Tak ale to zbyt skomplikowane. Sugeruję więc przenieść dział GRAFIKA do kategorii 'Poza murami Fox River'. Tak to trzeba by było wydzielać z każdego tematu grafiki niezwiązane z PBagulec pisze:Czy chodzi o to, że wszystkie prace nie na temat z "TW" i "G" mielibyśmy przenieść do nowego działu poza Mury Fox River, a te na temat zostają tam gdzie są?
Michael Scofield
ehehe.. no trochę by to zajęło, ale dało by się zrobić 
Mi by się właściwie bardziej podobał pomysł z podzieleniem, pomimo 52 stron w temacie Handcannona
Wtedy każdy z użytkowników ma po dwa tematy (porządek pod względem prac - ktoś kto wchodzi na forum o PB spodziewa się prac związanych z serialem, więc podział jest jak najbardziej trafny).
Drugi temat jest specjalnie dla użytkowników, którzy bardziej interesują się grafiką, mają większe.. że tak powiem aspiracje, robią różne prace i szkoda byłoby ich stracić^^
Jak zostanie przeniesiona całość, to trochę boję sie tego, że zrobi nam się małe forum graficzne, a nie forum fanów PB, którzy lubią czasami stworzyć coś ze swoim ulubionym bohaterem.
Mi by się właściwie bardziej podobał pomysł z podzieleniem, pomimo 52 stron w temacie Handcannona
Wtedy każdy z użytkowników ma po dwa tematy (porządek pod względem prac - ktoś kto wchodzi na forum o PB spodziewa się prac związanych z serialem, więc podział jest jak najbardziej trafny).
Drugi temat jest specjalnie dla użytkowników, którzy bardziej interesują się grafiką, mają większe.. że tak powiem aspiracje, robią różne prace i szkoda byłoby ich stracić^^
Jak zostanie przeniesiona całość, to trochę boję sie tego, że zrobi nam się małe forum graficzne, a nie forum fanów PB, którzy lubią czasami stworzyć coś ze swoim ulubionym bohaterem.
Michael Scofield
popieram agulca całkowicie. Tylko ze rzeczywiscie miałaby co robić z tym przenoszeniem prac. Ale taki podział jest moim zdanie bardzo trafiony ;-) Zachowalibyśmy wtedy porzadek w tym dziale, co ułatwiłoby zycie nie tylko modom i wszystkim uzytkownikom, bo łatwiej mogliby znaleźć to czego szukają, bez przekopywania sie przez te dziesiątki stron ze zróznicowanymi tematycznie pracami 
Michael Scofield
Popieram ;-)Dusqmad pisze:Ograniczenie sygnaturek do jednej o wysokości maksimum 150px
Mi też.agulec pisze:Mi by się właściwie bardziej podobał pomysł z podzieleniem
Był by porządek i wszystko tam gdzie powinno być, czyli prace związane z PB osobno a reszta osobno^^
C-Note
Sebo160186 pisze:agulec napisał/a:
Mi by się właściwie bardziej podobał pomysł z podzieleniem
Mi też.
Był by porządek i wszystko tam gdzie powinno być, czyli prace związane z PB osobno a reszta osobno^^
Otóż to jestem za.
A co do 150 pix wysokości w sygnie też Za.
Sara Tancredi
Ale jakby były wogóle jakieś zmiany, to może wogóle zrobić nowe logo, nową szatę graficzną i wogóle jakieś nowości, mamy tylu uzdolnionych grafików.... Co wy na ten mój pomysł? A i jeszcze będzie można nowego moderatora, żeby pilnował....
Michael Scofield
dopiero co agulec dołaczył do Niuni i myślę ze dobrze sobie radzą. Czy potrzebują pomocy to juz powinny same się wypowiedziec, ale wydaje mi się ze nie dzieje się tu coś tak nadzwyczajnego, zeby powoływac nowego moderatora. A w sprawach *technicznych* zbyt duza grupa osób pomagających sobie nazwajem moze sobie bardziej przeszkadzac^^, wiec nie wiem czy jest sens.
