Administrator
Awatar użytkownika
Administrator
Re: Pytania dotyczące forum

Post autor: Dusqmad »

1) zmiany w rangach zostały poczynione
ActiveUser - od 100 postów
V.I.P - od 500 postów

2) Sebastian66i6 otrzymał ostrzeżenie o wartości trzech punktów, co równoznaczne jest z zakazem pisania na forum.
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Dobra to teraz ja mam pytanie: czemu moje posty z rysunkami powędrowały do innego topika? D:
To jest denerwujące bo nie ma ich już w topiku. Jeśłi uważaliście to za spam to trza było no nie wiem.. po prostu skasować XD. (ale usprawiedliwiam się - po prostu nie zawsze chce mi sie pisac! rysowanie przychodzi mi latwiej ; ) ) Poza tym jeśli chcieliście żeby powstał new topik o rysunkach to też trza było poeiwedzieć bymz robiła i powrzucała te swoje krykloły-na-które-nie-można-się-patrzyć-ale-fajnie-się-je-rysuje. Ponawiam pytanie: o co chodzi?
Świeżak
Świeżak

Post autor: Anthony »

Dusqmad pisze:1) zmiany w rangach zostały poczynione
ActiveUser - od 100 postów
V.I.P - od 500 postów

2) Sebastian66i6 otrzymał ostrzeżenie o wartości trzech punktów, co równoznaczne jest z zakazem pisania na forum.
ad1. Szczerze mówiąc wg. mnie żadne rangi na forum dyskusyjnym nie są potrzebne i nie wnoszą nic dobrego (no..może odrobinę rywalizacji) ,ale.. rywalizacji za cenę spamu,offtopu,itp. Niestety :(
ad2. Mam pytanie odnoście ostrzeżeń. Oglądałem profil Sebastiana i przy "Ostrzeżeń" mamy takie coś 3/3/6 . Jeśli dobrze się domyślam oznacza to że S. ma 3na3 ostrzeżenia czyli ban.. jednak ta 6 coś znaczy. Czyli wychodzi mi tak że po 3 ostrzeżeniach nie można pisać na forum a po 6 jest ban ? Proszę Administratora o wyjaśnienie. Drugie pytanie czy ostrzeżenia są - a)czasowe, b)stałe(nie ma możliwości usunięcia ostrzeżenia), c)"czynowe" tzn. czy np. można coś zrobić żeby skasować ostrzeżenie np. wysłać PW. z przeprosinami do Administratora bądź Moderatora(zależy od kogo otrzymało się ostrzeżenie) , zależy też za co.. jeśli np. za spam (tu ratuje nas tylko PW. do Admina), za obrażanie kogoś(PW. do Admina i do tej osoby) , obrażanie wielu osób(może PW. do Admina,do każdej obrażonej osoby oraz oficjalne przeprosiny i obietnica poprawy na ShoutBoxie)...
Pozdrawiam serdecznie Anthony.
Świeżak
Świeżak

Post autor: Fl3t05 »

Anthony z tego co widzę to:
- po trzech ostrzeżeniach istnieje blokada pisania na forum.
- po sześciu ostrzeżeniach następuje blokada całkowitego wejścia na forum (czyli ban)
- akurat na tym forum ostrzeżenia nie wygasają po danej ilości dni (co nie znaczy, że admin/mod nie może ich usunąć).
Dusqmad pisze:Sebastian66i6 otrzymał ostrzeżenie o wartości trzech punktów, co równoznaczne jest z zakazem pisania na forum.
Dziękuję, że nie pozostało to bez odzewu.
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

ad1
Na tych, którzy udzielają się na forum tylko z myślą uzbierania jak największej ilości postów jedynym lekarstwem byłoby ustawienie opcji niezliczania postów we wszystkich forach. Tak zawsze jest licznik, nawet jeśli zostanie on ukryty łatwo można mieć do niego dostęp. Nie sądzę, by wyłączenie rang w jakimś stopniu wpłynęło na zmniejszenie statsiarstwa na forum, a są one wyróżnieniem dla osób zasłużonych.

ad2
3/3/6 - to tylko zakaz pisania na forum. Użytkownik może je przeglądać oraz pisać w SB.
Anthony pisze:a)czasowe, b)stałe(nie ma możliwości usunięcia ostrzeżenia), c)"czynowe"
"

Nad tym się jeszcze nie zastanawiałem. Ale podsunąłeś mi dobry pomysł z odrabianiem ostrzeżeń. Mogłoby się ono odbywać na zasadzie uploadowania odcinków PB z hasłem 'www.filmowo.net'
Świeżak
Świeżak

Fl3t05 pisze:- akurat na tym forum ostrzeżenia nie wygasają po danej ilości dni (co nie znaczy, że admin/mod nie może ich usunąć).
No właśnie dlatego chciałem się dowiedzieć jak można "skłonić" Moderatora/Administratora do usunięcia ostrzeżenie :)

Pozdrawiam serdecznie Anthony.

EDIT: Ojć Dusq.. uprzedziłeś mnie :) musiałeś wysłać posta w trakcie gdy ja pisałem swoje.. sorki.
ad2. A jak delikwent poinformuje że uploadował odcinek skoro ma zakaz pisania na forum ? :)
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Ej ktos odpowie na moje pytanie, czy te posty same tak przeskoczyly D:.Dusqmad ty tu jestes adminem - wyjasniaj XD.
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Cierpliwości. Zdążyłaś już zgłosić ten problem tyle razy, że chcąc nie chcąc każdy się o nim dowie ;). Raz wystarczy, jeśli nie to przedstaw swój problem/sugestię ponownie za kilka dni.

