Довгий час я була переконана, що зварити справжній бульйон дуже складно. Мої експерименти як правило призводили до щось непевне з сумнівним ароматом, а м'ясо було сухим і твердим. Саме через це я купувала напівфабрикатами, хоча у душі прагнула про ідеальну ароматну, золотаву та прозору страву, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Все змінилося, одного разу я випадково відкрила веб-сторінку https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Гортаючи різноманітні рецепти, я побачила той найголовніший — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». Щоправда я відмовилася від експериментів із галушками, сам рецепт бульйону став для мене справжнім одкровенням.
Ось як усе відбувалося:
1. Як було зазначено з [я придбала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Залила її холодною водою, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2. Довела воду до кипіння на великому вогні. Обов'язково слід — видалити піну, що з'явився на поверхні. Раніше я цього не робила, і бульйон виходив каламутним.
3. Перевела конфорку на найменший поділ, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Вкинула неочищену цибулину, корінь моркви, лаврушку, перець горошком і сіль. І залишила все це нудитися близько трьох годин, накривши каструлю.
4. Процідила готовий бульйон. Він виявився кришталево чистим, з насиченим янтарним забарвленням і неймовірним духом, що вся квартира наповнилася затишком.
З того часу я варю його регулярно і з великим задоволенням. Він став основою для моїх улюблених супів, або просто самостійною стравою, яку я збагачую свіжою зеленню та хрусткими грінками. І щоразу, коли зачерпую ложку тієї запашної рідини, я згадую той самий сайт, що став для мене провідником у світ справжнього кухарського мистецтва.
Świeżak