Co do szaty graficznej to mi tam taka odpowiada. Zmienilismy te michaele na zurawie i jest fajnie xD Obecna kolorystyka tez jest jak dla mnie niezła, podobnie jak logo. Z pewnoscia jestesmy wyrozniającym się pod tym względem forum. A o zmianach to moglibysmy pomyslec po rozpoczęciu 4 sezonu, gdy dojda jakies nowe postacie itp ;-)
Co do szaty graficznej to mi tam taka odpowiada. Zmienilismy te michaele na zurawie i jest fajnie xD Obecna kolorystyka tez jest jak dla mnie niezła, podobnie jak logo. Z pewnoscia jestesmy wyrozniającym się pod tym względem forum. A o zmianach to moglibysmy pomyslec po rozpoczęciu 4 sezonu, gdy dojda jakies nowe postacie itp ;-)
Michael Scofield
Ale żeby pilnował czego? Tylko Grafiki? :] Jeśli tak, to wydaje mi się to bezsensu i zgadzam się z B.. co do skuteczności pracy zbyt wielu osób w jednym miejscuGrand pisze:A i jeszcze będzie można nowego moderatora, żeby pilnował....
A może ogólnie masz wrażenie, że moderatorzy na forum 'nie pilnują'?
Jeśli tak, to w takim razie może powinniśmy założyć temat, w którym użytkownicy mogliby wypowiadać się o naszej pracy. Dobrze byłoby wiedzieć czego od nas oczekujecie :]
..żeby zawsze być na czasieB... pisze:A o zmianach to moglibysmy pomyslec po rozpoczęciu 4 sezonu, gdy dojda jakies nowe postacie itp ;-)
Michael Scofield
Wg mnie logo jest dobre i nie ma potrzeby go zmieniać, szata graficzna też mi odpowiada ;-)Grand pisze:to może wogóle zrobić nowe logo, nową szatę graficzną
Na forum jest już 3^^ moderatorów i radzą sobie doskonale ;-)Grand pisze:A i jeszcze będzie można nowego moderatora
T-Bag
Dobra zmnieniam na 1
sorry bbo chcialem tylko tak na czas euro ale spoko juz zmnieniam no i oczywiscie zgadzam sie z agulec ;-)
Michael Scofield
150 px - zgadzam sie 
a co do tego zamieszania z tematami z grafika to robta co chcecie ja sie dostosuje
a co do tego zamieszania z tematami z grafika to robta co chcecie ja sie dostosuje
Jeśli tylko jesteś chętna do uskutecznienia podziału to nie widzę przeciwskazań. Ja nawet nie proszę bo wiem, że to dobrych kilka godzin pracyagulec pisze:ehehe.. no trochę by to zajęło, ale dało by się zrobić
Mi by się właściwie bardziej podobał pomysł z podzieleniem, pomimo 52 stron w temacie Handcannona![]()
Już teraz jest to takie małe forum graficzne: wystarczy spojrzeć na liczbę postów w 'Grafice' i porównać ją z postami w innych działach. Zresztą uważam, że część postów z tego działu to takie 'pisanie dla pisania', gdyż oceny grafik nie są zbyt konstruktywne: "śliczne, piękne itd", co w sumie nic nie wnosi doskonaleniu się autora w Photoshopie...agulec pisze:Jak zostanie przeniesiona całość, to trochę boję sie tego, że zrobi nam się małe forum graficzne, a nie forum fanów PB, którzy lubią czasami stworzyć coś ze swoim ulubionym bohaterem.
Do zmiany szaty graficznej trzeba jakiegoś eksperta od skryptu phpBB by PrzemoGrand pisze:Ale jakby były wogóle jakieś zmiany, to może wogóle zrobić nowe logo, nową szatę graficzną i wogóle jakieś nowości, mamy tylu uzdolnionych grafików....
Moim zdaniem dobry pomysł. Np. ktoś kto nie zapoznał się z regulaminem nie może się nadziwić czemu jego posty są usuwane. Napisze więc w takim temacie i dowie się co ma zmienić w swoim pisaniu.agulec pisze:Jeśli tak, to w takim razie może powinniśmy założyć temat, w którym użytkownicy mogliby wypowiadać się o naszej pracy.
