John Abruzzi
Strajkujący 14 dni scenarzyści zobaczyli światełko w tunelu. Gildia Producentów Filmowych i Telewizyjnych zdecydowała się ponownie zasiąść do negocjacji.
Obie strony spotkają się w poniedziałek, 26. listopada - 3 dni po amerykańskim Święcie Dziękczynienia.
Przypomnijmy, akcja protestacyjna 12 tysięcy członków Stowarzyszenia Scenarzystów Ameryki rozpoczęła się 5. listopada po nieudanych rozmowach dotyczących nowych kontraktów.
Głównym jej powodem był brak uwzględnienia w umowach wpływów z nowych technologii umożliwiających oglądanie filmów oraz seriali poprzez płyty DVD, strony internetowe i telefonie komórkowe.
Dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, że obie strony przygotowały listę bardzo podobnych warunków, co oznacza jedno - w następny poniedziałek producenci oraz scenarzyści mogą dojść do konsensusu.
Nie wiadomo jak negocjacje wpłyną na już mocno zniszczony* rynek serialowy i jak będą wyglądały ramówki stacji jeśli strajk zakończy się w przyszłym tygodniu.
*Jak podała agencja Reuters, na skutek strajku Universal Media Studios w czwartek powiadomiło protestujących ze scenarzystami aktorów z produkcji "The Office: Biuro US", "30 Rock" i "Bionic Woman", że zostali zawieszeni na okres pięciu tygodni z jednoczesną redukcją pensji o połowę.
Źródło: wp.pl
Obie strony spotkają się w poniedziałek, 26. listopada - 3 dni po amerykańskim Święcie Dziękczynienia.
Przypomnijmy, akcja protestacyjna 12 tysięcy członków Stowarzyszenia Scenarzystów Ameryki rozpoczęła się 5. listopada po nieudanych rozmowach dotyczących nowych kontraktów.
Głównym jej powodem był brak uwzględnienia w umowach wpływów z nowych technologii umożliwiających oglądanie filmów oraz seriali poprzez płyty DVD, strony internetowe i telefonie komórkowe.
Dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, że obie strony przygotowały listę bardzo podobnych warunków, co oznacza jedno - w następny poniedziałek producenci oraz scenarzyści mogą dojść do konsensusu.
Nie wiadomo jak negocjacje wpłyną na już mocno zniszczony* rynek serialowy i jak będą wyglądały ramówki stacji jeśli strajk zakończy się w przyszłym tygodniu.
*Jak podała agencja Reuters, na skutek strajku Universal Media Studios w czwartek powiadomiło protestujących ze scenarzystami aktorów z produkcji "The Office: Biuro US", "30 Rock" i "Bionic Woman", że zostali zawieszeni na okres pięciu tygodni z jednoczesną redukcją pensji o połowę.
Źródło: wp.pl
Michael Scofield
o matko
oby coś z tego wyszło...
Michael Scofield
no w końcu może sie opamietaja ... mam nadzieje ze tą przerwę wynagrodzą nam .... kolejnymi wciagającymi odcinkami PB
Michael Scofield
no ja mysle bo ja nie wiem jak wytrzymam jeszcze tyle dni
to dużo za dużo jak na moje skołatane przez ten serial nerwy 
Michael Scofield
ja teraz to już po mału fixuje... to brak PB tak na mnie działaTanira pisze:jak na moje skołatane przez ten serial nerwy
Michael Scofield
A u mnie jest całkiem dobrze^^ nawet nie fixuje tak bardzo^^ Ale rzeczywiście, mogliby już dać nastęony odcinek...
Michael Scofield
jak ja nie widze niektórych osób to jest źle ^^ więc w kółko oglądam te 8 odcinków xDpatus1905 pisze:ja teraz to już po mału fixuje... to brak PB tak na mnie działaTanira pisze:jak na moje skołatane przez ten serial nerwy
Michael Scofield
ja tez... ale czasem to nie pomaga... jak mnie korci żeby się dowiedziec co dalej z Alexem , albo kim naprawde jest Whistler lub kim jest ten generał i o co wogóle chodzi z tym wszystkim 
Michael Scofield
najwieksza zagadka wszechczasów xD co będzie dalej ^^
Michael Scofield
ja nie fiksuje przez to ze nei ma serialu ale juz sie przyzwyczailem wstawac o 5 rano we wtorek zeby scaignac PB. 
Michael Scofield
ja miałam tak samo
wstawałam i zaspana zawsze włączałam tego kompa...kiedys mi sie dni pomyliły 
Michael Scofield
ja myslałam ze tylko ja tak mam...a tu proszemarq112 pisze:wstawac o 5 rano we wtorek zeby scaignac PB.
Świeżak
Ciekawe co by z tego wyszło chyba figa z makiem(hahaha)A włąsnie ta przerwa trwa do którego??łetam że tak długo trzeba czekać a ja chciałą sobie obejrzeć odccinki III sezonu przez przerwe swiateczna łe tam 
Tweener
Bardzo modne są też agencje nieruchomości w krakowie. Kraków jest miastem, które kulturą stoi. Wiele przedsięwzięć nie było by w stanie powstać bez współpracy z agencjami nieruchomości. Mają dużą wiedzę i potrafią odpowiednio doradzić.
Świeżak
Jeśli ktoś chce walczyć o swoje, to czasem strajk jest jedyną formą którą można coś wskórać