John Abruzzi
Przetłumaczyłem dla was fragment scenariusza, w którym poznajemy Molly. Masa spoilerów. Ale scenariusz wymiata z tego, co widzę to Prison Break pod koniec I połowy się rozkręca a wątek międzynarodowy jak zapowiadali producenci i reżyserzy też powoli się ujawnia. Naprawdę ciekawe. Tłumaczenie jest moje, więc mogą być jakieś nie ścisłości.
W HOTEL U LINCOLNA - Dzień 10( Można spekulować, że będzie to w 10 odcinku).
Molly zbliża się ku hotelowi – z głową spuszczoną w dół, spogląda do portfela na adres - widzimy PISTOLET,
LINCOLN (Och.S.)Zmartwiony Idzie-, ale Molly spogląda w górę. Twarz Lincolna wydaje się jej znajoma. Krzyczy:
MOLLY Lincoln Burrows?
Linc odkręca się. Spogląda na nią.
Molly (kontynuuje)Nazywam się Molly. Widziałam twojego brata wczoraj w Sonie.
Linc domyśla się, kim jest ta kobieta.
Lincoln Jesteś z Scottsdale.
MollY Tak. Michael – powiedział ci o mnie?
Lincoln Mało.
MollY Miałam nadzieję, że dacie mi jakieś informacje o Firmie. Jakiekolwiek. Imiona. Położenie. Kim oni są, co robią?
Lincoln Słuchaj, jeśli myślisz, że możesz dostać tych ludzi przez zdemaskowanie, oni mają władzę, prasę wszysteko.
Molly Szczerze myślałam o wtajemniczeniu w to kogoś…**.
Molly milknie. Linc widzi, że ona cierpi.
Molly (kontynuuje)Oni zabili mojego męża i córkę. Sześcioletnią dziewczynkę i-
LINCOLN Oko za oka - myślisz, że to ci przyniesie spokój?**
Molly Może. Ale kiedy idę pracować myślę odnowa o tym. Tak myślę, że to by mogło przynieść mi jakieś ukojenie.
(Linc nie spodziewał się. Pojawia się drugie oblicze kobiety).
Lincoln Wybierając walkę nie zwyciężysz, pani.
Molly Sama na pewno nie. Ale może z pomocą.
Lincoln Mój brat i ja obraliśmy podobną strategię, co ty. Jesteśmy wrobieni. Teraz tylko chcemy odzyskać nasze życie. *
Molly Myślisz że jest to nie możliwe – zrozumiałeś co wiesz* (knowing what you know)
Lincoln To, co znamy nie jest w stanie zmienić cokolwiek.
Molly A co jeśli byście zobaczyli więcej. Mam rzeczy. Mój mąż, próbował znaleźć coś na Firmę, kiedy został zamordowany. I myślę, że to jest to, …co on znalazł.
Molly otwiera dokumenty. Linc jest porażony na widok notatek, kraj wydaje mu się znajomym na *buckslip*( nie wiem jak to przetłumaczyć a to kluczowe słowo). *STAMPEDE TIRES*( to nie wiem, ale chodzi chyba o jakieś koła znaczek, symbol koła)
Pojawia się szybka RETROSPEKCJA widzimy *STAMPEDE *( znaczek) napisany w książęce z ptakami Whistler’a .( Wiecie o jaką książeczkę chodzi)
Powrót do sceny:
LINCOLN Stampede. Co to jest Stampede Tire?( Nie tylko ja nie wiem, co to jest Lincoln też ma problem)
Molly On tam pracował.
Interesującą wiadomość przerywa DZWONIENIE komórki.
Lincoln(odpowiada)Tak.
Linc odkłada notes, zwraca się do Molly.
Molly Wszystko w porządku ?
Lincoln Słuchaj, muszę gdzieś wyjść. Czy masz jakiś numer gdzie mogę--
Ona jest już dwa kroki przed nim – wskazówek koniec.
Lincoln (kontynuuje)Ale jeśli byłbym na twoim miejscu- trzymałbym usta zamknięta na kłódkę. I nie pokazywałbym tego, komukolwiek.
Nie wież, do czego ci ludzie są zdolni.
Molly Jeśli bym nie wiedziała - nie byłoby mnie tutaj.
Linc kiwa głową.
Źródło: theprisonbreak.net
W HOTEL U LINCOLNA - Dzień 10( Można spekulować, że będzie to w 10 odcinku).
Molly zbliża się ku hotelowi – z głową spuszczoną w dół, spogląda do portfela na adres - widzimy PISTOLET,
LINCOLN (Och.S.)Zmartwiony Idzie-, ale Molly spogląda w górę. Twarz Lincolna wydaje się jej znajoma. Krzyczy:
MOLLY Lincoln Burrows?
Linc odkręca się. Spogląda na nią.
