No własnie obejrzałam sobie 2 pierwsze odcinki. Zbierałam się do tego długo, choć i tak wiedziałam, że obejrzę je dopiero jak będę miała coś do roboty i będę na siłe szukała wymówek
Ale muszę przyznać, ze serial niezle się zapowiada :->
Co prawda jest trochę wulgarny, bo jakaś 1/5 odcinków to seks i przekleństwa, ale raczej nie zakończe przygody z nim zbyt szybko.
Odcinki mają dość specyficzną długość, bo trwają, z tego co widzę chyba wszystkie, około 30 minut, więc dość szybko czas seansu zlatuje, ale jest za to bardzo intensywny xD
Główny bohater jest bardzo ciekawą postacią, a jego styl życia i teksty są rzeczywiście zabawne momentami
Muzyka też przyjemna^^
Nie pozostaje mi zatem nic innego jak zabierać się za kolejne odcinki
[ Dodano: 2009-04-05, 12:31 ]
Jestem za polową 2 sezonu
Serial genialny!!!
Hank wymiata swoim podejsciem do życia. Humor jest dość specyficzny a niektóre sceny baaaaardzo kontrowersyjne...^^ Czasami tak absurdalne, że można popłakać sie ze smiechu. Naprawdę warto się zainteresować tym serialem.
Szkoda tylko, że tak szybko się konczy^^
W moim rankingu Californication szybko wskoczylo na podium- zaraz za Dexterem i Housem. Jesli ktoś lubi własnie taki typ jak te dwa pozostałe, gdzie twórcy umiejętnie operują specyficznym rodzajem poczucia humoru, a główną osią całości jest postać głównego bohatera, powinnien czym prędzej zabierać się za ten serial.