Swoją drogą zastanawiam się co Wy myślicie na ten temat?
Michael Scofield
Chodzi mi o dostęp do pewnych stron forum przy odpowiedniej ilości postów. System znam z zagranicznych stron i uważam, że jest on bardzo dobry. Chodzi mi głównie o dział „Twórczość własna” oraz „Zdjęcia/Tapety”. Osobiście nie chce mi się podpisywać każdego skrinu, żeby udowodnić, że sama go zrobiłam. Męczy mnie już posądzanie o kradzieże np zdjęć z Internetu (swoją drogą zastanawiam się jak można kraść zdjęcia, które są dostępne dla całego świata). Zauważyłam, że w ostatnim czasie (nie wszyscy oczywiście) użytkownicy rejestrują się po to by prawić nam uwagi. Jeśli coś mogłoby pomóc to uważam, że limit postów jest jak najbardziej trafny. I chciałabym jeszcze wiedzieć co Władcy forum ^^ myślą o tym żeby obok tematu „Twórczość własna” wpisać zakaz na kopiowanie? Jeśli Admin i Moderator uznają, że temat jest niepotrzebny proszę o skasowanie 
Michael Scofield
niedawno pamietam jeszcze tak bylo ze mozna bylo przegladac tematy i pisac w nich bez rejestrowania sie na forum ;q moze na razie mozna by to ograniczyc i jeszcze dopisac do tworczosci wlasniej to co mowila tanira.. ze zakaz kopiowania bez podania zrodla czy cos takiego
mysle ze wlasnie przgladanie forum bez rejestracji sie moglo przyczynic do kopiowania naszych prac na inne forum ;q w koncu mogli by chociaz podac zrodlo, po kilku naszych uwagach i tak nie poskutkowalo ;q zgadzam sie z tanira of crs
Michael Scofield
to jest dobry pomysł.No bo w sumie nie ma sensu podpisywac każdego screenu.A to z tymi plagiatami to kompletne głupstwo. A oni nam zazdroszczą tego forum i chca nam jak najbardziej uprzykrzyć zycie. Podpisywanie się na naszych pracach tez jest banalne. No bo kurde ale no bez przesady. No i kto tu kradnie. Wszystkie grafiki z naszego forum i nie podane źródło.TO jest kradzież.
A limit jest jak najbardziej odpowiedni.kopiowanie lub zapisywanie obrazków powinno być dostepne dopiero po pewnym czasie. Bo narazie tylko musimy się przez to uzerać z tymi ludźmi...;/ I zgadzam sie z wszystkimi słowami Taniry.I To popieram
A limit jest jak najbardziej odpowiedni.kopiowanie lub zapisywanie obrazków powinno być dostepne dopiero po pewnym czasie. Bo narazie tylko musimy się przez to uzerać z tymi ludźmi...;/ I zgadzam sie z wszystkimi słowami Taniry.I To popieram
Michael Scofield
To ja się podpisuję. Mam już dość osób, wchodzących na forum i plujących się o byle co.
Przynajmniej niektórzy z nas, mają swój honor i nie włażą na inne fora z buciorami i fałszywymi, bezpodstawnymi oskarżeniami, waląc nic nie warte posty gdzie popadnie.
Na początku strasznie śmieszyli mnie tacy 'ludzie', ale teraz najnormalniej w świecie mnie wkurzają. Ciekawe tylko kto tu jest, kurde, pasożytem, a kto żywicielem, bo jak narazie najwięcej to wychodzi właśnie z naszego forum.
Także puknijcie się w wasze pokrętne rozumki, bo trudno załapać wasz sposób myślenia.
Miejmy tylko nadzieję, że normalni użytkownicy zrozumieją nasze oburzenie i decyzje, jakie z zaistniałych sytuacji zajdą.
Przynajmniej niektórzy z nas, mają swój honor i nie włażą na inne fora z buciorami i fałszywymi, bezpodstawnymi oskarżeniami, waląc nic nie warte posty gdzie popadnie.
Na początku strasznie śmieszyli mnie tacy 'ludzie', ale teraz najnormalniej w świecie mnie wkurzają. Ciekawe tylko kto tu jest, kurde, pasożytem, a kto żywicielem, bo jak narazie najwięcej to wychodzi właśnie z naszego forum.
