Mia
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Wasze odchyły:P

Post autor: Mia »

Ostatnio na którymś z for natknęłam się na taki temat i pomyślałam, że fajnie by się było dowiedzieć o Waszych "odchyłach", przyzwyczajeniach, nawykach, które wydają Wam się dziwne.Oczywiście zacznę od siebie:

1.Kiedy jem coś na sztuki (np.kromki chleba, cukierki itp.) zazwyczaj robie to w liczbie 3 (3 kromki, 3 cukierki itd.)

2.Kidy jestem w sklepie odzieżowym i jakieś ubranie spadnie mi z wieszaka jestem przekonana, że spadło właśnie celowo, żebym je dokładniej obejrzała i przymierzyła

3.Pilot od telewizora musi leżeć blisko mnie nawet jeśli nie mam zamiaru przełaczania programu, czuję się wtedy niekomfortowo

4.Nigdy nie wychodzę z domu bez kolczyków i pierścionków, czuję się wtedy goła

5.Firanki nie mają prawa być w nieładzie lub do połowy odsłoniete, zawsze je poprawiam

6.Nie wyjde z domu jeśli wiem, że nie pościeliłam łóżka dlatego zawsze robię to zaraz po tym jak z niego wyjdę.

7.Zawsze najpierw zapinam guzik potem rozporek

To tyle moich spaczeń, które teraz zdołałam sobie przypomnieć.Czekam na Was :mrgreen:
Michael Scofield
Michael Scofield
Re: Wasze odchyły:P

Post autor: B... »

Mia pisze:5.Firanki nie mają prawa być w nieładzie lub do połowy odsłoniete, zawsze je poprawiam
Mia pisze: 3.Pilot od telewizora musi leżeć blisko mnie nawet jeśli nie mam zamiaru przełaczania programu, czuję się wtedy niekomfortowo
DOKłADNIE TO SAMO xDDD

w ogole ja mam taką manię porządku, ale tylko czasami, jak mnie najdzie^^ wtedy wszystko musi lezec tak ja chce, nic nie moze skądś tam wystawać, a jesli coś zauważe to musze to poprawić bo dostaje pierdo*ca :-D

a tak poza tym to, jak w Dniu swira, musze zaczynac wszystko od pełnej godziny- a to jest dobry motyw zeby sie sama przed soba usprawiedliwiac i odkładac obowiązki na póżniej xD
Co jeszcze? hmmmm
- nie zakładam cudzych rzeczy, jak musiałam kiedyś założyć kurtke mojej siostry to mysłałam ze oszaleje...Odchyl zupełny^^
- nie lubię bizuterii, z wyjatkiem kolczyków, ani zadnych spinek do włosów, w ogole nie cierpie ich upinac a ni wiązac...gdy na studniówkę zrobili mi "coś" z uzyciem 30 wsuwek to cała noc zastanawiałam sie tylko kiedy mi to sie rozleci xD
jak mi cos jeszcze wpadnie do głowy to napisze ;-)
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: Xaneta »

Mia pisze:3.Pilot od telewizora musi leżeć blisko mnie nawet jeśli nie mam zamiaru przełaczania programu, czuję się wtedy niekomfortowo
no oczywiście xD mam tak samo xD
niech się zastanowie...
nienawidze sprzatać. mi tam nic nie przeszkadza
nigdy nie zakładam spodenek na W-f krótszych niż do połowy ud.
preferuje tylko bluzki na krótki rękaw-zadarzają się wyjątki że noszę na ramiączka ale to swięto
z biżuterii zawsze mam tylko medalik.Zakładam tez koraliki na reke i na szyję ale medalik zawsze to podstawa. Kolczyki różnie.Nie nosze też pierscionków.żadnych spinek,opasek.Włosy zwiazane ew. gumką do włosów.
moje obuwie-trampki,glany,adidasy,sandały.Wszystko na płaskich podeszwach.
torebka w naszywkach z nazwami zespołów
zawsze mam obowiązkowo telefon przy sobie- jakby Karola napisała ;*
miesięcznie wykorzystuje ok.1500 sms na rozmowy z jedna osoba xP
często nie umiem sie wyluzować. a jak już mam fazę to sie okazuje ze nie jest potrzebna

