pemeco: niestety nie znam dokładnej daty, nie wiem czy w ogole taka została podana do wiadomosci.
Gdzies wyczytałam, że prawdopodobnie premiera odbedzie sie pod koniec wrzesnia, ale nie pamietam gdzie, wiec nie mogę potwierdzic w zaden sposób tej inf.
tutaj zainteresowani znajdą kilka inf. nt. nowej serii:
http://www.buddytv.com/articles/dexter/ ... 25368.aspx
[ Dodano: 2009-03-21, 22:35 ]
oj no :->
< Spoilerując

>
w skrócie i na szybko:
3 wątki, wokół których będzie kręcil się 4 sezon:

sekret Rity. Dexter zdaje sobie sprawę, ze jego zona skłamała w sprawie swojej przeszłosci ( tego, ze wychodzi za mąż po raz drugi?), że każdy ma jakieś wstydliwe tajemnice.

sprawy pozostałychbohaterów: większe zainteresowanie tajemnica Queena, Batista odkryje kilka rzeczy odnosnie Barbary, które mogą go bardzo zaskoczyc, Masuka...wątek miłosny

dalsze zainteresowanie Debry sprawą romansu jej ojca. Akta matki Dextera znajdowały się już na jej biurku w koncówce 3 sezonu, wiec to tylko kwestia czasu, aż Debra dowie się o relacjach ich łaczących. W ten sposób może łatwo połaczyc fakty dotyczące jej brata i Briana (Rudy'ego)-ice-truck killer'a. Debra będzie musiala dokonac wyboru miedzy poswieceniem dla rodziny a zaangażowaniem w pracę policjantki po odkryciu sekretów jej brata. Realizowanie tego wątku może doprowadzić albo do uśmiercenia jej postaci albo do ostatecznego zdemaskowanie Dextera. Jesli doszłoby do tego, byłby to prawdopodobnie koniec serialu.
Fani nie mają jednak powodów do zmartwien, gdyż podpisano już kontrakt zakladający realizację 2 nowych sezonow.
Nowe odcinki pojawią się w koncówce 2009 roku.