Także puknijcie się w wasze pokrętne rozumki, bo trudno załapać wasz sposób myślenia.
Miejmy tylko nadzieję, że normalni użytkownicy zrozumieją nasze oburzenie i decyzje, jakie z zaistniałych sytuacji zajdą.
Michael Scofield
Ja myślę że bardzo dobry pomysł ;-) Też mam już powyżej uszu plagiaty ,kradzieże i nie wiadomo co jeszcze.Limit postów jest dobrym rozwiązaniem, zarówno dla twórczości własnej jak i zdjęć/tapet.
Więc jak najbardziej popieram pomysł Taniry ;-)
Więc jak najbardziej popieram pomysł Taniry ;-)
Lincoln Burrows
Pod pomysłem się podpisuję, bo uważam za bezsensowne oskarżanie ludzi o coś, czego nie zrobili.... Wiele osób robi to o czym wspomniała Tanira... Loguje się po to, żeby ochrzanić innych... Bez sensu....
T-Bag
Ja również popieram w 100%
tylko tyle że z limitem postów można się szybko uporać
a jeżeli chodzi o kopiowanie naszych prac to sądze że dobrym rozwiązaniem było by zablokowania PPM, wtedy uniemożliwiło by to save picture as..., wtedy jedynym sposobem było by zrobienie screena... ale to psuje jakość więc już tyle pożytku nie będzie z zescreenowanej grafiki. mam nadzieje że zrozumiale to opisałem
no a jeżeli chodzi o to osądzanie o kradzież to zaczyna być już denerwujące -_- bo jaki ma być tego cel?
Mahone
z pomysłem się zgadzam ale...
co do zablokowania zapisywania wiadomości mam wątpliwości...
bo czy nie będzie to przeszkadzało nam? normalnym użytkownikom forum???
trzeba coś z tym zrobić... fakt...
a co do posądzania nas o kradzież fot... no to chyba nie oni na nich są nie...?
równie dobrze mogliśmy je wyszukać w necie...
ludzie są dziwni.. przynajmniej niektózy
co do zablokowania zapisywania wiadomości mam wątpliwości...
bo czy nie będzie to przeszkadzało nam? normalnym użytkownikom forum???
trzeba coś z tym zrobić... fakt...
a co do posądzania nas o kradzież fot... no to chyba nie oni na nich są nie...?
równie dobrze mogliśmy je wyszukać w necie...
ludzie są dziwni.. przynajmniej niektózy
Lincoln Burrows
Ty to Tanira masz głowę^^ popieram! 
Michael Scofield
Hm. Popieram wprowadzenie informacji o zakazie kopiowania bez podawania źródła w "Twórczości własnej".. Co do limitu postów to myślę, że pomysł też dobry, tylko żeby potem nasze forum nie było zaśmiecane nabijanymi postami.. ale skoro mówisz, że na zagranicznych stronach się sprawdza, to również popieram.
Apropo źródeł - sami nie raz wrzucaliśmy tu 'znalezione' w sieci avy, przerobione zdjęcia, tapety.. i też nigdy nie podawaliśmy źródeł - myślę, że wprowadzając takie zasady sami powinniśmy ich przestrzegać, żeby nikt nie musiał już tu wchodzić i oskarżać nas o plagiaty czy kradzieże.
Co do tematu "Zdjęcia/Tapety".. hm. Nie jestem pewna, czy tam taki limit byłby potrzebny.. tzn.. może inaczej. Mnie osobiście nie przeszkadzałoby, gdyby ktoś kopiował screeny które zrobiłam, ale to tylko moje zdanie. Właściwie to w ogóle nie wiem, co zrobić z tym tematem, żeby było dobrze. Może wystarczy, że będziemy podawać już te źródła, jeżeli ktoś na swojej stronie o nie prosi (pomijając to, że pewnie sam ma je z innej strony --') i nikt nie będzie się czepiał.