Pogadaj z KhAnem - ja głównie odpowiadam za stronę techniczną forum.
Świeżak
Świeżak

Anthony pisze:A jak delikwent poinformuje że uploadował odcinek skoro ma zakaz pisania na forum ?
Shoutbox, PW, gg do Admina/Moda ;).
Świeżak
Świeżak

Fl3t05 pisze:Shoutbox, PW, gg do Admina/Moda ;) .
Fakt. :) Mam pytanie.. do Ciebie. przeglądałem Twoje posty i moje pytanie brzmi - czy naprawdę masz 10lat? bo Twoje wypowiedzi świadczą raczej o wieku "dorosłym" i wysokim ilorazie inteligencji.
Świeżak
Świeżak

Lat mam więcej niż dziesięć, ale czasami czuję i zachowuję się jak typowy dziesięciolatek - stąd taki wiek podany w profilu. I nie przesadzaj z tym IQ, bo się czerwienię (widać to na avatarze) ;).

Dobra, EOT, bo jeszcze nam warny wpakują :P.
C-Note
C-Note

Post autor: mahones »

Dusqmad, wielkie dzieki teraz na Vipa trzeba się napracować i napisać aż 500 postów, ale damy rade razem. :-P
John Abruzzi
John Abruzzi

Post autor: KhAn »

Anthony pisze:ad1. Szczerze mówiąc wg. mnie żadne rangi na forum dyskusyjnym nie są potrzebne i nie wnoszą nic dobrego (no..może odrobinę rywalizacji) ,ale.. rywalizacji za cenę spamu,offtopu,itp. Niestety :(
Oto sie nie martw. Codziennie wchodze na forum po kilka razy dziennie i widze co ludzie piszą. Codziennie równiez jest usuwanych kilkadziesiąt bezsensownych postów i nie wnoszących nic do życia forum. Tak więc obawy na bok bo ja tu czuwam :P

Oktarynka przepraszam jak uraziłem cię tym, że przeniosłem twoje prace do nowego działu ale pomyślałem, że skoro tak chwalisz sie nam tymi wspaniałościami to dla nich powinien powstać nowy dział niech ludzie zaczną bardziej doceniać twoje zdolności. Jeżeli chcesz o wprowadzenie jakiś zmian albo o usunięcie działu to pisz :)
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Kiedy ja się wcale nie mam czym chwalić D:. Po prostu - jestem takim egonem, co lubi bazgrać, a myślę, że jak ktoś zobaczy moją interpretację kogośtam to albo się zaśmieje (na to liczę), albo oleje i pójdzie czytać inny topik. O to mi chodziło D:. Ja chętnie zrobiłabym dział osobny na moje rysunki, bardzo się cieszę że je apperciatujecie, ale skasowałeś jednocześnie moje stare posty ;_;.
John Abruzzi
John Abruzzi

Ja nie kasowałem żadnych twoich postów. Ja tylko przeniosłem je do innego działu bez jakiej kolwiek stray w twoich postach. No chyba, że o czymś nie wiem albo zapomniałem :)
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows
Mam pytanie do admina. Moze by tak zmienic naglowek ? :P ten ze 3x04..na forum juz.. bel ble.. teraz dajcie 3x05 interference juz 23.10 na forum. :-)
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Słuszna uwaga, wykonane.
Sara Tancredi
Sara Tancredi

Post autor: Viper »

Tak sobie myśle... a ostrzeżenia nie mogłyby pojawić się obok czyjegoś ava ?

p.s. postaram sie tu cześciej zaglądać bo studia dają o sobie znać ;/
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: MarQ »

moze zamiast trzymac przez tyle czasu napis na glownej stronie forum ze odcinek 3x05 interference juz 23.10 na forum to odrazu po dodaniu mozna by zmieniac na :
3x05 interference juz do sciagniecia na forum a nastepny odcinek juz za....
John Abruzzi
John Abruzzi

Można tak robić ale to zależy od admina jak będzie to często zmieniał :)
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows
Viper pisze:Tak sobie myśle... a ostrzeżenia nie mogłyby pojawić się obok czyjegoś ava ?
a po co ?
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Viper pisze:a ostrzeżenia nie mogłyby pojawić się obok czyjegoś ava ?
Myślałem, że ta opcja była ustawiona. W każdym razie teraz ostrzeżenia widoczne są pod avatarem.

marq112, kilka dni po premierze nowego odcinka będę pisał o premierze następnego.
Lincoln Burrows
Lincoln Burrows
A może już mi usuniecie ostrzeżenia? :P troche czasu minelo i nikt sie na mnie nie skarży nawet Khan przestal usuwac moje posty :O :O :D :D :D .. niech sie wszyscy wypowiedzą.
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

W takim razie proszę tu przede wszystkim o wypowiedź Fl3t05. Po wcześniejszych przepychankach na forum z Twoim udziałem to on ma najwięcej do powiedzenia w tym temacie.
Świeżak
Świeżak

Dusqmad pisze:W takim razie proszę tu przede wszystkim o wypowiedź Fl3t05. Po wcześniejszych przepychankach na forum z Twoim udziałem to on ma najwięcej do powiedzenia w tym temacie.
Na dobrą sprawę to nie powinienem mieć nic do gadania ;). Nie ja wystawiam tutaj warny, nie ja je zdejmuje - to powinna być decyzja admina. Pisałem w temacie z przeprosinami, że nie czuję urazy do Sebastian66i6, bo mimo że nie zachował się najlepiej, to potrafił przeprosić i przyznać się do winy. To Twoja decyzja Dusqmad.

BTW jeśli mogę coś zaproponować na przyszłość - IMO warny powinny wygasać po jakimś określonym czasie np. po miesiącu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „O forum”