C-Note
C-Note
Re: Avatary made by Patuś

Post autor: Cwaniak »

Aglek pisze:
Cwaniak pisze:avki robi sie z calych zdjec!!!
To jest osobisty wybór wykonawcy!! ;) Nie powinieneś komuś tak wmawiać jeśli chce robić z wyciętych postaci to jest jej wybór i może się tak wprawi, że będą lepsze od twoich prac!! ;)
no oczywiscie moglem sie spodziewac najazdu....sam na poczatku przygody z grafiką robilem avki z wycietych postaci,i bylem jechany na gfx-ie jak cholera :lol: widze ze za dobre rady tez na mnie naskakują znaFcy...takie avki poprostu nie bedą zaakceptowane przez nikogo poza userami tego forum...koniec OT...
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: PatuŚ »

Rafaqio pisze:Ciężko ocenić takie małe gówno, bo zawsze oceniałem i pracowałem na minimum Avkach 150x150, ale mogę powiedzieć, że fajne
małe bo 100x100 - takie sa wymagania forum :-P dzieki za komentarz
Cwaniak pisze:Dlaczego słabe? bo avki robi sie z calych zdjęc a nie na jakies paskudne tlo wkleja sie kiepsko wycietą postac...
OO znawca wielki tylko to jest robione z całych zdjęc - nie dodawałam tła i nie wycinałam postaci ... wiec jak krytykujesz to sie najpierw przyjzyj chociaz
Cwaniak pisze:Bierzesz screena,wklejasz,powielasz warstwe z renderem 2 razy,na najnizszej Desaturante,drugą ustawiasz na Soft Light/Łagodne Światlo a 3 na Kolor.Potem jakeis kolory brąz na Multiply,Niebieski na Lighten itp...powodzenia i zapamietaj avki robi sie z calych zdjec!!!
a z tego bełkotu to już nic nie zorzumiałam.. to były moje pierwsze praca robione na CS3 w wersji angielskiej i niewiele funkcji jeszcze odkryłam, dalej się w to nie bawie bo nie mam zbyt czasu

a avki były robione tylko i wyłacznie na potrzeby forum PB (nikt nigdy nie mówił że to forum graficzne i że avki robimy dla całej ludzkości - tylko dla siebie :-P )
C-Note
C-Note

Post autor: Cwaniak »

PatuŚ pisze: OO znawca wielki
wiekszy od Ciebie napewno...

a co do tych rad,to po prawej na dole masz menu warstw i na gorze taki paseczek i tam jest napisane Normal.Klikasz na niego i wybierasz sobie jakies inne krycie warstwy...teraz juz rozumiesz??

EDIT:Obrazek

nawet ktos z wadą wzroku zauwazylby ze to jest wyciete...wątpie aby ktos robil Sarze zdjecia,na tle jakis bajerów czy tam kwiatuszków z Photoshopa....
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: Aglek »

Cwaniak pisze:no oczywiscie moglem sie spodziewac najazdu
Czemu od razu najazd?? Nie przeklinam ani nic!! Tylko proszę abyś nie narzucał innym swojego zdania czy jakiś doświadczonych grafików!
PatuŚ pisze:OO znawca wielki tylko to jest robione z całych zdjęc
Myslałam, że zjadę z krzesła xD xD
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: PatuŚ »

Cwaniak pisze:wiekszy od Ciebie napewno...
niewatpliwie :-P

Cwaniak pisze:nawet ktos z wadą wzroku zauwazylby ze to jest wyciete...wątpie aby ktos robil Sarze zdjecia,na tle jakis bajerów czy tam kwiatuszków z Photoshopa....
no to zapraszamy do okulisty bo ja nic nie wycinałam , nawet nie wiem jak to sie robi :-P wziałam zdjęcie a te kwiatuszki to sa tzw. Brushe :-P (to już nawet ja wiem ) i poporostu nałozyłam je na zdjecie

a ten av co zapodałeś to jest zdjęcie zwykłe na białym tle i brush o kształcie pioruna który daje własnie taki efekt że nakłada kolor , wraz z białym brushem kwiatkiem .... na prawde skoro tak sie znasz to sie dziwie ze nie zauwazyłes ze to sa zwykłe brushe :mrgreen:
Michael Scofield
Michael Scofield
PatuŚ, Avatary są piękne. nawet ten z niby wciętym tłem . Bardzo ładnie te kwiatki bardzo ładnie komponują się ze zdjęciem Sary. Wszystkie ładne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Grafika”