Michael Scofield
uchm, w sumie racja, ale jak pojawia się konstruktywna krytyka i to dość profesjonalna, zawierająca dobre rady, to jest nieakceptowana. Panuje bowiem przekonanie, nie podoba ci się, to nie komentuj. Ot 3 grosze ode mnie."śliczne, piękne itd", co w sumie nic nie wnosi doskonaleniu się autora w Photoshopie...
Michael Scofield
Użytkownicy tak chcą i ja też, więc oczywiście, że się tym zajmę :]Dusqmad pisze:Jeśli tylko jesteś chętna do uskutecznienia podziału to nie widzę przeciwskazań.
Myślę, że to dobry pomysł. Będzie widać, że forum 'żyje' ^^Co zaś się tyczy loga to myślę, że niegłupim pomysłem byłoby je zmienić co jakiś czas (np. co dwa miesiące). Stałym bywalcom wygląd może się opatrzyć, więc warto coś czasami zmienić. Druga opcja (nie wiem, czyt mi się to uda zrobić): można ustawić jako logo kilka grafik. Tak, by zmieniały się przy odświeżeniu strony.
Można by założyć taki temat "LOGO" w dziale 'O forum' i jak ktoś będzie miał ochotę jakieś machnąć, to wrzuci do tego tematu, a tam będziemy je sobie oceniać i wybierać.
Tak, niestety prawda. Pracujemy nad tymDusqmad pisze:Zresztą uważam, że część postów z tego działu to takie 'pisanie dla pisania', gdyż oceny grafik nie są zbyt konstruktywne: "śliczne, piękne itd", co w sumie nic nie wnosi doskonaleniu się autora w Photoshopie...
hmm.. myślę, że gdy pojawia się konkretna rada ('spróbuj tak i tak, napis nie pasuje, ramka jest za gruba itd'), nie jest atakowana.AutumnLeaf pisze:uchm, w sumie racja, ale jak pojawia się konstruktywna krytyka i to dość profesjonalna, zawierająca dobre rady, to jest nieakceptowana.
Nieakceptowana jest 'rada' typu: "Wszystko robisz beznadziejnie, ćwicz" oraz posty w jakiś sposób obrażające autorów prac.
OK, to zakładam :]Dusqmad pisze:Moim zdaniem dobry pomysł. Np. ktoś kto nie zapoznał się z regulaminem nie może się nadziwić czemu jego posty są usuwane. Napisze więc w takim temacie i dowie się co ma zmienić w swoim pisaniu.
Ostatnio zmieniony 2008-06-07, 22:27 przez agulec, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael Scofield
No tak ;-)Dusqmad pisze:Zresztą uważam, że część postów z tego działu to takie 'pisanie dla pisania', gdyż oceny grafik nie są zbyt konstruktywne: "śliczne, piękne itd", co w sumie nic nie wnosi doskonaleniu się autora w Photoshopie...
Ja tam słucham wszystkich rad ;-) i akceptuje krytykę, bo ona motywuje ;-)AutumnLeaf pisze:ale jak pojawia się konstruktywna krytyka i to dość profesjonalna, zawierająca dobre rady, to jest nieakceptowana
myślę że chodzi raczej o sposób komentowania, chyba każdy chciałby usłyszeć dobre rady, co ma poprawić, nad czym pracować ;-)AutumnLeaf pisze:Panuje bowiem przekonanie, nie podoba ci się, to nie komentuj
Michael Scofield
emmmm mam troche inne zdanieagulec pisze:myślę, że gdy pojawia się konkretna rada ('spróbuj tak i tak, napis nie pasuje, ramka jest za gruba itd'), nie jest atakowana.
