dobry pomysł, tylko żeby nie było tak że ktoś staje się po napisaniu 50 postów, a ktoś inny po napisaniu 200, bo byłoby to raczej nie fair. A czy moderatorzy lub admin będą mieli czas na śledzenie każdego użytkownika i jeszcze poprawianie błędów na forum i samemu na pisanie od siebie? Bo też może być tak, że inni znają się z innych forów i to by wpływało na decyzję ''po znajomości''.agulec pisze:Może ta nowa ranga byłaby przyznawana przez administratora/moderatorów
T-Bag
Michael Scofield
Ja nie znam nikogoMahonia pisze:Bo też może być tak, że inni znają się z innych forów
T-Bag
A ja wierzę w naszych moderatorówMamy odpowiedzialnych moderatorów i to się nie powinno zdarzyć
Michael Scofield
wydaje mi sie ze moze sam administrator nie mialby czasu na sledzenie "zycia forum" na tyle by komus przyznac jakąś rangę,ale zawsze mógłby poradzic sie w tej kwestii radą moderatorów. Agulec i Niunia sa tu od dawna, o Khanie nawet juz nie wspominając^^, i znaja wiekszosc z nas juz na tyle dobrze, by ocenic role kazdego, nawet z tych "nowszych" uzytkowników, dla całego forum ;-) i raczej w sposób obiektywny, bo wiekszość z nas zna sie chyba tylko i wyłacznie stąd^^ moze oprócz kilku drobnych wyjątków 
Michael Scofield
A proponował ktoś już może podpisy pod avatarami? Nie rangi, tylko zwykłe podpisy, wtedy każdy będzie mógł wpisać sobie co będzie chciał ^^ Czy to Walkerowa, czy to Mahonowa ;p
Całkiem fajna sprawa, na innych forach się sprawdza ^^
T-Bag
To byłoby nawet fajne, ale pomyślcie ile byłoby MahonowychA proponował ktoś już może podpisy pod avatarami? Nie rangi, tylko zwykłe podpisy, wtedy każdy będzie mógł wpisać sobie co będzie chciał ^^ Czy to Walkerowa, czy to Mahonowa ;p
Michael Scofield
czy Messerowa xDAutumnLeaf pisze:Czy to Walkerowa, czy to Mahonowa ;p
ciekawy pomysł, ja od dawna mam Scofielda i w zasadzie nie ciepie z tego powodu, ale tak róznorodność na pewno w pewnym sensie "poruszyłaby" nasze grono ;-)
Michael Scofield
Mahonia właśnie o to biega ^^
ot co xDczy Messerowa xD
T-Bag
no wlasnie swietny pomysł z tymi rangami Patus ,bo trzeba cos w koncu zmnienic ;-) a tak poza tym to widzialem gdzies tam na forum range super sponsor i mysle ze tez by bylo fajnie jak by taka ranga sie pojawila a uzasadniam to tym ze nie ktorzy np wplacaja 10 zł i tyle a inni wiecej wiec dlatego taka moja propozycja ;-)
T-Bag
Może macie rację, mi to odpowiada ;-) Ale napisałam co sądzęAutumnLeaf pisze:Mahonia właśnie o to biega ^^
Michael Scofield
Mahonia -
Ranga byłaby przyznawana dopiero po osiągnięciu VIP'a, nie wcześniej, żeby było po kolei
Jeżeli chodzi o czas. Przeglądamy to forum codziennie i czytamy Wasze posty, jesteśmy tu od dawna i zdążyłyśmy Was poznać. Jeżeli chodzi o mnie, to wiem i naprawdę pamiętam kto co i jak pisze
A taki system miałby powstać właśnie po to, aby było możliwie sprawiedliwie i żeby każdy komu przyznana zostałaby taka ranga wiedział, że skoro ją dostał, to na nią zasłużył - nie po to, żeby wyróżniać znajomych. Poza tym chodzi o to forum, a nie o żadne inne i tylko i wyłącznie o posty oraz ich zawartość, nie znajomości.
Jeżeli nie wierzysz mi na słowo i potrzebujesz konkretnego argumentu to to na pewno nie byłaby decyzja jednej osoby, dlatego "po znajomości", proszenie czy cokolwiek innego nie wchodziłoby w grę
Ranga byłaby przyznawana dopiero po osiągnięciu VIP'a, nie wcześniej, żeby było po kolei
Jeżeli chodzi o czas. Przeglądamy to forum codziennie i czytamy Wasze posty, jesteśmy tu od dawna i zdążyłyśmy Was poznać. Jeżeli chodzi o mnie, to wiem i naprawdę pamiętam kto co i jak pisze
A taki system miałby powstać właśnie po to, aby było możliwie sprawiedliwie i żeby każdy komu przyznana zostałaby taka ranga wiedział, że skoro ją dostał, to na nią zasłużył - nie po to, żeby wyróżniać znajomych. Poza tym chodzi o to forum, a nie o żadne inne i tylko i wyłącznie o posty oraz ich zawartość, nie znajomości.