Molly (kontynuuje)Nazywam się Molly. Widziałam twojego brata wczoraj w Sonie.
Linc domyśla się, kim jest ta kobieta.
Lincoln Jesteś z Scottsdale.
MollY Tak. Michael – powiedział ci o mnie?
Lincoln Mało.
MollY Miałam nadzieję, że dacie mi jakieś informacje o Firmie. Jakiekolwiek. Imiona. Położenie. Kim oni są, co robią?
Lincoln Słuchaj, jeśli myślisz, że możesz dostać tych ludzi przez zdemaskowanie, oni mają władzę, prasę wszysteko.
Molly Szczerze myślałam o wtajemniczeniu w to kogoś…**.
Molly milknie. Linc widzi, że ona cierpi.
Molly (kontynuuje)Oni zabili mojego męża i córkę. Sześcioletnią dziewczynkę i-
LINCOLN Oko za oka - myślisz, że to ci przyniesie spokój?**
Molly Może. Ale kiedy idę pracować myślę odnowa o tym. Tak myślę, że to by mogło przynieść mi jakieś ukojenie.
(Linc nie spodziewał się. Pojawia się drugie oblicze kobiety).
Lincoln Wybierając walkę nie zwyciężysz, pani.
Molly Sama na pewno nie. Ale może z pomocą.
Lincoln Mój brat i ja obraliśmy podobną strategię, co ty. Jesteśmy wrobieni. Teraz tylko chcemy odzyskać nasze życie. *
Molly Myślisz że jest to nie możliwe – zrozumiałeś co wiesz* (knowing what you know)
Lincoln To, co znamy nie jest w stanie zmienić cokolwiek.
Molly A co jeśli byście zobaczyli więcej. Mam rzeczy. Mój mąż, próbował znaleźć coś na Firmę, kiedy został zamordowany. I myślę, że to jest to, …co on znalazł.
Molly otwiera dokumenty. Linc jest porażony na widok notatek, kraj wydaje mu się znajomym na *buckslip*( nie wiem jak to przetłumaczyć a to kluczowe słowo). *STAMPEDE TIRES*( to nie wiem, ale chodzi chyba o jakieś koła znaczek, symbol koła)
Pojawia się szybka RETROSPEKCJA widzimy *STAMPEDE *( znaczek) napisany w książęce z ptakami Whistler’a .( Wiecie o jaką książeczkę chodzi)
Powrót do sceny:
LINCOLN Stampede. Co to jest Stampede Tire?( Nie tylko ja nie wiem, co to jest Lincoln też ma problem)
Molly On tam pracował.
Interesującą wiadomość przerywa DZWONIENIE komórki.
Lincoln(odpowiada)Tak.
Linc odkłada notes, zwraca się do Molly.
Molly Wszystko w porządku ?
Lincoln Słuchaj, muszę gdzieś wyjść. Czy masz jakiś numer gdzie mogę--
Ona jest już dwa kroki przed nim – wskazówek koniec.
Lincoln (kontynuuje)Ale jeśli byłbym na twoim miejscu- trzymałbym usta zamknięta na kłódkę. I nie pokazywałbym tego, komukolwiek.
Nie wież, do czego ci ludzie są zdolni.
Molly Jeśli bym nie wiedziała - nie byłoby mnie tutaj.
Linc kiwa głową.
Źródło: theprisonbreak.net
Michael Scofield
oo ja... juz nie mogę się doczekac tego odcinka.... wrr szkoda że długo trezba bedzie czekać ..ale czuje że bedzie warto
Michael Scofield
ciekawe kto wcieli się w postać owej Molly..
rozmowa bardzo ciekawa, aczkolwiek nie wiem czemu Michael znowu jest w Sonie..
ah, nie moge sie doczekać !
rozmowa bardzo ciekawa, aczkolwiek nie wiem czemu Michael znowu jest w Sonie..
ah, nie moge sie doczekać !
T-Bag
Fakt. Spekulować można, ale wcześniej mówili iż owa Molly pojawi się dopiero w 14 odcinku o ile pamiętam, ale zobaczymy co z tego będzie; jak na razie wnioskuję iż sprawdza całą sytuację, a Linc pewnie pomoże to też znaczy, że Michael dalej siedzi w Sonie...
Michael Scofield
najwyraźniej na to wygląda. Ciekawa jestem jak potoczy sie ta cała sytuacja w sprawie ucieczki z Sony.Mela0607 pisze:Michael dalej siedzi w Sonie...
Mela, zakochałam sie w twoim avatarze
ja muszę sobie jakiś poszukać..
Michael Scofield
ojjj ja też ...cudny.niunia pisze:Mela, zakochałam sie w twoim avatarze
nie no Michael do tego czasu musi uciec... gdzie wy wtym wyczytaliście że michael jest w Sonie nadal... bo nie moge tego znaleźć
Michael Scofield
z tego to wynika.. ;-)KhAn pisze:Molly (kontynuuje)Nazywam się Molly. Widziałam twojego brata wczoraj w Sonie.
