Ja jeszcze nawet choinki nie mam a wy juz poubieraliscie Oo....
Michael Scofield
Ja se pospalam dzis do 10.30 i mam wpadla z krzykiem ze sieedze po nocach a potem spie do poludnia
. Jedyny dzien w ktorym mozna sie wyspac bo od pon zacznie sie pieczenie ciast robienie salatek i innych rzeczy i nie bedzie mozna nawet do 9 polezec xd.
Michael Scofield
A u mnie dzisiaj była choinka ubierana. Ale nie brałam udziału w tym bo spałam akurat. Mam wrażenie że większość życia przesypiam. Ale nie ma czego żałować. Dzisiaj mało jadłam bo nie mam apetytu na nic. Jak będzie wygilia to będe jeść ile lezie. Nie mogę się doczekać pierogów z grzybami.
Michael Scofield
Ja na razie tylko z tatą światełka powiesiliśmy, a potem będziemy stroić 
Prezenty dla rodziny to się jutro znajdzie xD A o uszkach to już śnię xD
Choinka tylko TV zasłania xD Trzeba choince uciąć trochę wystających gałązek!! xD
A jak już myślę o śniegu to mnie skręca
Prezenty dla rodziny to się jutro znajdzie xD A o uszkach to już śnię xD
Choinka tylko TV zasłania xD Trzeba choince uciąć trochę wystających gałązek!! xD
A jak już myślę o śniegu to mnie skręca
John Abruzzi
No właśnie zapowiadają, że we wtorek ma padać śnieg, ale ja jakoś w to nie wierze. Co roku ma padać, a nigdy nie pada. Już gdzieś od 3 lat nie ma śniegu na Święta, zobaczymy jak to będzie teraz.
Michael Scofield
uroki zmian klimatycznych ;] w sumie na swieta to mogłoby popadac, ale zaraz potem sie roztopic, nie cierpie zimy i wszystkich jej oznak.
A jakby mi ktos zafundował wyjazd na swieta na jakąs egzotyczna wyspę, to mimo, ze klimatu by nie było i tak bym sie zgodziła z miejsca
A jakby mi ktos zafundował wyjazd na swieta na jakąs egzotyczna wyspę, to mimo, ze klimatu by nie było i tak bym sie zgodziła z miejsca
Michael Scofield
A ja nie moge sobie wyobrazic swiat w jakims egzotycznym kraju...co prawda u nas sniegu tez nie ma an swieta, ale chociaz jest zimno i blotko
.
Ja w tej chwili nie czuje świąt
Nie wiem co się stało, ale tak jest... Kurde, starość nie radość 
Ja choinkę dopiero we wigilie rano będę ubierać... Tylko niech mi się gościówy od remontu stąd wyniosą...
Ja choinkę dopiero we wigilie rano będę ubierać... Tylko niech mi się gościówy od remontu stąd wyniosą...
John Abruzzi
No i został nam tylko jeden cały dzień przed Świętami, ale ten czas zlatuje zawsze najdłużej jak się na to czeka. U mnie w domu to dzisiaj(wczoraj
) już zaczynało się przygotowywanie potraw na święta, w czym ja nie uczestniczyłem. U mnie na wsi to już domu pooświetlane jak nie wiem, czasami to mi się nawet wydaje, że niektórzy ludzie to jednak z tymi ozdobami troszkę przesadzają.
Michael Scofield
Dzisiaj ja sprzątam. Tak juz ostatnie rzeczy trzeba przygotować i koniec. Nie mówiąc o gotowaniu. Do mnie w tym roku padł przydział pierogów z grzybami. Nie mam wyjścia muszę robić.
A co do tych światełek to wigilia jest raz w roku i można założyć te odzoby na pare dni. Mnie się podoba jak dom tak lśni.
A co do tych światełek to wigilia jest raz w roku i można założyć te odzoby na pare dni. Mnie się podoba jak dom tak lśni.
Michael Scofield
Mnie tezMnie się podoba jak dom tak lśni.
sledziki mniam 
ja dzis chodziłam po kuchni krok w krok za moja matka i sprzatałam po niej, bo taki z niej brudas ze szoook. Otwiera proszek do pieczeni8a, rzuci gdzie jej pasuje, za chwile lata i go szuka O_o
przed chwila znalazlam przyprawe do piernika na szafce w łazience, na innym pietrze...tylko dodam O_o a mnie takie cos okropnie wkurza.
Palce mnie bola bo skroiłam SAMA wielki półmisek ( a własciwie to 2) sałatki jarzynowej, której przeciez nie tyknę, gdyż zawiera jajeczka i majonez na jajeczkach ^^
Od rana robie tym łosiom jedzenie, a ja w swieta znowu bede chyba głodowac . Co za ludzie nie mysla o mnie w ogole, jeszcze sapia a dodatek:" przeciez ty sobie wymysliałas ze nie jesz zywych stworzen"!
Bede wpiep*ać pierogi i groch z kapusta przez 3 dni chyba
hehe i wyczaiłam szafke z prezentami xD
ja dzis chodziłam po kuchni krok w krok za moja matka i sprzatałam po niej, bo taki z niej brudas ze szoook. Otwiera proszek do pieczeni8a, rzuci gdzie jej pasuje, za chwile lata i go szuka O_o
przed chwila znalazlam przyprawe do piernika na szafce w łazience, na innym pietrze...tylko dodam O_o a mnie takie cos okropnie wkurza.
