John Abruzzi
John Abruzzi
Telewizja FOX ogłosiła datę długo oczekiwanej premiery serialu
"The Sarah Connor Chronicles", dramatu opartego na wydarzeniach z "Terminatora". Show zaplanowane początkowo na niedzielne wieczory (niedziela, 21:00) zostało przesunięte na poniedziałkowe wieczory na 20:00, kiedy to obecnie emitowany jest serial
"Prison Break". Szefowie FOX nie ogłosili jeszcze oficjalnie, w jakie dni w związku z tym emitowany będzie "Prison Break".

Wczoraj wieczorem okazało się, że pierwszy odcinek
"The Sarah Connor Chronicles" zostanie wyemitowany w poniedziałek, 14 stycznia, o godzinie 20:00...

Wszystko to wskazuje na to, że zarówno "Prison Break" jak i "K-Ville" znikną z poniedziałkowej ramówki już w styczniu 2008. Pierwszy sezon "Prison Break" oglądało średnio 9-10 milionów widzów, jednak w zeszłym roku liczba ta spadła do średnio 8-9 milionów. 3 sezon, którego premiera miała miejsce 17 września, spotkał się z zainteresowaniem około 7 milionów widzów.

W zeszłym roku telewizja FOX, która zaplanowała początkowo, że druga - wiosenna - część drugiego sezonu "Prison Break", będzie emitowana od marca 2007 roku, nie chciała czekać tak długo i przesunęła wiosenną premierę na styczeń. Zdaniem niektórych właśnie to mogło wpłynąć na jakość fabuły ostatnich 9 odcinków 2-go sezonu "Prison Break", co przyznali nawet niektórzy aktorzy (np. Dominic Purcell w wywiadzie dla TV Guide).

Tak czy siak, biorąc pod uwagę wyraźny spadek oglądalności, wydaje się, że już niedługo możemy mieć do czynienia z końcem całego "Prison Break". FOX musi jeszcze tylko ogłosić, w jakie dni zamierza emitować od stycznia 2008 roku odcinki tego serialu.

Jedną z możliwości byłaby emisja odcinków "Prison Break" w trakcie luki zimowej, jak to miało miejsce w trakcie pierwszego sezonu w latach 2005/06. Później w marcu możnaby przesunąć emisję serialu z powrotem na poniedziałkowe wieczory, jeśli oczywiście "The Sarah Connor Chronicles" okaże się niewypałem.

Źródło: prison.org.pl

Z tego co się dowiedziałem to jest również brana też taka opcja, że PB może zniknąć z ekranów na 4 miesiące :shock: :-/ nie podoba mi się to wogóle...jak oni mogą tak robić fanom PB :-/
Sara Tancredi
Jak by przenosili mogli by [rzenieśc na niedziele to by mozna było już w niedziele obejrzeć wtedy gdy każdy ma na to czas
T-Bag
ja tu czegoś nie kapuję, więc jak to z tym będzie? serial będzie dalej emitowany czy nie, czy może dopiero od stycznia z tym skończą, gdyby tak było to wtedy spadła by oglądalność na te inne seriale, czy inne programy jakie biorą pod uwagę, bo przecież wątpie czy by zgromadziła tak sporą ilość fanów jak to było z PB
Michael Scofield
Michael Scofield
o cholera nie mów, że aż na 4 miechy :shock: :shock: :shock: chyba na poważnie zacznę ściągać Invasion, bo to nie da rady wytrzymać...rzeczywiście mogliby przenieść na nd. też by mi to życie ułatwiło ^^
Fernando Sucre
Jak zniknie z ekranów na 4 miechy niech się pożegnają z częścią widzów.
Ludzie nie lubią długich przerw i po prostu machną ręką jak usłyszą że PB znowu leci bo już nie będą pamiętać co się działo przed "przerwą"
Lincoln Burrows
Ja w ogóle nie widze sensu trzymania przez fox na sile praw do PB. sprzedali by emisje innej stacji ktora na pewno by sie ucieszyla zarowno jak rzesze fanów serialu . ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „News”