a więc nawet jeśli krytyka zawiera w sobie jakies rady czy tez nie i tak jest nieakceptowana (przynajmniej przez pewna/pewne osobe/osoby)
takie moje skromne zdanie i mam nadzieje, ze nie zostane przez nie zjechana
T-Bag
Nie chce się z nikim kłócić ale z Autumn I Tanira sie nie zgadzam ponieważ taka krytyka jak u Cwaniaka dla mnie osoboscie jest obrazajaca bo ja nie jestem zadnym zawodowym grafikiem tylko to wszystko robie dla zabawy ;-) a Cwaniak zauważyłem że we wszystkich swoich postach pisze co chwile ze to zle tamto zle itp.fajnie ze krytykuje no ale bez przesady ;-)
Michael Scofield
Wszystkie pomysły jakie zostały przedstawione przez Admina i Agulca są moim zdaniem trafne! Przyda się małe odświeżenie i posprzątanie
Jeśli będziesz potrzebowała jakiejś pomocy Aga przy uporządkowaniu tego jestem gotowa pomóc 
Rady są ok bo chyba każdy chce się doskonalić w tym co robi
Ale czasem trzeba dobrze dobierać słowa 
Przepraszam, że się wtrącam, ale czasem mam takie samo wrażenie... Jego krytyka czasem jest obrazająca, a najbardziej mnie dziwi jak mówi, że nie potrafi znaleźć w tej pracy żadnych plusów! Pierwszym plusem jest to, że ktoś w ogóle coś zrobiłPiotras003 pisze:taka krytyka jak u Cwaniaka dla mnie osoboscie jest obrazajaca
Michael Scofield
Ja też ;-)Piotras003 pisze:bo ja nie jestem zadnym zawodowym grafikiem tylko to wszystko robie dla zabawy
Oo....bardzo trafne słowa wg mnie ;-)Aglek pisze:Pierwszym plusem jest to, że ktoś w ogóle coś zrobił
Michael Scofield
profesjonalna moze tak, ale czasami bardzo niekonstruktywna.AutumnLeaf pisze:ale jak pojawia się konstruktywna krytyka i to dość profesjonalna
Odwołując sie do opinii Autumn i Taniry, wydaje mi się, ze to zalezy kogo miałyscie na myśli, pisząc, ze ta krytyka jest nieakceptowana. Przez autorów grafiki w zasadzie jest, bardziej moze razic w oczy inne osoby piszące w danym temacie. Rzeczywiscie bez sensu jest komentowanie postów poprzedniej osoby i głównie z tego powodu agulec miał ostatnio trochę roboty w dziale z grafiką, ale musicie przyznac, ze czasem takiej dyskusji, często spowodowanej krytyką, nie da sie uniknąc, jesli pojawiają sie rózne stanowiska i oceny.
Oczywiscie nie jest to własciwe i powinnismy tego unikać, ale czasami...no nie da sie^^
Michael Scofield
zwracałam juz na to uwage dawno dawno dawno...B... pisze:Rzeczywiscie bez sensu jest komentowanie postów poprzedniej osoby
Wydaje mi się, że można by zrobić nowy dział "Sezon IV"
Michael Scofield
No tak to jest rzeczywiście bez sensu, szkoda że taka sytuacja ma miejsce nie tylko w "grafice" ;-) i tak w kółko^^B... pisze:Rzeczywiscie bez sensu jest komentowanie postów poprzedniej osoby
Michael Scofield
Właśnie na podstawie takich komentarzy i wszystkiego tego co działo się ostatnio w 'Grafice' powstał nowy Regulamin. Dzięki temu jest dopasowany do naszego forum.Tanira pisze:zwracałam juz na to uwage dawno dawno dawno...
Zatem dział założony. Proszę byś przy okazji usunęła nic nie wnoszące posty (np. z tematu avatary, który rozrósł się do 50 stron i trudno już cokolwiek w nim odnaleść prze komentarze w stylu "trzeci od lewej jest najlepszy")AutumnLeaf pisze:Użytkownicy tak chcą i ja też, więc oczywiście, że się tym zajmę :]
Michael Scofield
OK!
Jeszcze proszę o nadanie praw do moderowania
Jeszcze proszę o nadanie praw do moderowania