Palce mnie bola bo skroiłam SAMA wielki półmisek ( a własciwie to 2) sałatki jarzynowej, której przeciez nie tyknę, gdyż zawiera jajeczka i majonez na jajeczkach ^^
Bede wpiep*ać pierogi i groch z kapusta przez 3 dni chyba
hehe i wyczaiłam szafke z prezentami xD
Michael Scofield
A to ja już dawno xDB... pisze:hehe i wyczaiłam szafke z prezentami xD
A szafkę z piernikami to dzisiaj xD No i choinkę ustroiłam z bratem
Michael Scofield
Ja to tylko czekam aż pierogi pojawią się na stole. Wtedy to już mnie wołami nie odciągną od talerza. Choinka już ubrana tylko czekać na pierwszą gwiazdkę i mikołaja.
Fernando Sucre
moja choineczka do dopiero... pięciometrowa xD Nie wiem jak ja ją wystroję, ale niewiele czasu zostało^^
W kuchni dużo pomaga się, coś pokroić, posiekać, pomieszać
W kuchni dużo pomaga się, coś pokroić, posiekać, pomieszać
Michael Scofield
Uczynny z ciebie chłopak. A ja choinkę to można kokardki powiesić albo cukierki. Naprawde ładnie wygląda z kokardkami. Szkoda że u mnie w domu nie je się w wigilię ciast bo ten sernik tak ładnie pachnie. 
Michael Scofield
Nie jestes samaOtwiera proszek do pieczeni8a, rzuci gdzie jej pasuje, za chwile lata i go szuka O_o
Moja choinka jest niezwykle ladna...tzn ladna jak bez ozdob ;p. Taka rowna i wogole...i strasznie rozlozysta, nie widac TV z polowy kanapy xD.
zaraz bede wcianal pierwszy posilek w tym dniu bo od rana zyje na kostce czekolady i szklance napoju
A co do prezentow to przegrzebalam bratu wszystkie torby i polki w poszukiwaniu prezentu ale nie moge znalezc...;/
John Abruzzi
A u mnie się je ;-) , ale też bez przesady. W dzień ze dwa kawałki się zje, ale później jak rodzinka przyjeżdża to po kolacji zawsze sobie jakieś ciasto jemy. A w tym roku tych ciast mamy tak dużo jak nigdy, aż sam się dziwie. Już niedługo się najem tych potraw wigilijnych, jak ja to lubię.Szkoda że u mnie w domu nie je się w wigilię ciast bo ten sernik tak ładnie pachnie.
Michael Scofield
u mnie tez po kolacji, ale zwykle kazdy jest juz tak przeżarty ze nie ma siły na te ciasta xD
głodna juz jestem.
Dobrze ze dom juz ogarniety bo mam juz dosc tych porzadków O_o
głodna juz jestem.
Dobrze ze dom juz ogarniety bo mam juz dosc tych porzadków O_o
Michael Scofield
No i po kolacji... Troszkę ciasta i makówki zjadłam... Było pycha 
Jak zwykle nie ruszyłam karpia xD
Ale najbardziej mi smakowały uszka
Jak co roku xD
Ale już bym poszła spać... Ale goście juz zapuścili korzenie... Chamy!!
Jak zwykle nie ruszyłam karpia xD
Ale najbardziej mi smakowały uszka
Ale już bym poszła spać... Ale goście juz zapuścili korzenie... Chamy!!
T-Bag
ja też już na szczescie po kolacji
najadłem się tak że ledwo co do klawiatury doszedłem 
Fernando Sucre
u mnie ani jednego gościa^^ jutro zjazd u babci^^ tam to będzie ludzi...
Ja też karpia nie ruszyłem, co innego ryba po grecku... delicje
barszczyk też był niesamowity^^
Ciast u mnie... z każdego gatunku^^ ale tak jak i u was, kto ma na to miejsce po takiej uczcie? xD
Ciast u mnie... z każdego gatunku^^ ale tak jak i u was, kto ma na to miejsce po takiej uczcie? xD
John Abruzzi
No i po wigilii, najadłem się jak zwykle
, ale jakoś mi to bardzo szybko zleciało, czym jestem starszy tym jakoś szybciej to zlatuje. Teraz dopiero zaczynają się prawdziwe Święta Bożego Narodzenia, dzisiaj też się najem, bo na Święta zawsze u mnie robione są takie dania, jak nigdy w roku i to lubię. Na pasterce sobie byłem ;-) , ludzi jak zwykle, ale co tam, teraz mam wolne.
Michael Scofield
hehe a ja sobie wlasnie wstałam i mam zamiar sie najeść xD
znowu dzis tłumy u mnie w domu, praktycznie te same co były wczoraj....ajjjj
znowu dzis tłumy u mnie w domu, praktycznie te same co były wczoraj....ajjjj
Michael Scofield
jak dobrze ze Wigilia jest raz w roku... xD. Nie wiem czemu sie wzruszylam...nie jest to dlaa mnie pojete
. Pojedlismy, prezenty byly, potem pasterka (myslalam ze uda mi sie wymigac bolaca noga, ale niestety) i do wyrka...a dzis tylko nuda nuda nuda i nuda
John Abruzzi
No i po Świętach, jak zwykle tyle huku, a tak szybko się skończyły, ale nie powiem, fajnie było. Najadłem się tak jak sądziłem, zabawnie było i w ogóle. Teraz ten temat chyba troszkę przycichnie, bo nie ma już tu chyba o czym gadać, no nie?