Michael Scofield
Michael Scofield
AutumnLeaf pisze:czyżby Odyseja?^^ nie lubię Odyseusza...

dokładnie --' ja tam nie wiem...taki pizdusiowaty był
AutumnLeaf pisze:o tak tak, jak go uśmiercą to komu będę pojeżdżać OO
z kim bede przedluzac gatunek ludzki? xD
no dla ciebie to bedzie tragedyja jak Whistek kopnie w kalender

odnośnie nazewnictwa odcinka pierwszego:

Scylla (gr. Σκύλλα Skylla) – w mitologii greckiej jeden z dwóch potworów morskich (drugim była Charybda) czyhających na żeglarzy po obu stronach cieśniny, lokalizowanej jako Cieśnina Mesyńska lub w okolicach przylądka Skylla w północno zachodniej Grecji.

Scylla była nimfą, jedną z Forkid, córek Keto i Forkysa. Zakochał się w niej śmiertelny rybak Glaukos, w którym z kolei zakochana była czarodziejka Kirke. Zazdrosna czarodziejka zmieniła nimfę w kobietę z tułowiem złożonym z sześciu psów.

Scylla i Charybda występują w Odysei Homera. Odyseuszowi udaje się przepłynąć pomiędzy nimi, ale psie głowy tworzące część Scylli porwały sześciu członków jego załogi.

Od imion potworów pochodzi wyrażenie znaleźć się między Scyllą i Charybdą, oznaczające sytuację, w której niebezpieczeństwo zagraża z dwóch stron.
Michael Scofield
Michael Scofield
No takie metafory mogą znaczyć wiele. Ale najbardziej prawdopodobne jest tu to między Scyllą a Charybdą. Tylko teraz ciekawe kto jest Charybdą. :-D :-D
Michael Scofield
Michael Scofield
Znamy już tytuł 2 odcinka 4 serii. Breaking and Entering

W moim koślawym tłumaczeniu to włamanie i wtargnięcie.
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Tanira pisze:włamanie i wtargnięcie
Zapowiada się ciekawie :mrgreen: Już się nie mogę doczekać!
Fernando Sucre
Fernando Sucre
A o to garstka świeżych informacji:

Przez pierwsze 3-4 odcinki mają być pokazywane sceny z więzienia Sona, w którym siedzi jeszcze trójka bohaterów: Bellick, T-Bag i Sucre.

Cała siódemka, w której skład wejdą Michael, Lincoln, Sara, Mahone, Bellick, Sucre i T-Bag będą zgraną grupą, która będzie chciała pozbyć się za wszelką cenę Firmy. Mimo, że T-Bag nie będzie dobrze odbierany przez pozostałych, to nieświadomnie jest w posiadaniu cennej rzeczy (książeczka Whistlera), która będzie potrzebna Michaelowi w rozbiciu Firmy.

Przez pierwsze odcinki serial będzie przedstawiał zdarzenia które miały miejsce miesiąc pomiędzy sezonem 3 a sezonem 4 . Ponadto zostanie przedstawione co działo się z Sarą

W premierowym odcinku Sucre, który pod koniec trzeciego sezonu trafił do Sony, będzie już na zewnątrz.

"Breaking and Entering" to tytuł drugiego odcinka czwartej serii, który zostanie wyemitowany 1 września 2008. Zdjęcia do niego rozpoczną się już 2 czerwca 2008 i potrwają do 12 czerwca 2008
Michael Scofield
Michael Scofield
Scylla pisze:W premierowym odcinku Sucre, który pod koniec trzeciego sezonu trafił do Sony, będzie już na zewnątrz.
oooooooooo szybciunio xD ciekawe jak sie wydostanie...?
wczesniej zakładałam ze wydostanie Sucre z Sony bedzie jednym z wątków 4 sezonu a tu prosze :-P suprajs xD
Scylla pisze:Cała siódemka, w której skład wejdą Michael, Lincoln, Sara, Mahone, Bellick, Sucre i T-Bag będą zgraną grupą, która będzie chciała pozbyć się za wszelką cenę Firmy.
aj aj aj xD
Mahone+Michael nynynyny :lol: współpraca...podoba mi się to ;-)
Michael Scofield
Michael Scofield
Scylla pisze:Michael, Lincoln, Sara, Mahone, Bellick, Sucre i T-Bag będą zgraną grupą
Linc i Mahone zgraną grupą hahahaahahahahaha xDD no ciekawe ciekawe.
Ale Michael i Mahone to miodzio^^ dobrze się zapowiada, najbardziej nie mogę się doczekać planu rozbicia Firmy, mam nadzieję, że będzie.. godny :D
Michael Scofield
Michael Scofield
Ciekawe gdzie się ktoś włamie i czy to tylko metafora taka czy dosłownie należy zrozumieć.
Już nie modę sie doczekać Cast Listy.
Świeżak
Świeżak
Mnie tam ciekawi co to ma być z tym wiezniem:D bo to ciekawie brzmi :D
Michael Scofield
Michael Scofield
Zapowiada się wyśmienicie. Michael i Alex - lepiej być nie może. Dobrze że Sucre będzie na wolności. będą na pewno zaskakujące zwroty akcji.
Wszystko pięknie tylko ten Belick.
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Ania1991_ck pisze: Wszystko pięknie tylko ten Belick.
Popieram. Mogliby zakończyć ten wątek.
Fernando Sucre
Fernando Sucre
To wspaniale, że Sucre będzie tak szybko na wolności! :mrgreen: to wsadzenie go do Sony było straszne, tak mi go było żal...
I bardzo mi się podoba ta siódemka, choć wywaliłabym stamtąd Bellicka

