P najlepszy z całego PB ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Postacie”