Mia
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Nie wiem czy wiecie ale :
William Fichtner wystąpi gościnnie w otwierającej scenie "The Dark Knight/Mroczny Rycerz" jako dyrektor banku Gotham National Bank, na który napada grupa zbirów, wśród których jest również Joker.
W niedawnej rozmowie telefonicznej z serwisem IGN aktor miał okazję podzielić się wrażeniami z pracy na planie wyczekiwanego z wielką niecierpliwością obrazu Christophera Nolana.

Mój bohater to dyrektor banku. Chrisa Nolana( reżyser "Mrocznego Rycerza" ) poznałem przelotnie, a decyzja o moim udziale podjęta została w ostatniej chwili. Rozmawiałem z nim, a on opowiedział mi o scenie otwierającej film, która miała być kręcona kamerami IMAX. Opowiedział mi troszkę o niej i o co w niej chodzi, przez co wydała mi się naprawdę super. Zwłaszcza pod względem wizualnym, Chris jest bardzo interesującym reżyserem i dokonuje naprawdę niezwykłych rzeczy. Dlatego pomyślałem sobie - jasne, skoro rola nie jest jeszcze obsadzona, to czemu nie. To była naprawdę jedna z tych okazji, kiedy możesz być pewnym, że będziesz małym kawałkiem całej tej układanki.

Nolan mówił wcześniej, że chciał, aby scena napadu przypominała tą z "Gorączki", co może tłumaczyć, dlaczego zatrudniono Fichtnera. Aktor przyznał, że nie zdawał sobie sprawy z jakichkolwiek ukłonów w stronę tego filmu, zamierzonych lub też nie.

Właściwie to był pierwszy raz, kiedy usłyszałem o analogii do "Gorączki". Nigdy przedtem o tym nie słyszałem. Jeśli jednak Chris o tym pomyślał, z pewnością miał nad czym się głowić, tak czy owak, bardzo go lubię, zwłaszcza za jego staranność, super podejście do Batmana oraz niewymienione tutaj rzeczy - stąd moja zgoda na udział.

Fichtner powiedział także, że nie martwił się o to, jak reżyser podejdzie z nim do roli, tylko czy dostrzeże w niej coś interesującego albo wyzywającego.

Sądzę, że możliwe jest, że Chris poszukiwał kogoś takiego jak ja tylko po to, aby pożegnać się z tą postacią zaraz na początku filmu. Staram się nie wnikać zbyt głęboko w ideę castingu albo czegoś takiego; rola musi okazać się dla mnie czymś super. Szczerze mówiąc, przyjmujesz tak niewielką rolę, rolę ledwo wspomnianą w napisach końcowych, tak naprawdę tylko dlatego, że Chris Nolan potrafi przedstawić ją jak nikt inny. Ja naprawdę, ale to naprawdę, rozumiem tego reżysera. Spotkałem go parę razy, i choć nie znam go dobrze, to jednak go lubię, a on kumpluje się z moim przyjacielem - więc się zgodziłem.

Mroczny rycerz
The Dark Knight (2008)

Premiera 22 sierpnia 2008 | Akcji Dramat Kryminał Przygodowy Thriller | USA
OBSADA I TWÓRCY
Heath Ledger - Joker
Christian Bale - Bruce Wayne/Batman
Gary Oldman - James Gordon
Christopher Nolan - reżyser
Christopher Nolan - scenarzysta
Bob Kane - scenarzysta

Źródło:Batcave
Michael Scofield
Michael Scofield
a tutaj ten "mały kawałek całej układanki" ;)

http://www.youtube.com/watch?v=2Cp-UunC ... re=related

P.S. Jakość marna, ale widać więcej niż się zapowiada^^
Świeżak
Kto to oglądał ? :-? :-/
-Boże mój kochany najświętszy najgorszy film wszech czasów.
- Ja nie wiem kto to oglądał
nigdy tego nie obejrzę 1 i ostatni raz był i nie będzie :roll:
C-Note
no ciekawie sie zapowiada
mi sie nie chciało włączyc :<
C-Note
Mia pisze:Nie wiem czy wiecie ale :
William Fichtner wystąpi gościnnie w otwierającej scenie "The Dark Knight/Mroczny Rycerz" jako dyrektor banku Gotham National Bank, na który napada grupa zbirów, wśród których jest również Joker.
Tego nie wiedziałem i jak mam być szczery to zaciekawiło mnie to
Michael Scofield
Michael Scofield
łee.. YouTube usunęło filmik ze względu na prawa autorskie ;/
Oglądałam Batman Begins i chociaż byłam sceptycznie nastawiona do tego filmu spodobał mi się^^ Więc może na kolejną część też się skuszę ;)
T-Bag
Ja też oglądałam Batman Begins i strasznie mi się to podobało. Było o wiele lepsze niż te inne części. I teraz nie wiem co robić - iść cz nie iść? (tylko ze samej to mi się nie chce) :-P
C-Note
Mahonia pisze:iść cz nie iść? (tylko ze samej to mi się nie chce)
Ja bym na twoim miejscu poszedł a jeśli samej ci się nie chce to zawsze możesz wziąć ze sobą koleżankę albo kolegę....:) :mrgreen:
T-Bag
Ernest problem jest taki, że wszyscy powyjeżdżali i zostałam sama - a ci co zostali to albo nie lubia Willa, albo nie lubią Batmana ;-)
C-Note
A no to już faktycznie jest problem.....ale pewnie twoi przyjaciele za niedługo wrócą......A jeśli chodzi o mnie to ja Batmana lubię....ale to że ja go lubię to nie znaczy że wszyscy....pozdrawiam
Michael Scofield
Michael Scofield
Mahonia wez koty xD

mi sie sciaga^^
wiec czekam z niecierpliwosci chocby tylko dla kilku scen :-D
C-Note
kurde na YoUtube bym sobie obejzal no ale podobno usuneli ;<
ODPOWIEDZ

Wróć do „News”