Fernando Sucre
Tutaj nie ma wyjątków. Wszyscy z nas komunikują się z innymi ludźmi. Jest wiele sposobów komunikowania się z innymi, ale najlepszym i najbardziej rozpowszechnionym jest dialog. Tutaj najwięcej możesz przekazać, to nie są puste słowa... to jest coś więcej... to jest gra uczuć. Rozmawiając z przypadkową osobą możemy dowiedzieć się o niej wielu rzeczy nawet gdy mowa o filmie, wystarczy że skupimy się na tym co ważne. Odczytanie cech charakteru podczas rozmowy jest niewiarygodnie trudne. Na co zwracacie uwagę podczas rozmowy z drugą osobą? Czy jest coś co szczególnie się liczy? Czy to jest to czy patrzy ci w oczy? A może powinien wyciągnąć ręce z kieszeni? Piszmy tutaj na temat tego, co najbardziej postrzegacie podczas rozmowy z inną osobą, nie ograniczajcie się do powierzchniowych postów, starajcie wejść w ten temat pod kątem psychologicznym.
John Abruzzi
Nie powiem, że jest to łatwy temat. Ja staram się skupić chyba tylko i wyłącznie na temacie rozmowy. Przyznać trzeba, że czasami nawet jak się nie chce można dowiedzieć się rzeczy, których sam temat jednak nie przekazuje. Da się (choć nie jest to łatwe) wyczuć kiedy dana osoba kłamie, kiedy nie jest pewna czy ma rację.
Niestety w większości przypadków- także u mnie - łatwiej rozmawia się przez internet, np. przez popularne gg. Nie jesteśmy wtedy w pobliżu osoby, z którą rozmawiamy, łatwiej jest nam dobierać słowa, powiedzieć to co chcemy powiedzieć. Ale czy takie coś można nazwać dialogiem? Wydaje mi się, że nie. Prawdziwy dialog jest wtedy kiedy widzimy osobę, z którą rozmawiamy, jesteśmy w jej pobliżu, ale niestety w dzisiejszych czasach internetowe komunikatory niemal zupełnie wypchnęły prawdziwą rozmowę na drugi plan.
Niestety w większości przypadków- także u mnie - łatwiej rozmawia się przez internet, np. przez popularne gg. Nie jesteśmy wtedy w pobliżu osoby, z którą rozmawiamy, łatwiej jest nam dobierać słowa, powiedzieć to co chcemy powiedzieć. Ale czy takie coś można nazwać dialogiem? Wydaje mi się, że nie. Prawdziwy dialog jest wtedy kiedy widzimy osobę, z którą rozmawiamy, jesteśmy w jej pobliżu, ale niestety w dzisiejszych czasach internetowe komunikatory niemal zupełnie wypchnęły prawdziwą rozmowę na drugi plan.
Świeżak
Strach to budujące uczucie w końcu co nas nie zabije to nas wzmocni. Jak się poboimy to potem nam się psychika umacnia. Przynajmniej u mnie tak to działa. Ja w szkole bardziej boje się tego że się osmiesze niż tego że dostane złą ocenę. Oceny nie są dla mnie ważne na tyle żeby się nimi stresować. Bardziej się boje że np. palne głupote albo nie wiem - zrobie coś za co mnie znienawidzą.
We are the pioneers in providing Pass4sure 500-265 dumps and ccnp bootcampwith exam pass guarantee. Download our latest testkingccie sckans questions to pass real exam of mcitp training in www.muih.edu
We are the pioneers in providing Pass4sure 500-265 dumps and ccnp bootcampwith exam pass guarantee. Download our latest testkingccie sckans questions to pass real exam of mcitp training in www.muih.edu