Głupio byłoby odstraszyć nowych użytkowników jakimiś limitami, z drugiej strony jak mają nas tu ciągle atakować grupami i oczerniać nasze forum to też źle. Może rzeczywiście powinniśmy trochę 'zamknąć' dostęp do niektórych rzeczy.. a może przestrzegajmy tych kilka zasad i liczmy że inni to uszanują.. co jest chyba najgłupszym pomysłem w moim życiu --'
[ Dodano: 2008-04-28, 18:31 ]
a no i jeszcze to, że niezarejestrowany w ogóle nie powinien wchodzić w "TW" i "Z/T"..
Apropo źródeł - sami nie raz wrzucaliśmy tu 'znalezione' w sieci avy, przerobione zdjęcia, tapety.. i też nigdy nie podawaliśmy źródeł - myślę, że wprowadzając takie zasady sami powinniśmy ich przestrzegać, żeby nikt nie musiał już tu wchodzić i oskarżać nas o plagiaty czy kradzieże.
Co do tematu "Zdjęcia/Tapety".. hm. Nie jestem pewna, czy tam taki limit byłby potrzebny.. tzn.. może inaczej. Mnie osobiście nie przeszkadzałoby, gdyby ktoś kopiował screeny które zrobiłam, ale to tylko moje zdanie. Właściwie to w ogóle nie wiem, co zrobić z tym tematem, żeby było dobrze. Może wystarczy, że będziemy podawać już te źródła, jeżeli ktoś na swojej stronie o nie prosi (pomijając to, że pewnie sam ma je z innej strony --') i nikt nie będzie się czepiał.
Głupio byłoby odstraszyć nowych użytkowników jakimiś limitami, z drugiej strony jak mają nas tu ciągle atakować grupami i oczerniać nasze forum to też źle. Może rzeczywiście powinniśmy trochę 'zamknąć' dostęp do niektórych rzeczy.. a może przestrzegajmy tych kilka zasad i liczmy że inni to uszanują.. co jest chyba najgłupszym pomysłem w moim życiu --'
[ Dodano: 2008-04-28, 18:31 ]
a no i jeszcze to, że niezarejestrowany w ogóle nie powinien wchodzić w "TW" i "Z/T"..
Popieram.
To jest bardzo dobry pomysł!! Bo co chwilę oskarżają nas o kradzieże i inne rzeczy...
Co do źródeł, to chyba każdy ma prawo zpomnieć o jego podaniu, a później użytkownicy z innego forum (tak jak vague) się pultają... Tak jak wtedy oskarżył niunię o wyniesienie avków z innego forum i nie podała źródła do tego... Przecież mogła zapomnieć... W końcu jest modem na tym forum...
Dobry pomysł, Tanira. Popieram!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest bardzo dobry pomysł!! Bo co chwilę oskarżają nas o kradzieże i inne rzeczy...
Co do źródeł, to chyba każdy ma prawo zpomnieć o jego podaniu, a później użytkownicy z innego forum (tak jak vague) się pultają... Tak jak wtedy oskarżył niunię o wyniesienie avków z innego forum i nie podała źródła do tego... Przecież mogła zapomnieć... W końcu jest modem na tym forum...
Dobry pomysł, Tanira. Popieram!!!!!!!!!!!!!!!!
Michael Scofield
Ja (tak w skrócie) myślę, że: zamykamy "Twórczość własną" dla niezarejestrowanych, wprowadzamy limit postów i piszemy 'zakaz kopiowania bez podawania źródła'
No.. to dopiero solidne drzwi
Jeżeli nas atakują, a robią to samo, to powinniśmy się bronić.
A podjęcie decyzji co do tematu "Zdjęcia/Tapety" pozostawiam Wam :]
ale wydaje mi się, że można by go lekko przymknąć
No.. to dopiero solidne drzwi
Jeżeli nas atakują, a robią to samo, to powinniśmy się bronić.