Jeżeli nie wierzysz mi na słowo i potrzebujesz konkretnego argumentu to to na pewno nie byłaby decyzja jednej osoby, dlatego "po znajomości", proszenie czy cokolwiek innego nie wchodziłoby w grę
Ostatnio zmieniony 2008-07-05, 23:10 przez agulec, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael Scofield
Jesli chodzi o kolory do rang to bym proponowała troche zmienic obecne albo dodać do nowych coś z tych

np. 1 lub 2 (zamiennie) , 4, 5 do jakiejś nowej wyzszej rangi
3 - zamiast obecnego koloru VIP bo jest zbyt rażący a ta pistacja jest łagodna i myslę że by pasowała
Zresztą zaznaczyłam kolory które mi się najbardzej podobają bo sa stonowane , łagodne, ale jednoczesnie zywe

np. 1 lub 2 (zamiennie) , 4, 5 do jakiejś nowej wyzszej rangi
3 - zamiast obecnego koloru VIP bo jest zbyt rażący a ta pistacja jest łagodna i myslę że by pasowała
Zresztą zaznaczyłam kolory które mi się najbardzej podobają bo sa stonowane , łagodne, ale jednoczesnie zywe
T-Bag
Ależ ja ci Agulec wierzę jak najbardziej. Napisałam że może tak być, ale wcześniej tylko przedstawiłam swoje zdanie i wcale nie musicie się z nim zgadzać ;-)agulec pisze:Jeżeli nie wierzysz mi na słowo i potrzebujesz konkretnego argumentu to to na pewno nie byłaby decyzja jednej osoby, dlatego "po znajomości", proszenie czy cokolwiek innego nie wchodziłoby w grę
Michael Scofield
Fajny pomysł ;-) kolory i rangi, ja sie pisze na wszystko co wymyślicie.xD
mogę być nawet czarny^^ albo nie nie...
mogę być nawet czarny^^ albo nie nie...
hahaha..ja bym dał jednej osobie różowy^^Xaneta pisze:no moze bez przesady...Hand i MarQ różowi? nieee
Michael Scofield
no tak tak Tanirce wiem ;D to oczywiste ;] ale no chłopaki...Sebo160186 pisze:hahaha..ja bym dał jednej osobie różowy^^
a te kolory co PatuŚ pokazała moim zdaniem mogą byc.
Michael Scofield
ja jestem za wprowadzeniem podpisow. Nie musi byc przeciez zwiazany z PB. jakby co to ja rezerwuje walkerowa xD
Reorganizacja grup/rang
Sugeruję usunięcie grupy ActiveUser. Bardzo łatwo o członkostwo w niej, przez połowa aktywnych użytkowników ma kolor. Myślę, że forum na tyle się rozrosło by z tego zrezygnować.
Tworzenie dodatkowych grup moim zdaniem mija się z celem. Wyróżnić za ilość postów mają rangi, nie grupy. Jak to będzie wyglądać jak przy co trzecim dziale użytkownik piszący ostatniego posta będzie miał inny kolor?
Ewentualnie można podwyższyć progi grupie V.I.P 1000 postów. I pozwolić tej grupie na własną rangę. To moim zdaniem wystarczające wyróżnienie za ilość.
Rozwiązanie problemu rang - zwiększenie ilości postów dla poszczególnej.
Kolejna sugestia usuwanie z grupy V.I.P osób, które piszą dla pisania.
Sugeruję usunięcie grupy ActiveUser. Bardzo łatwo o członkostwo w niej, przez połowa aktywnych użytkowników ma kolor. Myślę, że forum na tyle się rozrosło by z tego zrezygnować.
Tworzenie dodatkowych grup moim zdaniem mija się z celem. Wyróżnić za ilość postów mają rangi, nie grupy. Jak to będzie wyglądać jak przy co trzecim dziale użytkownik piszący ostatniego posta będzie miał inny kolor?
Ewentualnie można podwyższyć progi grupie V.I.P 1000 postów. I pozwolić tej grupie na własną rangę. To moim zdaniem wystarczające wyróżnienie za ilość.
Rozwiązanie problemu rang - zwiększenie ilości postów dla poszczególnej.
Dobry pomysł. Grupa może się nazywać 'Wyróżnieni' i będą do niej dodawane osoby, które niekoniecznie piszą dużo (100 postów wystarczy), ale wzorowo, obszernie i na temat.Może ta nowa ranga byłaby przyznawana przez administratora/moderatorów, tak aby miały ją osoby, które naprawdę sobie na nią zasłużyły? Tzn. pisały nie tylko dużo, ale i na temat, dużo wniosły na forum, ich posty były wartościowe itp.
