C-Note
tło jak zwylke szpeci,za małe to jest sprobuj robis sigi w wymiarze 420x160 lub 500x200...render nie tknięty,i brak kolorów...
C-Note
Cwaniak masz kolejny art do skrytykowania 

Edit: Avek do pary

Edit: Avek do pary

Ostatnio zmieniony 2008-06-08, 15:15 przez Rafaqio, łącznie zmieniany 1 raz.
C-Note
teraz to jest zdecydowanie lepsze,nie krytykuje bo tak,ale krytykuje bo poprostu to są słabe prace,i doradzam Ci probowanie innych technik...chyba najlepsza twoja praca,bez tego bruszowatego tła,ale staraj sie zmieniac rendery i nieco je wtapiac smużem,czyli tak jakby rozsmarowywac brzegi koszulki delikatnie pedzlem,aby wyjeżdzalo to na tło.powodzenia 
Michael Scofield
zgadzam się z Cwaniakiem jesli chodzi o tlo. Poprzednie nie były dla mnie złe,ale z takim tłem sygna wygląda znacznie lepiej ;-) Ciekawe, choc strasznie jaskrawe kolory, ale ogolnie robią dobre wrazenie
jedyne co mi przeszkadza to ten napis^^ przyzwyczaiłam sie do trochę innego sposobu umieszczania napisów na sygnach jak np u Taniry czy na avach agulca, i cały czas mam wrazenie ze sie zle komponuje z całoscia ;-)
ale za to ujecie *beczocha* swietne i takie hehe ekspresyjne:-D dzieki temu dobrze komponuje sie z tym jaskrawym tłem, mimo ze nie jest moze jakoś idealnie *wtopione* xD
jedyne co mi przeszkadza to ten napis^^ przyzwyczaiłam sie do trochę innego sposobu umieszczania napisów na sygnach jak np u Taniry czy na avach agulca, i cały czas mam wrazenie ze sie zle komponuje z całoscia ;-)
ale za to ujecie *beczocha* swietne i takie hehe ekspresyjne:-D dzieki temu dobrze komponuje sie z tym jaskrawym tłem, mimo ze nie jest moze jakoś idealnie *wtopione* xD
C-Note
No dobra teraz to chyba nie będziecie mieli większych zarzutów jak dla mnie bomba mi wyszła przy pomocy małego tutka.

Michael Scofield
Ja nie mam żadnych zarzutów!!
Jak dla mnie bomba!! Ta postać jest wspomnieniem mojej przeszłości!! Kocham ja!!
świetne tło!! Taka kolorowa woda
No ekstra!!
C-Note
Trochę zmieniłem ramkę i Napis bo dziwnie się prezentował

Aglek Dzięki, a resztę zachęcam do skomentowania.

Aglek Dzięki, a resztę zachęcam do skomentowania.
Ostatnio zmieniony 2008-06-09, 22:47 przez Rafaqio, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael Scofield
Mnie sie napis nie za bardzo podoba...Może jakby jakas inna czcionka...
T-Bag
fakt napis troche nie pasuje ale sygna fajnie zrobiona ;-)Tanira pisze:Mnie sie napis nie za bardzo podoba...Może jakby jakas inna czcionka...
Michael Scofield
no ten napis troszke z dupy taki jakis niewyrazny (zalecam rutinoscorbin xD), ale rreszta spoko.
Michael Scofield
ta praca z Ronaldem fajna no ale za bardzo daje po oczach. a ta z Dragon ball;a(o ile sie nie myle xD) ma świetne kolory i świetny pomysł miałeś ale chyba z tym wcześniejszym napisem było lepiej 
C-Note
Oceniajcie.
Trochę zwaliłem gradient mapy, ale nie zapisałem w psd. więc już tego nie zmienię.

Trochę zwaliłem gradient mapy, ale nie zapisałem w psd. więc już tego nie zmienię.

C-Note
hmmmm...wg mnie najlepsza twoja praca,tlo bruszowate slabe,ale lepsze niz zwykle,szkoda ze psd nie masz...
Michael Scofield
Praca bardzo fajna!! Ogień z tyłu swietnie sie komponuje z kolorem koszulki!! 
Fajne by było takie nie przymglone, ale to tez jest spoko
Fajne by było takie nie przymglone, ale to tez jest spoko
Michael Scofield
no chyba zdecydowanie best. ;] wszystko pasuje ale chyba troche rozjaśniona za bardzo.Ale to tylko moje skromne zdanie ;D ale tak to wszystko idealnie pasuje .;]
C-Note
Taki Avek do kompletu (sygny)

C-Note
kadr fatalny,nie ma na nim zadnych kolorów kotre ozywily by prace...jakie efekty dales na fotke?
C-Note
Zmiana mapy gradientu, gdzie nigdzie delikatne oświetlenie Brushem o małym kryciu no i napis oświetlony. Mi tam się podoba.
C-Note
O.oRafaqio pisze:Zmiana mapy gradientu, gdzie nigdzie delikatne oświetlenie Brushem o małym kryciu no i napis oświetlony. Mi tam się podoba.
chodziło mi o powielanie warstw z fotką i dawanie na nie poszczególnych efektów...najprostszymi są:
Powielasz warstwe z fotą 2 razy.
Na 1 od dołu dajesz desaturante
Drugą ustawiasz na Soft Light
Trzecią na Color.
I teraz podpowiem ci proste koory:
Robisz 5 przezroczystych warstw.
Na najnizszej wylewasz szary kolor(727070) i ustawiasz na Lighten ok 70-80%
Na drugiej od dołu kolor f3cd00 i ustawiasz na Darken 10%
3 warstwe oblewasz ciemnym niebieskim(nie pamietam oznacznika) i ustwiasz na Lighten 30-40
4 wylewasz jasny niebieski i dajesz na Lighten 20-30
ostatnią wylewasz kolor 3e3200(brąz) i dajesz na Multiply 70-80
i na nowej warstwie rozjasniasz prace miekkim bruszem
C-Note
New Art by me

C-Note
tekstury nie gryzą,znow tło prezentuje sie najsłabiej z całej pracy
C-Note
New Art 1

New Art 2

New Art 2

Michael Scofield
kolory mi sie nie podobaja i czcionka na tym 2.
Jesli jednak mialabym wybierac to wybralabym 2 ale zmienila czcionke ^^
Jesli jednak mialabym wybierac to wybralabym 2 ale zmienila czcionke ^^
T-Bag
Druga zdecydowanie lepsza, czcionka rzeczywiście nie pasuje, no ale widać że coraz lepiej ci idzie 
C-Note
Dobrze, że miałem PSD. To co powiecie na to?
Nowy komplet a zarazem najlepsza praca jaką zrobiłem!!

Sygna

Nowy komplet a zarazem najlepsza praca jaką zrobiłem!!

Sygna

Ostatnio zmieniony 2008-06-14, 13:37 przez Rafaqio, łącznie zmieniany 1 raz.