Michael Scofield
William Fichtner, gwiazda serialu "Prison Break" (Skazany na śmierć), uważa się za aktora, którego twarz jest bardziej zapamiętywana niż nazwisko. Co więcej, jak sam przyznaje, nie jest mu z tego powodu smutno.

- To korzystna dla mnie sytuacja. Niedawno ktoś mnie spytał, czemu miałem tak długą przerwę w graniu. Nie uważam, żebym kiedykolwiek taką miał. Zacząłem pracę aktora dopiero w wieku 36 lat. Nie dlatego, że tak właśnie chciałem, ale dlatego, że wcześniej nikt nie chciał mnie zatrudnić - przyznaje 51-letni aktor...

Choć zagrał w takich filmach jak "Armageddon", "Contact", "Black Hawk Down", to jego gwiazda rozbłysła pełnym blaskiem dopiero po roli Alexandra Mahone'a w serialu "Prison Break" (Skazany na śmierć).

- Gdy otrzymałem propozycję pracy w Prison Break, to wiedziałem, że wiąże się to z otrzymaniem niemalże regularnej pracy. Ja natomiast lubię częste zmiany, one sprawiają mi radość - mówi Fichtner. Dlatego też zapowiedział producentom, że wystąpi w co najwyżej jednym sezonie serialu... Zmienił jednak zdanie, gdy dowiedział się jak będą wyglądać dalsze losy granego przez niego Mahone'a. Aktor skuszony ciekawą rolą postanowił zostać w obsadzie serialu na trzeci sezon.

"Prison Break" to nie jedyny projekt, w którym brał ostatnio udział aktor. Fichtner wystąpił m.in. w komedii "The Amateurs", którą uznaje za swoją ulubioną produkcję, w której wystąpił. W filmie zagrali m.in. Jeff Bridges (Big Lebowski) i Joe Pantoliano (Matrix).

Fichtnera w 2008 roku czeka kolejne wyzwanie. Wystąpi w kolejnej części Batmana zatytułowanej "The Dark Knight". Prócz tego, będziemy go nadal oglądać w "Skazanym na śmierć".

źródło: prison.org.pl
Michael Scofield
Will i niech ci Mikołaj szczodrym będzie, że zostałeś na dłużej ^^

I że miałeś jeszcze czas zagrać w Inwazji <3
Michael Scofield
Łiliam ponad wszystko ^^
Michael Scofield
no grezczny Williamek , dobrze że został dłużej w PB :-D bo bedziemy mogły ni :-P m oczka nacieszyc
T-Bag
również się cieszę, że zagrał w trzecim sezonie, bo tutaj zobaczyliśmy innego Mahone
Michael Scofield
kazdy aktor pasuje doskonale do swojej roli..zwroccie uwage...ja sobie nie wyobrazam innej obsady
T-Bag
ja również, ale gdyby jednak ktoś inny zagrał jako Mahone czy też Sucre to pewnie mówiliśmy by znów, że nie wyobrażamy sobie kogoś innego na ich role - tak jest zawsze...
Michael Scofield
Mela0607 pisze:gdyby jednak ktoś inny zagrał jako Mahone czy też Sucre to pewnie mówiliśmy by znów, że nie wyobrażamy sobie kogoś innego na ich role - tak jest zawsze...
racja ,ale tym razem na prawde ludzie od castingów się postarali, każda postać jest niesamowitą osobowośią graną przez znakomitego aktora. daltego PB jest takie niezwykłe :-D
T-Bag
oj tak, bo to przecież aktorzy wychodzą na główny plan i właśnie to oni tutaj dominują
Michael Scofield
ale obsada jest dobrana świetnie...poprostu az brak słów xD
Mahone
Chciał grać w jednym sezonie, ale dobrze że został na dłużej.. Bo byłoby tak.. dziwnie bez Alexa :mrgreen:
T-Bag
no właśnie bez Mahone to nie było by to samo - jego paranoja, obsesja była znakomita, a co będzie dalej - czekam na nowe niespodzianki dotyczące jego postaci
Michael Scofield
Mela0607 pisze:no właśnie bez Mahone to nie było by to samo
bez niego wogóle nie byłoby 2 i 3 sezonu... ona nadał "grze " tempa .. I love MAhone xD
T-Bag
no tak, bo to dzięki niemu akcja się bardziej za(roz)kręciła; doszło do prawdziwej pogoni za uciekinierami, a później do uszczerbku na psychice Mahone i to spowodowało iż serial wybił się, ale jednak najlepszym nie pozostał, bo jak dla mnie to 1 sezon jest najlepszy
Michael Scofield
również uważam, iz sezon pierwszy był najlepszym. Ale tak chyba jest zawsze; poznajemy postacie od początku, nieznamy ich osobowości,charakterów, cała fabuła zaczyna się rozkręcać.. a my wciąż myślimy jaki los spotka naszych ulubionych bohaterów w nastepnych odcinkach..
T-Bag
w sumie to masz rację, jednakże inni sobie schlebiają drugi sezon, bo fakt pojawienia się Mahone budzi już respect...
Michael Scofield
Mela0607 pisze:fakt pojawienia się Mahone budzi już respect...
nio świeta racja, daletgo nie bedzie zaskoczeniemjesli powiem że 2 sezon jak na razie był dal mnie najlepszy- duzo akcji, przestszeni, bohatreó- tu akcaj dopiero siętak naprawde rozkreca :-P
T-Bag
a to za sprawą nowej postaci - Mahone'a, który spowodował, że zyskał wielu zwolenników i akcja toczyła się dalej - wątpie czy by potrafili coś lepszego wymyślić niż umieszczenie Fichtnera w 2 sezonie
Michael Scofield
Mela0607 pisze:wątpie czy by potrafili coś lepszego wymyślić niż umieszczenie Fichtnera w 2 sezonie
na pewno nie, bez Alexa 2 sezon nie miał by racji bytu :-D
Mahone rules :!:
Świeżak
poza tym ja ogladalem tego aktora w jakims innym filmie jak nie byl jerszce znany i gral tam detektywa (geya) co chodzil z pudelkiem zna ktos tytul?? :-D

nawet mam link do zdjecia z tego filmu ale zebyscie nie padli ze smiechu
http://forum.prisonbreakreport.de/index ... =214&st=15

Ktoś Ci już mówił, że nie piszemy post pod postem ? Używaj opcji edytuj.
Michael Scofield
winko77 pisze:detektywa (geya) co chodzil z pudelkiem zna ktos tytul??
O MG ja go kocham w tym filmie... to jest "What worst could happend".. ten blondzik i pieprzyk normalnie .... ryq :-D
Świeżak
bardzo dobrze że został:) i mam nadzieje że zostanie do końca w tym serialu bo jest po prostu boski;]
C-Note
Moim zdaniem to nie chciał się wplątywać w żadne zobowiązania na kilka lat, albo może nie sadził, że cała akcja nabierze takich obrotów. Gdyby uśmiercili Alexa w ostatnim odcinku drugiej serii, to chyba bym dalej nie oglądała PB. Podjął dobrą decyzje, że został.
Michael Scofield
Lady Mahone pisze:Podjął dobrą decyzje, że został.
nie dobrą tylko najlepsza.... :-D dzięki PB dopiero tak na prawde go dostrzeżono ...(znaczy np. ja :-D )
mam nadzieje że teraz zostanie jak najdłużej..najlepiej do samego końca
C-Note
Musi zostać do końca- też człowiek ma ogromny potencjał, aby wyjść z seriali, i dostać się na naprawdę duże ekran .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wywiady”