Wydaje mi sie ze to nie wszystko xD potem sie głebiej zastanowie xD
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: Sebo »

Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to sprawdzanie po 10 razy czy coś zamknąłem, np drzwi do domu/ samochodu...nastawianie budzika Oo to jest dobre..xDxD bo mam wstać przypuścimy o 6^^ nastawiam budzik w telefonie na 5 i na 15 po i 20 po..XD.
ale często mam też tak że obudzę sie wyłączam budzik i usypiam i nie mam nad tym kontroli..haha.. tyle na teraz..xD
Michael Scofield
Michael Scofield

Sebo160186 pisze:ale często mam też tak że obudzę sie wyłączam budzik i usypiam i nie mam nad tym kontroli..
oooo własnie xD
hehehe no z tym wstawaniem to ja mam na serio duzy problem... ile razy matka musiała mnie budzic a ja tego w ogole potem nie pamietałam, choc niby za kazdym razem miałam otwarte oczy i mówiłam ze juz wstaje :-D
no ale teraz wakacjony wiec odespie pół zycia :-P
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: agulec »

ehehe xD

Moim największym odchyłem jest to, że nie umiem połykać tabletek większych niż witamina C xD XD bo się boję, że mi staną w gardle hahaha :D

Z takich mniejszych odchyłów to:
Nie umiem wyjść z domu bez jakiegokolwiek makijażu - zawsze muszę chociaż rzęsy pomalować, bo inaczej czuję się źle :]
Musze mieć zawsze porządek na pulpicie, bo inaczej dostaje szału xD (szkoda, że bałagan denerwuje mnie tylko na pulpicie --')
Każdy dzień muszę rozpocząć kubkiem ciepłej kawy - inaczej z domu nie wyjdę^^
Nie zasnę bez tzw. "jaśka" - i jeden mi nie wystarcza xD
Nie potrafię leżeć na kanapie nie będąc przykryta kocem np. oglądając telewizję :D

eee.. no i chyba tyle.. nic więcej nie przychodzi mi na razie do głowy^^
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: MarQ »

Mia pisze:Pilot od telewizora musi leżeć blisko mnie nawet jeśli nie mam zamiaru przełaczania programu, czuję się wtedy niekomfortowo
normalka :d
agulec pisze:Musze mieć zawsze porządek na pulpicie, bo inaczej dostaje szału xD (szkoda, że bałagan denerwuje mnie tylko na pulpicie --')
to samo :D
agulec pisze:Moim największym odchyłem jest to, że nie umiem połykać tabletek większych niż witamina C xD XD bo się boję, że mi staną w gardle hahaha :D
no to jakbys zobaczyla moje kapsulki na noc :D :D :D
moj odchyl ze nie lubie miec pozradku na biurku, lubie miec wszystko co sie da pod reka, a w reszcie pokoju musze miec wszystko pieknie :D chyba ze wracam z obozu towszystkie ciuchy na lozku a ja na nich spie :D
nie cierpie nosic okularow przeciwsl. :D moze mam krzywy leb i mi niewygodnie ? :D
kocham czapki z daszkiem :D
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

Post autor: Nero »

Ja mam dziwny zwyczaj, że odrabiam lekcje na podłodze, bo przy biurku się niewygodnie czuję :D A gdy się uczę włączam mocną muzykę w magnetofonie.
Bardzo nie lubię innych butów niż adidasy xD
Nie lubię mieć idealnego porządku w pokoju. Zawsze musi coś leżeć na podłodze.
I śpię z włączonym po cichu radiu. xD
Michael Scofield
Michael Scofield