Kolejna sugestia usuwanie z grupy V.I.P osób, które piszą dla pisania.
Michael Scofield
Myślę, że podniesienie progu VIP'a do 1000 postów to dobry pomysł - przy takiej ilości tematów na forum zdobycie tej rangi to nic trudnego.
VIP'ów jest już dość dużo i ta grupa mam wrażenie praktycznie straciła swoje pierwotne założenie. Każdy użytkownik pisze inaczej i dlatego wyróżnienia dawane tym "naprawdę piszącym" to moim zdaniem świetny pomysł. VIP VIP'owi nierówny, że tak powiem
A dodatkowe opcje dla VIP'ów takie jak np wspomniane przez Ciebie własne rangi to kolejny, fajny przywilej dla tej grupy.
Tylko co tak naprawdę znaczy ActiveUser? Ten który pisze dużo, czy na temat? Jest aktywny, OK, ale są osoby na forum, które należą do tej grupy, a rzadko (lub w ogóle) wypowiadają się w tematach dotyczących PB, a to przecież jest głównie forum o tym właśnie serialu.
Skoro mamy wprowadzić 'Wyróżnienia', to może rzeczywiście ta grupa jest zbędna.
VIP'ów jest już dość dużo i ta grupa mam wrażenie praktycznie straciła swoje pierwotne założenie. Każdy użytkownik pisze inaczej i dlatego wyróżnienia dawane tym "naprawdę piszącym" to moim zdaniem świetny pomysł. VIP VIP'owi nierówny, że tak powiem
A dodatkowe opcje dla VIP'ów takie jak np wspomniane przez Ciebie własne rangi to kolejny, fajny przywilej dla tej grupy.
No właśnie. Moglibyśmy ustalić nowe progi i tak jak zaproponowała Xaneta - dodać postacie z 3 sezonu.Dusqmad pisze:Rozwiązanie problemu rang - zwiększenie ilości postów dla poszczególnej.
Tutaj nie mam zdania.. może i ta grupa jest niepotrzebna, chociaż wtedy zostałby tylko VIP.. a może też podnieść ilość postów tej grupie?Dusqmad pisze:Sugeruję usunięcie grupy ActiveUser.
Tylko co tak naprawdę znaczy ActiveUser? Ten który pisze dużo, czy na temat? Jest aktywny, OK, ale są osoby na forum, które należą do tej grupy, a rzadko (lub w ogóle) wypowiadają się w tematach dotyczących PB, a to przecież jest głównie forum o tym właśnie serialu.
Skoro mamy wprowadzić 'Wyróżnienia', to może rzeczywiście ta grupa jest zbędna.
I słusznie - jedna grupa, jeden typ aktywności. Jeśli podniesiemy progi to zapewne do 500, a skoro ktoś już tyle postów wklepie tysiąc jest kwestią kilku tygodni.Tutaj nie mam zdania.. może i ta grupa jest niepotrzebna, chociaż wtedy zostałby tylko VIP..
Ilość, niekoniecznie jakość. Użytkownicy do tej grupy są dodawani automatycznie. Jest to błędem, ale można po prostu uzuwać osoby, które na wyróżnienie nie zasługują.Tylko co tak naprawdę znaczy ActiveUser?
I mamy:
Wyróżnieni - jakość
V.I.P - konkretna ilość
Michael Scofield
Czy to znaczy, że będą nowe uprawnienia dla moderatorów..?Dusqmad pisze:można po prostu uzuwać osoby, które na wyróżnienie nie zasługują.
Czy raczej moderatorzy zgłaszali by takie osoby Tobie, również jeżeli chodzi o wyróżnienia?
Czy w ogóle inaczej?
no i chyba OK :]Dusqmad pisze:I mamy:
Wyróżnieni - jakość
V.I.P - konkretna ilość
Bardzo podoba mi się pomysł z wyróżnieniami dawanymi konkretnym osobom, a nie tylko automatyczne awanse
[mod] Jeszcze jedno pytanie z innej beczki.
Czy skoro już tak porządkujemy forum, to czy z działu 'Zagadki' tematy niedotyczące PB, a dokładnie "Jaki to film?" oraz "Jaka to gra?" przenieść do Chillouta? Byłoby do kupy z "Jaka to piosenka?
Ostatnio zmieniony 2008-07-06, 19:51 przez agulec, łącznie zmieniany 2 razy.