Michael Scofield
aa no tak niedosyć że mam skleroze to jeszcze jestem ślepa. dzieki niunia,
Michael Scofield
e tam Patuś nie przesadzaj, kazdemu sie zdarza ^^ :*
T-Bag
Ja też, chociaż bardziej w napisie...patus1905 pisze:ojjj ja też ...cudny.niunia pisze:Mela, zakochałam sie w twoim avatarze
No zobaczymy jak się ta cała sytuacja potoczy, mam nadzieję, że wymyślą coś naprawdę dobrego...
Michael Scofield
no musialem to przeczytac swa razy zeby zrozumiec
chyba jestem troshke glupi 
ale zapowiada sie ciekawie
ale zapowiada sie ciekawie
Michael Scofield
no chyba jednak nie ;-) a jesli juz to nie tylko ty bo ja tez na poczatku nie mogłam zczaic o co tu chodzi za bardzo...marq112 pisze:chyba jestem troshke glupi![]()
;-)
Michael Scofield
to jest właśnie w takich urywkach... ale ogólnie da się zkminić o co chodzi, juz nie mogę się doczekać nowych odcinków 
Michael Scofield
a ja wciaz sie zastanawiam po co w ogole scenarzysci wymyślili tą całą Molly, musieli miec co do niej jakis plan; mam nadzieje, że nie bedzie on zwiazany z michaelem. Bo chyba nie przeżyje jak oni coś do siebie poczuja! 
Michael Scofield
nie no chyba majki kocha sare nawet po smierci
przynajmniej jej glowe 
Michael Scofield
marq112, jak możeszmarq112 pisze:przynajmniej jej glowe
nie no raczej wątpie... to by była porazka. jak juz to z linkiem...niunia pisze:Bo chyba nie przeżyje jak oni coś do siebie poczuja!
Michael Scofield
linc bedzie z sofia xD
Michael Scofield
chciałabys...Tanira pisze:linc bedzie z sofia xD
Michael Scofield
tak mi sie wydajeB... pisze:chciałabys...Tanira pisze:linc bedzie z sofia xD![]()
Michael Scofield
..achh chyba dalsze spekulacje nie maja sensu..już niedługo się okaże.. która padnie ofiarą Linka
John Abruzzi
a ja znalazłam o Molly takie coś (nie wiem czy już to gdzieś nie było...)
Kobieta, o której mowa - Molly podobnie jak Michael i Lincoln została wplątana w spisek Firmy, która doprowadziła do śmierci jej najbliższych. Szukając zemsty nowa bohaterka dołączy do uwięzionych w Sonie mężczyzn i pomoże im w planie ucieczki.
"Pomiędzy Molly a Michaelem jest ironia podobieństwa. Oboje są emocjonalnie zniszczeni, stracili najbliższych, i razem dążą do zemsty, dlatego rozumieją się i sympatyzują ze sobą" - powiedział Olmstead.
W "Cherry Hill" Molly udaje się do więzienia dla kobiet z wyrokiem dożywocia za swoją wendetę i straconą nadzieją, jednak wszystko zmienia się z chwilą otrzymania przez nią informacji, że jej ukochani żyją...
"W jednej chwili bezlitosna morderczyni zamienia się w pełną motywacji kobietę, która zrobi wszystko by wydostać się z więzienia." dodał Olmstead.
Nieznane są jeszcze wszystkie szczegóły, jednak dowiedzieliśmy się, że Molly będzie dzieliła celę z kobietą o pseudonimie T-Bag (hmm...)
Obecnie trwają poszukiwania głównej bohaterki. Po jej odnalezieniu producenci "Skazanego na śmierć zdecydują w którym odcinku trzeciego sezonu Molly pojawi się po raz pierwszy.
Jeżeli "Cherry Hill" nie spodoba się władzom stacji Molly powróci na dobre do oryginalnego serialu.
źródło: wp.pl
Michael Scofield
ja jej nie chce w 3 sezonie 
Michael Scofield
ja tez. wolalbym osobny serial zeby byl bo zawsze jak sie nudzi to wiadomo, ale w 3 sezonie jej nie chce. WON !!!!!!! jeshcze tanirze jamesa ukradnie
nie no tai zarcik
bys jej oczy wydrapala
Michael Scofield
zabiłabym
po co pchac kogoś do tak dobrego serialu na sile...nie chce jej...po co ona sie tam jeszcze pcha?
po co pchac kogoś do tak dobrego serialu na sile...nie chce jej...po co ona sie tam jeszcze pcha?
Michael Scofield
chyba ze ty bys pojechala na kasting i wygrala
wtedy bys do chrisa zarywala miedzy zdjeciami