To ja chyba całkiem odwrotnie do poprzednika. Jak sie uczę musze mieć idealną ciszę w pokoju, najchetniej wywaliłam bym wtedy polowe domu, nie cierpie gdy ktos przechodzi przez moj pokoj i nie zamyka za soba drzwi- czy to jest moj brat, ojciec czy dziadek to przypominam im wymowanie o tym w ten sam sposób^^ Gdy sie uczę i moja nauka wymaga skupienia sie na czymś to o zadnej muzyce nawet nie ma mowy, ale gdy cos pisze np jakis esej czy cos takiego to muzyczne tło jak najbardziej mi pomaga, pod warunkiem ze jest to cos stonowanego jak Lifehouse np <333
A tak poza tym to nie jem mięsa i jajek. Brzydzę się wziąsc do ręki nawet jakąs wedlinę czy cos takiego... Nawet gdyby mi zapłacili nie zjadłabym zadego zywego (po niedawna^^) stworzenia Oo.
Gdy piję herbate to tylko z cytyną i nie słodzę, kawe, choby nawet siekiere z 3 łyzeczek, zawsze bez cukru i mleka. Za to cappuccino slodze 3 łyzeczkami^^
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: Ania1991_ck »

Ja tak jak poprzedniczka bez jaśka nie usnę nie da rady.

Zawsze jak dostaje kieszonkowe to w 2 dni mi "ucieka" i wtedy proszę się od rodzeństwa.

Zawsze mam przy sobie chusteczkę do okularów bo jak nie mam to mi się zdaje bez przerwy że są brudne.

Dzień w którym nie napisałam www.(...).pl to zmarnowany dzień.
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: PatuŚ »

1. Oczywiście zawsze musze mieć "władze" (czyt. pilot od TV ) przy sobie
2. Na pulicie musze miec jak najmniej ikon.. najlepiej tylko Moj komputer , Kosz , Skrót do GG i do Mp3 :-D
3. W pokoj i na biurku musze miec idealny porzadek ...a co dziwniejsze tylko w Weekend bo w dni szkolne moze być burdel jak sie patrzy ;-)
4. Mam 18 lat a nie umiem chodzić na obcasie..od razu się wywalam :-D
5. Jeśli mam zacząć robić coś systematycznie np. chodzić na basen czy coś - zawsze zaczynam od poniedziałku.. nie moge tego zrobić w srodku tygodnia
6.Jak jem ciastka np. markizy czy Hity zawsze je "rozkęcam" i jem warstwami najpierw "przykrywke" potem nadzienie i na końcu " spód" tak samo z ptysiami
7. Jesli pomysle sobie jakieś słowo i nagle mi przyjdzie do głowy pytanie - jak to powiedzieć po angielsku , nie zaznam spokoju dopóki sobie nie przypomnę lub sprawdze , a w nocy specjalnie wstaje i sprawdzam w słowniku (to jest dopiero schiz)
8. Nie mogę spać dłużej niż do 9 ... zazwyczaj i tak wstaje przed 7.
9. jesli nastawie sobie budzik na 8.00 to sama wstanę o 7.45 zanim zadzwoni budzik
10. Nie moge sie skupić kiedy jest cicho, poporstu nie słysze własnych mysli, dopiero kiedy gra jakas muzyka albo telewizor to moge spokojnie myslec

to narazie tyle :-D
John Abruzzi
John Abruzzi

Post autor: *Madziula* »

- pilot od tv zawsze przy mnie :D
- nie zasnę bez umycia zębów i kremu na dłoniach
- potrafię po kilkanaście razy dziennie sprawdzać maila i różne fora
- kiedy wymyślę fajne zdanie zastanawia się czy zrobić z tego wiersz lub opowiadanie :lol:
- torta i inne ciasta jem od spodu (biszkopt) a kończę na wierzchu (śmietana/galaretka itd) :lol:
- kiedy widzę fajne/ciekawe/ładne foto/obrazek w necie od razu zapisuje (a potem mi się to wala po wszystkich folderach...)
- nie umiem wejść do sklepu i wyjść niczego nie kupując, a jesli się tak zdarzy chodze zła aż sobie czegoś gdzieś nie kupię
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: AutumnLeaf »

hm...