A podjęcie decyzji co do tematu "Zdjęcia/Tapety" pozostawiam Wam :]
Dobre wyjście... Z podawaniem źródła i kopiowania na inne strony tak samo...agulec pisze:Ja (tak w skrócie) myślę, że: zamykamy "Twórczość własną" dla niezarejestrowanych, wprowadzamy limit postów i piszemy 'zakaz kopiowania bez podawania źródła'
No.. to dopiero solidne drzwi![]()
Też tak myślę... Później będą przecieki na inne fora i wtedy inni też nie podadzą źródła...agulec pisze:A podjęcie decyzji co do tematu "Zdjęcia/Tapety" pozostawiam Wam :]
Michael Scofield
to sprawiało by Nam za duży problem jednak jest to tez jakieś wyjście (Chcesz jakiegoś ava napisz na PW a ja podam ci adres obrazka). Jednak jest przy tym myśle za dużo roboty...Handcannon5 pisze:sądze że dobrym rozwiązaniem było by zablokowania PPM, wtedy uniemożliwiło by to save picture as
a tam...Nero pisze:Ty to Tanira masz głowę^^
Michael Scofield
niestety handy twoj pomysl nie jest dobry poniewaz na firefoxie nie dziala blokada PPM
przynajmniej na niektorych stronach.. na fotce dziala lecz na gry-online nie dziala ... zalezy jaka to blokada
wg mnie na razie powinnismy wporwadzic blokade na tworczosc wlasna dla niezarejestrowanych... a co do tego limitu postow... to juz byly rozmowy z samym dusqiem i raczje sie nie zgodzi i ja tez jestem przeciw niestety ;q bo jednak jest duza czesc userow ktorzy sie rejestruja i zaczynaja szuakc na gorum przyzwoitego avka/sygny... niektozy moze nawet wchopdza na fora tlko zeby skopiowac avy/sygi na inne strony/fora lecz podaja zrodlo ;q ze jest jednak garstka tych co chca wszystko spieprzyc to wiadomo... life is brutal ;q wiec narazie moze nie podejmujmy pochopnych [chyba dobrze napisalem ;] decyzji i IMO nie wprowadzajmy limitu postow... moze szanowni koledzy z elity sie uspokaja i przymkna na niektore rzeczy oko, tak jak my przymykalismy dotychczas i zaczna traktowac forum jak jednak cos co ma uprzyjemnic czas, jako rozrywke a nie jako nieustajaca wojne ;q pzdr wszystkich ;]
uf ale sie rozpisalem xD
uf ale sie rozpisalem xD
Michael Scofield
A mi się pomysł Henda podoba, może to by było trochę uciążliwe, no ale jak ktoś by chciał jakiegoś avka bądź sygne wystarczy napisać na PW albo GG i po sprawie...No i myślę że są 2 rodzaje użytkowników, Ci co rejestrują sie po to by ściągać odcinki i tacy co chcą na nim pisać...i jak chcą to mogą się przecież trochę wykazać, napisać kilka/kilkanaście postów poznać sie z innymi i krok za krokiem mieć dostęp do całego forum i ja w tym nie widzę nic złego, i sądzę że to by nie odstraszało wręcz przeciwnie....mówiąc na własny przykładzie, gdyby tak było i trafiłbym na to forum, z chęcią pisania/wymieniania opiniami, pomyślałbym sobie *fajne forum* nie wystarczy tylko brać lecz trzeba również dawać coś z siebie....no to tak w skrócie moje zdanie...
Michael Scofield
od razu mowie ze jak dla mnie limit postow odpada, nie lubie tego na forach i nie chcuialbym zeby na naszym tak bylo... a najlepszym na razie rozwiazaniem jest blokada calego forum dla niezarejestrowanych uzytkownikow..
Fernando Sucre
nie popieram blokady postowej (np od 50 postów) , za to całkowicie popieram bloka dla niezarejestrowanych
T-Bag
Ja oczywiście też się podpisuje pod tym Tanira ,a tak poza tym jest to świetny pomysł i na pewno się sprawdzi ;-)
Michael Scofield
Według mojej skromnej osoby, ograniczenie dla niezarejestrowanych użytkowników to świetny pomysł. Ja sama się przez to zarejestrowałam ;-) Ale ten limit postów się nie sprawdzi. I oczywiście popieram pomysł Taniry.
Michael Scofield
A dlaczego się nie sprawdzi? i pytam pozostałych dlaczego tak sądzą?mk95 pisze:Ale ten limit postów się nie sprawdzi.
