C-Note
Witam , wiem ze to nie na temat PB. ale mam małe pytanie , jezeli w szkole wagaruje duzo i mam slabe oceny xD to chca napisac do sądu i prawdopobnie mnie zamkna w jakims zakladzie , mam ponad 60h nie usprawiedliwionych , moga tak zrobic , bo jak sie nie myle to maja po 100+ h nie usprawiedliwionych i nic chyba nie maja xD
Tweener
Za opuszczone lekcje? Nie no co ty ;p Za opuszczone lekcje jest kara pieniężna a nie poprawczak ;p
Lincoln Burrows
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś to się będziesz śmiał razem ze mną.AnGi pisze:Za opuszczone lekcje jest kara pieniężna
Misterek999 - po pierwsze taki temat do działu Off-topic.
A po drugie to poprawczak za takie coś raczej nie grozi, ale to już musiałoby zależeć od szkoły albo Twoich rodziców
Michael Scofield
no to zalezy od szkoły.
Ostatnio moj brat sie chwalił, ze jego kolege z klasy chcą po 1 wywalic, a po 2 przydzielic kuratora, bo do szkoły przez 2 miesiace nie zawitał
hihihi, ogolnie ogon Giertycha sie ciągnie. Złamał Wam rzeczywistosc.
Ostatnio moj brat sie chwalił, ze jego kolege z klasy chcą po 1 wywalic, a po 2 przydzielic kuratora, bo do szkoły przez 2 miesiace nie zawitał
hihihi, ogolnie ogon Giertycha sie ciągnie. Złamał Wam rzeczywistosc.
Tweener
Generalnie to rodzice/opiekunowie prawni są odpowiedzialni za chodzenie dziecka do szkoły. I poprawczak w żadnym wypadku za "wagary" nie grozi.
Jednak Nero - AnGi dobrze mówi - za niespełnianie obowiązku szkolnego (tak to się ładnie nazywa) grozi kara grzywny (oczywiście nałożona na rodziców/opiekunów a nie na ucznia).
W razie nieuczęszczania dziecka do szkoły dyrektor może wysłać rodzicom/opiekunom zawiadomienie o tej sytuacji i ostrzeżenie, że sprawa może zostać skierowana na drogę postępowania egzekucyjnego, w wyniku czego może zostać nałożona kara grzywny. W jakiej wysokości nie pytajcie, bo nie chce mi się szukać
Jednak Nero - AnGi dobrze mówi - za niespełnianie obowiązku szkolnego (tak to się ładnie nazywa) grozi kara grzywny (oczywiście nałożona na rodziców/opiekunów a nie na ucznia).
W razie nieuczęszczania dziecka do szkoły dyrektor może wysłać rodzicom/opiekunom zawiadomienie o tej sytuacji i ostrzeżenie, że sprawa może zostać skierowana na drogę postępowania egzekucyjnego, w wyniku czego może zostać nałożona kara grzywny. W jakiej wysokości nie pytajcie, bo nie chce mi się szukać