Michael Scofield
Michael Scofield
Re: Niepeności, podejrzenia...

Post autor: Aglek »

To tylko film... Ta pokrywa od studni się zregenerowała, a w więzieniu były matoły Oo
Tak samo zarost uciekinierów... Cały czas taki sam... Tylko pod koniec 2 sezonu Mike się zapuścił... A w Sonie też nie golił sie , a brody nie miał Oo
Michael Scofield
Michael Scofield
heh..z tą pokrywą to dobre :D i z brakiem brody od nie golenia się też :D a gdyby więźniowie się dowiedzieli, że Mahone jest agentem, to by tam nawet jednego dnia spokojnie nie przespał oO dobrze, że to tylko film xD
apropo Mahona - on przynajmniej został trochę zapuszczony, jeżeli chodzi o wygląd, a Scofield to rzeczywiście cały czas taki sam^^ mogli też coś z nim zrobić xD
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: Sebo »

Albo to..nie pamiętam albo nie było pokazane w PB..więc może wie ktoś z kąt Alex miał zdjęcia tatuaży Scofielda? Bo z dysku raczej nie.Bo poco Mike miał by je robić,i zostawiać na dysku? Ta dziewczyna co mu je wykonała? nie kojarzę żeby mu sesje robiła..oczywiście mogę mieć luki w pamięci :roll:
Michael Scofield
Michael Scofield
Mmmahone miał rysunki tatuaży Scofielda właśnie z jego dysku, a Scofield miał je na dysku to najpierw sam je rysował, projektował, czy coś xD po co miał je na dysku to nie wiem.. ale z doświadczenia wiem, że na prace zapisane na dysku są trwalsze i dobrze zrobić sobie kopię^^ I Mahone miał właśnie te oryginały.. ale miał jeszcze zwykłe zdjęcia tatuażu na ciele Michela.. skąd to też nie bardzo pamiętam.. może zrobili Scofieldowi sesję w Fox River :D
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: Aglek »

Może takie zwykle zdjęcia do więzienia i przybliżyli Oo
Zastanawia mnie skąd Mike tak dokładnie przygotował sobie plan nawet co do ludzi tj. Pope czy Sara... Abruzzi i D.B.Cooper Oo
Michael Scofield
Michael Scofield
bo Michaela jest geniuszem! :D
hehe nie no.. on zbierał o nich wszystkich informacje.. i stąd wiedział kto jest w więzieniu, jakie ma możliwości.. pokazywali co jakiś czas na tej jego ścianie różne wycinki z gazet i takie tam^^ co prawda nie mógł wszystkiego przewidzieć i nie przewidział, ale większość się sprawdziła :D nie no, plan Scofielda wymiata obojętnie jak bardzo jest naciągany :D
Michael Scofield
Michael Scofield
Więzienie projektował więc dużo sie w tym nie namęczył. A te informacje o innych więźniach to tak jak powiedziała wcześniej Agulec długo zbierał. Pewnie jako student miał wejścia do bibliotek i w weekendy przeszukiwał sobie wszystkie gazety.
Tweener
Tweener

Post autor: k0sa »

Aglek pisze:Wydaje mi się, ze ten facet co w 2 sezonie był szefem Kima jest strasznie podobny do Shalesa oO Tego co go niby Alex w ogrodzie zakopał... Kim jest człowiek opisany w aktach z teczki Whistlera??
Buahaha Shales zmartwychwstał , a tak na serio to ten były kumpel Abruzziego z pierwszego sezonu , co potem mu zbitą żarówką Abruzzi oko pociachał mi przypomina Shalesa , tylko troche za gruby ^^.
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

Post autor: Nero »

Jest taka sytuacja, w której zastanawiam się, czo to zbieg okoliczności celowo zrobiony w Prisonie, czy po prostu scenarzyści nie mieli innego aktora do tej roli. W którymś z początkowych odcinków pojawia się bezdomny, który wybił szybę i ukradł plecak Majkelowi z Hondy. Tez sam aktor w tej samej roli pojawia się w 2x18 również w roli bezdomnego, gdy odbiera telefon do pana Green'a. ;-)
T-Bag
T-Bag
Tez to zauważyłam Nero. Może nie chciało im się robić castingu na taka mała rólkę i stwierdzili, niech koleś sobie zarobi i go obsadzili do dwóch ról ;-)
pewnie to jakiś znajomy rezyserów albo coś, bo bez sensu robić "castingi" do takich rólek...
tak mi się przynajmniej wydaje...
Michael Scofield
Michael Scofield
Oj takie role "statystów" czesto się powtarzają , bo im się nie opłaca szukac nowych postaci do takich ról epizodycznych a w zasadzie tła :-P
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