Michael Scofield
Dobrze, już piszę: Według mnie, są osoby na forum, które logują sie po to, by ściągać odcinki. Ale wystarczy, że napiszą kilkadziesiąt postów (a to nie jest rudne, przy tylu galeriach i pracach, które można skomentować), i już będą miały dostęp. Poza tym sama nie lubię takiego limitu, dla mnie jest on niewygodny.Sebo160186 pisze:A dlaczego się nie sprawdzi?
Nie do końca jest to przemyślane - postawcie się w sytuacji autorów opowiadań w Twórczości własnej. Piszą, by dotrzeć do jak największego grona odbiorców (co najmniej kilku tysięcy). Po wprowadzeniu limitu postów tych odbiorców będzie co najwyżej kilkaset.
Inna sprawa, że to o czym piszecie to jak dla mnie zagrywki konkurencji. Nie potrafią się dobrze wypromować, więc gnoją liderów. Z tego co zostało mi powiedziane wiem także, że ataki na grafików są odpowiedzią na prośbę o zaznaczenie źródła ich grafik.
Limity jak dla mnie nie mają sensu. Jeśli komuś będzie zależało na gnojeniu/plagiatowaniu to napisze 50 postów (np. policzy do 50 w jakimś temacie) i dokąd niunia nie przyjdzie na forum zdąży zrobić co miał do zrobienia. Inna sprawa, że może napisać 50 sensownych postów i rozpowszechniać hasło do swojego konta.
Uważam, że powinniście dbać o to by grafiki nie były rozpowszechniane bez waszej zgody. Podpisujcie je ksywką/adresem forum, lub skutecznie załatwiajcie sprawy z adminami innych stron. Przecież zawsze można pod swoją grafiką dopisać: "Ukradzione przez xxx.pl".
Inna sprawa, że to o czym piszecie to jak dla mnie zagrywki konkurencji. Nie potrafią się dobrze wypromować, więc gnoją liderów. Z tego co zostało mi powiedziane wiem także, że ataki na grafików są odpowiedzią na prośbę o zaznaczenie źródła ich grafik.
Limity jak dla mnie nie mają sensu. Jeśli komuś będzie zależało na gnojeniu/plagiatowaniu to napisze 50 postów (np. policzy do 50 w jakimś temacie) i dokąd niunia nie przyjdzie na forum zdąży zrobić co miał do zrobienia. Inna sprawa, że może napisać 50 sensownych postów i rozpowszechniać hasło do swojego konta.
Uważam, że powinniście dbać o to by grafiki nie były rozpowszechniane bez waszej zgody. Podpisujcie je ksywką/adresem forum, lub skutecznie załatwiajcie sprawy z adminami innych stron. Przecież zawsze można pod swoją grafiką dopisać: "Ukradzione przez xxx.pl".
Michael Scofield
W sumie to co zaproponowała Tanira jest dobre, ale jak przeczytałam post Dusq'a to stwierdziłam, że ma rację... Mimo wszystko jeśli ktoś będzie chciał nas zjechać to to zrobi, ale jeśliby to zrobić to może część by się zniechęciła...
Michael Scofield
Hmm.. no. Podpisywanie się na swoich pracach jest chyba najlepszym rozwiązaniem, bo i tak nigdy nie zwalczymy w całości kopiowania ich na inne strony. Mogę się założyć , że są jeszcze w wielu innych miejscach w sieci.. to tak przynajmniej będą podpisane xD (chociaż tego nie lubię i nigdy tego nie robiłam). Tylko że... podpisywanie np. każdego ava..?
A co powiecie na np. dopisanie przy "Twórczości własnej" czegoś co jasno dawałoby do zrozumienia, że stąd się nie kopiuje? Np. 'Zakaz kopiowania bez zgody autora' ?
I co z pomysłem ograniczającym dostęp do "TW" niezarejestrowanym?^^
A co powiecie na np. dopisanie przy "Twórczości własnej" czegoś co jasno dawałoby do zrozumienia, że stąd się nie kopiuje? Np. 'Zakaz kopiowania bez zgody autora' ?
I co z pomysłem ograniczającym dostęp do "TW" niezarejestrowanym?^^