Michael Scofield
Juz dawno temu ta grupa starciła swoją "warośc" na początku gdy forum było zakładane grupa ta była motywacją do aktywnego udziału w zyciu forum , teraz jednak nie ma ona konkretnej funkcji, jest przyznawana -od tak- za ilośc postów , nie koniecznie bedących wartościowymi wypowiedziami.Dusqmad pisze:Sugeruję usunięcie grupy ActiveUser. Bardzo łatwo o członkostwo w niej, przez połowa aktywnych użytkowników ma kolor
W pełni popieram zniesienie tej grupy
Jezeli chodzi o VIPy grupa ta powinna połaczyć ze sobą funkcje grupy ActivUser i starej grupy VIP-owskiej , czyli tak jak juz było powiedziane " kwalifikowanie" do tej grupy nie powinno byc automatyczne po napisaniu pewnej ilości postów ( które nie zawsze sa na temat , często sa tylko nabijane ) ale powinny być przyznane przez admina bądź moderatorów po przekroczeniu ok. 500 postów - z zaznaczeniem że muszą być one wartościowe , na temat i które "wnoszą coś" w zycie forum.
Grupa Wyróżnieni jest bardzo dobrą forma motywacji uzykowników - w końcu każdy kto dba o dobro forum i ma wkład w jego rozwój (nie koniecznie jesli chodzi o liczbę postów) zostanie uhonorowany
Michael Scofield
Myślę że aby użytkownik dostał Vip'a, powinien napisać te 500 postów, ale postów na temat PB,posty nie wartościowe, nie na temat były by usuwane, jak pisze w regulaminie.Czyli posty w dziale "poza murami FR" i "seriale TV" nie powinny być liczone, dział "inne tematy" sie powiększa, jest coraz więcej tematów, wystarczy pisać w tym dziale aby dostać Vipa, myślę że to trochę mija sie z celem, jak ktoś napisze 500 postów na temat PB i dostanie Vip'a to będzie wiedział że na niego w pełni zasłużył i nie będzie żadnych problemów, nikt nie powie że np: Ja dostałem Vip'a za pisanie w offtopic'u a nie na temat PB, a ktoś pisze tylko o Proson Break i jest activeuseragulec pisze:Myślę, że podniesienie progu VIP'a do 1000 postów to dobry pomysł - przy takiej ilości tematów na forum zdobycie tej rangi to nic trudnego.
Myśle że to też jest dobry pomysł, wiadomo że dużo osób straciło by swój kolor w tym pewnie i Ja...jak dla mnie? mój pomysł, mogę zacząć od zera
Pewnie Wam sie ten pomysł nie spodoba, ale to tylko pomysł ;-)
To też jest dobry pomysł ;-)PatuŚ pisze:ale powinny być przyznane przez admina bądź moderatorów po przekroczeniu ok. 500 postów - z zaznaczeniem że muszą być one wartościowe , na temat i które "wnoszą coś" w zycie forum.
Michael Scofield
Czemu ? jak dla nie świetny - tylko sie zastanawiam jak by to było mozliwe w praktyce - strasznie duzo pracy by z tym było dla moderatorów .Sebo160186 pisze:Pewnie Wam sie ten pomysł nie spodoba, ale to tylko pomysł
I teraz jest jeszcze druga kwestia co na to Userzy którzy dopiero co dostali VIP'a bo niestety ale większośc z nich pewnie by go utraciła na jakiś czas- a żadna z Tych osób sie na ten temat jeszcze nie wypowiedziała
Michael Scofield
mi sie ten pomysł równiez podoba, bo to nie sztuka "złapac kolorek" xD gdy liczba tematów rosnie, tematów z serialem nie związanych^^, a musimy pamietac ze to forum o tematyce serialu PB.
z tym ze, tak jak pisała Patus, byłoby z tym duuuuzo pracy, sporo osób ma grubo ponad 1000 postów i rozliczenie ich z kazdego, nie mowiac juz o pozostałych osobach, byłoby naprawdę pracochłonne. No chyba, ze jest na to jakaś metoda
z tym ze, tak jak pisała Patus, byłoby z tym duuuuzo pracy, sporo osób ma grubo ponad 1000 postów i rozliczenie ich z kazdego, nie mowiac juz o pozostałych osobach, byłoby naprawdę pracochłonne. No chyba, ze jest na to jakaś metoda
T-Bag
Zgadzam sie z Sebo ale chciałbym dodac jedna rzecz bo mało kto patrzy na godziny spedzone na forum i na wizyty a to według mnie pokazuje jak komus zalezy na forum bo ci co wchodza na forum zeby pisac tylko posty maja mało godzin wiec moze na to tez nalezy zwrocic uwage ;-)
Ostatnio zmieniony 2008-07-07, 12:35 przez Piotras003, łącznie zmieniany 1 raz.