Znalazłem wczoraj dość duży błąd w serialu.
Otóż w odcinku 1x19, na początku, tuż po wypadku furgonetki przewożącej Lincolna na spotkanie z synem i po przesłuchaniu Kellermana, Szeryf mówi: "Mustang 2006 rok". Chodziło tu o samochód Aldo Burrowsa, żeby go szukali. Wtedy gubernator Tancredi jeszcze żył. Ale w odcinku 2x18, gdy Sara idzie na grób ojca jest data jego śmierci: June 1 2005.
C-Note
C-Note
sprytne spostrzeżenie :-D ale jak już mowa o takich sprawach to chciałbym zwrócić uwagę na 3 sezon tylko nie pamiętam dokładnie odcinka ale gdzieś na początku, tak czy inaczej to jest ta scena co wszyscy stoją w kolejce po wodę, mike rozmawia z mcgadym i w poszczególnych ujęciach widać w szklance mike różne poziomy wody :-> raz więcej raz mniej :-D
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Pro po wody. W trzecim sezonie gdy Linc i Sofia są na plaży Linc sięga po butelkę z wodą. Tam również są inne poziomy wody a do tego co chwilę trzyma tą butelkę w innej ręce. :mrgreen:
Sara Tancredi
Sara Tancredi

Post autor: Żmij »

A mnie najbardziej zastanawiają rzeczy przeszłe.

Każdy fan Michaela Scofielda z pewnością wie na temat adopcji lub domu zastępczego, do którego trafił malutki Michael. Czy ktoś zna jakieś szczegóły? Dlaczego, gdzie był Linc, jak długo Michael był narażony na przemoc ze strony tego człowieka, który się nad nim znęcał... To było w tym odcinku, w którym się Mike spotkał z ojcem, w tym, kiedy ojca zabił Mahone.
Czy mogę liczyć na odpowiedź?...

A czy fani T-Baga wiedzą czy owy pan zabijał w przeszłości studentów, studentki czy studentów i studentki, i czy chodzi o studentów, czy o dzieci w wieku szkolnym?...

Bardzo dziękuję za ewentualne oświecenie mnie w tych sprawach!
C-Note
zgadzam sie z Piotras003 , jak Bellick trafil do sony to tez zabardzo sie nie kapli ;> a Mahone nie wygladał na takiego z FBI :D
Michael Scofield
Michael Scofield
Dla mnie jak już posałam chyba nie jasne jest to za co T-Bag trafił do Sony?? Jak jtoś to wie to prosze bardzo mnie oświecić.
Bo przecież za zabójstwo tej prostutki kipnął Belick. A jeśli jego zamknęli za to że jest zbiegiem. Musieli mieć wgląd w te akta wszystkich zbiegów, widzieć zdjęcie. I nie przyjeli by tak po prostu Sucre do pracy. Bardzo dziwna sprawa.
Mahone
Mahone
Ania1991_ck pisze:za co T-Bag trafił do Sony??
T-Bag zabił jeszcze inną dziewczynę, tam w hotelu. No i przecież miał jakiś tam układ z kimś z Firmy, żeby dorwać Scofielda- wypięli się na biednego T-Baga, i trafił do Sony.
C-Note
Jason Lief to Wisthler ;] Wisthler to nie prawidzwe imie ;))
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows

Toby Metcalf, według filmweb.pl gra w Prison Break gościnnie rolę Przyjaciela. Tylko o jakiego przyjaciela chodzi? Trochę się zastanawiałem i jedyną osobą, która przypomina mi tego aktora jest sprzedawca narkotyków w Sonie.
http://www.filmweb.pl/o121304/Toby+Metcalf
Może Wy go kojarzycie?
Sara Tancredi
Sara Tancredi

Post autor: Żmij »

jakby napisali, w którym on sezonie był, to by było łatwiej. Ale w Sonie grał inny, ten od narkotyków, którego Theodoro zabił, był szczuplejszy i miał inne oczy.
Może grał jakiegoś agenta Firmy?...
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: B... »

mi też się wlasnie z Sona kojarzy, ale nie potrafie wskazac postaci konkretnej. Patrzac na to zdjecie z filmweb.pl od razu pojawil mi się obrazek z tarasu Lechero na 'dziedziniec' i tych gostków tam^^ ale to tylko skojarzenie 'wzrokowe', ze tak powiem, bo nie kojarze człowieka zupelnie.
John Abruzzi
John Abruzzi
Mi natomiast on kojarzy się z kimś z drugiego sezonu. Nie wiem czy mam rację, ale jest chyba trochę podobny do tego kolesia co mu Sucre zabrał motor, ale to tylko moje domysły.
Sara Tancredi
Sara Tancredi
http://www.us.imdb.com/name/nm0582434/filmogenre
ja znalazłam o nim takie coś... Z tego wynika że on był raczej w drugiej serii
Nero pisze:podobny do tego kolesia co mu Sucre zabrał motor
Nie to na pewno nie on bo ostatnio oglądałam ten odcinek i ten ziom był inny

Już wiem kto to jest . On grał w 17 odcinku 2 serii. On był we flashbacku t-baga on był chyba grabarzem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie o Prison Break ”