Sara Tancredi
Ja przepadam za napisami. Tak jak mówicie Lektor psuje cały urok filmu. Najśmieszniejsze to jak w 8mili Lektro tłumaczył bitwy raperów to nie mogłem xD 
Michael Scofield
Pewnie ze napisy. Lektor wszystko zagłusza i psuje atmosferę.
Sara Tancredi
Napisy nic innego. Nigdy porządnie nie mozna wczuc sie w klimat filmu gdy lektor zaglusza glosy aktorow.
Ostatnio zmieniony 2008-03-01, 20:12 przez John Abruzzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael Scofield
A jeszcze na dodatek że lektor nie tłumaczy zbyt dokładnie tego wszystkiego. Ja to się wściekałam jak najpierw oglądałam w oryginale a potem z ciekawości w Polsacie, a tu takie głupoty gadali.
T-Bag
Zgodze się tłumaczenie jest nie za bardzo dokładneAnia1991_ck pisze:A jeszcze na dodatek że lektor nie tłumaczy zbyt dokładnie tego wszystkiego. Ja to się wściekałam jak najpierw oglądałam w oryginale a potem z ciekawości w Polsacie, a tu takie głupoty gadali.
Sara Tancredi
pewnie w koncu za co im placą??Handcannon5 pisze:a mogli by sie postarać co nie?
Lincoln Burrows
napisy.... Lektor czasem tak przynudza, że *żyga*
C-Note
oczywiście napisy
przecież niektórzy aktorzy z PB mają takie głosy, że aż dech zapiera
przecież niektórzy aktorzy z PB mają takie głosy, że aż dech zapiera
T-Bag
No tak szczerze mowic to tez jestem za napisami! a to dlatego bo juz przyzwyczilem sie do nich .
Tweener
ja tam wole napisy bo chce s³yszeæ orginalny dzwiêk, ¶mieszne teksty, uczyæ siê angielskiego
Mahone
Oczywiście, że napisy. Lektor mnie strasznie drażni.
C-Note
Ja wolę napisy, gdyż jak czytamy i słuchamy aktorów zagranicznych to szlifujemy wymowę danego języka.
T-Bag
Napisy, bo oprócz szlifowania wymowy mogę słyszeć piękny głos Williama Fichtnera i innych ludzi 
Tweener
Zdecydowanie napisy! Bo nie psują klimatu filmu tak jak lektor, a poza tym często jest o wiele lepsze tłumaczenie w napisach niż w filmie z lektorem...
No i można lepiej się z językiem angielskim czy tam jakimś innym zapoznać. ;-)
Michael Scofield
A to zalezy od filmu...I od lektora! raczej preferuje napisy (jakos tak bardziej sie skupie na filmie), ale horrory sczegiolnie te japonskie to jakos z lektorem razniej ;p
Fernando Sucre
Ja wolę napisy. Dużo fajnych zwrotów można się nauczyć no i usłyszeć głos aktorów. Niektórzy mają naprawdę świetne głosy. Szczególnie faceci. 
Michael Scofield
dokladnie Scylla. To jest duzy plus napisow
C-Note
hym różnie ;D wolę lektor ...nie lubię czytac napisów... ale macie racje napisy są czasami powiem że przydatne
Sara Tancredi
Napisy.Problemów z czytaniem nie mam, a poza tym, co się będzie głos Scofielda zatracał w tle jakiegoś lektora... xD
Ja wole też napisy, bo jak są to mogę się trochę podszkolić angielskiego 
Świeżak
Napisy!!! Można się uczyć obcego języka 
Michael Scofield
Napisy jak oglądam film o przyzwoitej porze, a jak włączam coś na kompie koło 3 nad ranem to lektor milej widziany xD
Michael Scofield
Autumn szczegolnie jesli jest to tajemniczy horror xD. zawsze razniej jak ktos gada ;-)
Michael Scofield
Ehehe, ale jak patrzysz w dół na napisy, to skupiasz wzrok na nich, a nie na latających po ekranie potworkach xD I jedno i drugie rozwiązanie całkiem dobre ;p
Michael Scofield
Ja wole napisy, ale jak będzie lektor to sie nie obrarzę. Czasem nie jest to zależne odemnie bo jak oglądam w telewizji to zawsze lektor. A jak ściągam to tylko w orginale.