jak jestem chora, za chiny nie pójdę do lekarza
nienawidzę połykania tabletek, więc żadnych nie biorę
dziennie muszę wypić przynajmniej litr coli
jak widzę pa...jąka to wpadam w kompletną histerię
wysyłam 500 esesmanów przez około 2 dni
nie usnę wcześniej niż po 3 w nocy
nienawidzę słońca, a w lato czuję się jak niedźwiedź polarny na Saharze
w życiu nie założę krótkich spodenek albo spódniczki a kysz
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: Tanira »

no dobra jak ona to ja tez

- musze spac na brzuchu inaczej nie usne
- boje sie polykac tabletki i zazwyczaj je gryze
- moja kawa. zawsze. 3/4 wody reszta mleka i 4 lyzeczki cukru
- gdy sie obudze zawsze lapie najpierw za telefon
- mam obsesje na punkcie swojego zdrowia i zycia
- gdy pisze wiersze lub opow. zawsze olowkiem
- kocham miec drobne w portfelu wiec rozmieniam wieksza kase
AutumnLeaf pisze:wysyłam 500 esesmanów przez około 2 dni
wow serio? xD
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

Post autor: Bellatoris »

no więc....

nastawiam dwa budziki i i tak sama sie budze, bo uje wyłączam i zasypiam....

mam tyle kasy na komórce, że nie jestem w stanie jej wydać i ciągle mi grożą, że ją usuną xDD

nigdy nie wiąże butów, tylko je wsuwam.... xDD

zawsze mam telefon pod poduszką xDD

mam obsesje na punkcie robactwa, szczególnie pająków... jak jakiegoś widzę, to ide na dół po odkurzacz xDD

mam w pokoju łapke na muchy

lekcje odrabiam w łóżku nie przy biurku xDD

jak se kupie coś do jedzenia, to sprawdzam ile ma kalorii i jekie jest niezdrowe...

jestem uzależniona od płatków xDD

kocham czytać książki xDDD

To chyba tyle... może potem coś napisze xDD
John Abruzzi
John Abruzzi

Post autor: *Madziula* »

to może ja jeszcze coś dodam :lol:
AutumnLeaf pisze:nienawidzę połykania tabletek, więc żadnych nie biorę
- boje sie polykac tabletki i zazwyczaj je gryze
no cóż... ibuprom łykam bez popicia, jak mam okres potrafię połknąć ich sporo - mój "rekord" do 7 w ciągu dnia (a dobowa maksymalna dawka to 6 :roll: )

nie ufam lekarzom - z reguły lecze się sama... (chyba, że już jest naprawdę źle i potrzebuję zwolnienie... )

kawa czarna, bez cukru - raczej z 1 łyżeczki choć ostatnio tez i mocniejsze...
Michael Scofield
Michael Scofield

Nigdy nie sprzątam z własnej woli, cóż mnie to nie przeszkadza.

Zmieniam bluzki 3 razy dziennie, bo cięgle mi się zdaje że są przepocone, a potem mam prania na 2 tygodnie.

Zawsze po obudzeniu pierwsze co pomyślę to co jest dzisiaj w telewizji.

Zawsze przed snem muszę przeczytać trochę książki inaczej nie zasnę.