Uwielbiam jak Michael z Alexem współpracują :mrgreen:

[ Dodano: 2008-05-30, 18:13 ]
Scylla pisze:
Ania1991_ck pisze: Wszystko pięknie tylko ten Belick.
Popieram. Mogliby zakończyć ten wątek.
Myślę, że trochę nie mają co z nim teraz zrobić
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Może przypadkowy rykoszet w głowę?
Michael Scofield
Michael Scofield
Scylla pisze:Może przypadkowy rykoszet w głowę?
Ale wy nieczułe.... biednego Bradzia chcecie wyeliminowac ..^^ sese
Scylla pisze:Ponadto zostanie przedstawione co działo się z Sarą
No w końcu ..już mnie ciekawosć zżera :-D
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Scylla pisze:Może przypadkowy rykoszet w głowę?
Akurat w przypadku Bellicka to by mi to nie przeszkadzało ;-) Tak, wiem, okropna jestem, ale cóż poradzę, że on jest taki głupi ;-)
Fernando Sucre
Fernando Sucre
No to może mniej drastyczny scenariusz. Gdzieś w mieście, Bellick spotyka swoja byłą dziewczyne. Okazuje się, że ma z nią dziecko. Przypomina sobie dawne czasy i odkrywa ze nadal ją kocha. Postanawia naprawić to co zepsuł i ucieka z nią do Kanady.
I tak oto w romantyczny sposób Bellick znika z ekranu.

No ładnie, ładnie, ale wracamy do tematu ;).
agulec
Mia
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Ale się na Bradzia uwzięły no ;-)
Sucre tak szybko wychodzi, no w sumie dobrze, bo co znowu miałby być motyw "Michael wyciąga z więzienia"?To by było już nudne, a skoro nie planują tego wątku pomocy to znaczy, że mają wiele innych pomysłów i dlatego nie ma czasu na sceny z wyciąganiem Sucre :lol: Czyli będzie akcja na co już zacieram rączki :mrgreen: Pewnie głównym wątkiem stanie się kasacja firmy, do tego wprowadzą jakieś urozmaicenie tymi retrospekcjami...no no, intuicja podpowiada mi SUKCESIK 4 sezonu a u mnie atak serca...nie mogę się doczekać :mrgreen:

Obrazek

Podstarzała gwiazda ma zagrać Malcoma Mahone ojca szalonego byłego agenta FBI Alexa Mahone, w dwóch pierwszych odcinkach.
Eastwood uważa, że mógłby pomyślnie dołączyć do zespołu. Grał już w tak wielu produkcjach, że i w tej by sobie poradził.
Załoga Prison Break jest pełna pochwał dla doświadczonego wzorca:
On jest żywą legendą - powiedział Wiliam Fitchner." Nigdy nie miałem taty gdy byłem mały. Fakt, że Clint zagra mojego scenicznego ojca sprawia, że moje marzenia ziszczają się".
Fernando Sucre
Fernando Sucre
Gdzieś czytałam że spróbują przekupić strażnika. Ale na ile to jest prawda to nie wiem.

[ Dodano: 2008-05-30, 20:44 ]
Oprócz premier pierwszych odcinków, znana jest również data emisji ostatniego. Otóż premiera ostatniego odcinka czwartej serii przewidziana jest na 12 stycznia 2009.
Fernando Sucre
Fernando Sucre
No właśnie. Ciekawe co nowego wniesie wątek ojca Alexa.
Mahone
Na początku Will przypominał mi Eastwooda :D W sumie dalej mi przypomina :D
Coś czuję, że 4 sezon to będzie jazda :D
Mia
Fernando Sucre
Fernando Sucre
No podobieństwo musi być :mrgreen:
Jeśli jego ojciec też wyskoczy w garniaku pod krawatem i ciemnych okularach to umrę :mrgreen: Szkoda tylko że tak krótko :-/ ojciec z synem w akcji...byłoby na co popatrzeć :mrgreen:
Michael Scofield
Michael Scofield
szalonego byłego agenta FBI Alexa Mahone,
ejże jakiego znowu szalonego???

ja tym dziadkiem jestem głeboko zniesmaczona :shock:
Michael Scofield
Michael Scofield
Ale fajnie^^ Mc Dziad ^^ xD Ale te wątki mnie urzekły!! Jestem niecierpliwa xD
Świeżak
Świeżak
No !! Wiedziałem!

Post autor: Snajper »

Że to nie była głowa Sary a kurde nikt mi nie chciał wierzyć komu to mówiłem!
Michael Scofield
Michael Scofield
Mia pisze:ma zagrać Malcoma Mahone ojca szalonego byłego agenta FBI Alexa Mahone
ale jakiego szalonego ?? :-P oj tam że zakopał kolesia w swoim ogródku, ćpa i zabija bez mrugniecia okiem to zaraz szalony ;-)

a ja się ciesze jak bedzie tatuś to i bedzie duzo synusia :-P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Spoilery”