Musze zapisywać oceny bo inaczej zapominam. :mrgreen: :mrgreen:
T-Bag
T-Bag

Post autor: Piotras003 »

hmmm moje odchyły... :-D a można napisać ze sie niema (żart) ,no coś tam by na pewno sie znalazło no np. zawsze jak cos mnie gryzie to staram sie to sprawdzic tak zeby juz mnie nie meczylo np jak wyjde i sobie pomysle ze nie zamknalem domu to byle gdzie bym byl to i tak musze wrocic i zobaczyc czy zamkniete :-D ,zawsze 13 nie wazne czy piatek czy nie jestem bardziej ostrozny :-) ,nienawidze jak ktos mnie poklepuje po plecach ,wtedy sie wkurzam :-) no to tyle to sa moje odchyły hehe :-D
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: AutumnLeaf »

acha, i jeszcze jedno, NIENAWIDZĘ jak mówią do mnie Natalka >< o matko jak ja tego nie cierpię.
Awatar użytkownika
Pam
T-Bag
Awatar użytkownika
T-Bag

Post autor: Pam »

Jak widze pająki i inne typu robactwo, wieję do koleżanki xD

Zawsze jem kolacje w środku nocy (wtedy lepiej mi sie usypia i nie jestem glodna xD )

Kiedy mam jakiś referat na polski, to piszę go na ostatnia chwile (wcześniej mi sie nie chce)

Nigdy nie mogę sie zdecydować, jaki film mam obejrzec (mam ich dosc sporo xP)

Uwielbiam herbate z trzema łyzkami cukru

W jeden dzien potrafie zjesc cala blachę placka (dla rodziny nic nie zostaje xD)

Jestem uzależniona od wszelkich rodzajów piłki

Nienawidze sprzątać, bo później nic nie znajde!

Jestem zła, jak musze iść do sklepu w trakcie filmu... ^^
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: PatuŚ »

jeszcze kilka moich :

Nie słodze herbaty ani niczego innego , mam uraz po podstawówce gdzie dawli wode z cukrem o kolorze herbaty (uyhhhh )

Codziennie rano musze umyć głowe, poprostu nie wyjde z domu jesli tego nie zrobie (nawet jesli umyłam ją wieczorem )

Wszystkie wazne i mniej wazne sprawy zapisuje w telefonie jako przypomnienia... cóz tak to jest z moja sklerozą że już nie moge liczyc na własną pamięc :-D

Stresy rozładowuje głaszcząć kota (a potem kłeby sierści walają sie po panelach ;-D ) - biedny kiciuś
Michael Scofield
Michael Scofield

Stresy rozładowuje głaszcząć kota (a potem kłeby sierści walają sie po panelach ;-D ) - biedny kiciuś
Oj to ja psa czesze 3 razy dziennie bo mi zdaje ciągle że mu gorąco.

Zawsze jak idę na autobus to sprawdzam na dni powszednie, nawet jak jest niedziela. A potem czekam i czekam aż przyjedzie. :-P :-P

Mam manię ściszania telewizora, nawet jak jest cicho to ja i tak ściszam. :mrgreen:

Zawsze w centrum handlowym wchodzę po jednym schodzie, bo się boje że sie wywalę i obciach będzie. :lol: :lol:
No to na razie chyba tyle Pozdrawiam.
Michael Scofield
Michael Scofield

Ania1991_ck pisze:Mam manię ściszania telewizora, nawet jak jest cicho to ja i tak ściszam. :mrgreen:
ja chyba tez tak mam. Podobnie z muzyką nie mogę jej głosno słuchać, bo cały czas mam wrażenie ze ktos mnie woła a ja tego nei słysze^^
a tak na marginesie:
nie cierpię rózowych i rozpinanych bluzek...budzą we mnie łagodnie mówiąć... odrazę? :roll:
Michael Scofield
Michael Scofield

B..., To chyba odzywa się u nas jakaś trauma z dzieciństwa. :-P :-P
Niewiele jest takich ludzi którym to przeszkadza. Czujmy się wyjątkowe. :-D :-D

Jeszcze jedno zawsze jak jem kanapkę to nie zaczynam od środka tylko od tej części z chrupiąca skórką.
C-Note
C-Note

Post autor: Rafaqio »

Powiem krótko: Jestem pedantem i ciągle się czepiam ludzi jak rusza coś w moim pokoju i nie odłożą na miejsce ;-) Wiem drań ze mnie :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”