Świeżak
Świeżak
Czym jest Scylla?

Post autor: yester »

Interesuje mnie to, a może ktoś będzie znał odpowiedź

Kod: Zaznacz cały

- Gdyby Scylla była pizzą,|my mielibyśmy tylko jej kawałek.
-A więc Scylla nie jest jednym dyskiem.

był tekst - Czym jest Scylla?
-To czarna skrzynka Firmy.
LECZ odcinek później szanowna pani Gretchen Morgan odpowiada T-Bag-owi

Co cię tak śmieszy?
To, że wszyscy myślą, iż Scylla jest firmową czarną skrzynką.
heh, nie wiem czy to ma coś wspólnego ale Scylla w mitologii greckiej to jeden z dwóch potworów morskich :P Więc Czym jest Scylla?
Świeżak
Świeżak
Re: Czym jest Scylla?

Post autor: LJ Burrows »

Hmmm Są to dane na temat firmy :)
Sara Tancredi
Sara Tancredi

Post autor: czarny_rumak »

Ja tam uważam że oni trzymają tam zdjęcia generała udowadniające że on śpi z misiem i ma kompleksy :D
Ale teraz juz tak całkiem serio to uwazam ze scylla to mapa prowadzaca do czarnej skrzynki firymy...ale taka bardzoooo zawiła mapa :))
Tweener
Tweener

Post autor: klocek1231 »

Mysle ze scylla nie jest czarna skrzynka firmy......gdyby byla toi trzymano by ja w jednym miejscu a nie rozdano 6 ludziom. nie mam jednak pojecia co to jest :P
John Abruzzi
John Abruzzi

Post autor: Dominik676 »

Wydaję mi się tak jak powiedział czarny_rumak , że to mapa do czarnej skrzynki. Tutaj można tylko czekać na wyobraźnie twórców.
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: Tanira »

Nieważne czym jest ważne, że przez nią zginął James :-(
C-Note
C-Note

Post autor: Serdziu »

troche to głupio że ze 12 odcinków im zejdzie zabawa z tą Scyllą a okaże się że nic im nie ona nie da :lol: mi się zdaje że Scylla ma powiązanie z tymi pieniędzmi fałszywymi czy jakoś tak, co w 7 i 8 są nawiązania takie :->
Świeżak
Świeżak

może zapisana jest tam cała prawda o "Firmie"
T-Bag
T-Bag

Post autor: Piotras003 »

a ja mysle że to nie jest nic zwiazane z firmą ,może to być wszystko ale napewno warte sporo pieniedzy :mrgreen:
Świeżak
Świeżak

Post autor: anusiaczek »

A wg mnie Scylla jest jakas bomba nuklearna.Wszystko wydawaloby sie logiczne:chca ja kraje azjatyckie jak laos czy korea.wydaje mi sie ze general chce ja gdzies w usa zdetonowac i pozniej czerpac zyski z odbudowy kraju a zyski te bylyby niewyobrazalne.poza tym general mowi"przeniescie scylle"na to jedna z dyskoboli"ze to wymaga tygodni ze wzgledow bezpieczenstwa"gdyby to byla zwykla czarna skrzynka nie byloby chyba takiego problemu :-P Bomba do tego opisu pasuje idealnie.a Whistler planowal ja sprzedac wlasnie azjatom ktorzy uzyliby jej do wlasnych celow a nie niszczenia USA.to taka moja mala teoria :-D
Świeżak
Świeżak

ty... anusiaczek, ty to masz łeeeeep! to mega całkiem możliwe, ale w jednym się nie zgadzam... W USA Zdetonować bombę? niiieee... bardziej sprzedać jakiemuś kraju tą bombkę.
Świeżak
Świeżak

wlasnie w USA bo wtedy beda mieli najwieksze zyski.firma zrzesza najwieksze przedsiebiorstwa.poza tym w trailerze jednego z nastepnych odcinkow general mowi"dopoki mamy scylle mamy wladze".w jednym z wczesniejszych odcinkow byla moza ze firma chce zniszczyc kraj i czerpac zyski z jego odbudowy a mahone mowil ze wlasnie kodow nuklearnych nie daje sie jednej osobie ale wielu.jak dla mnie pasuje :-) jakies opinie?:D
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: agulec »

Jak dla mnie pasuje świetnie :] I jest chyba lepszym wyjaśnieniem dla całego tego zamieszania niż "Czarna skrzynka" której ujawnienie zniszczy Firmę, chociaż już nie wiem co jest lepsze dla tego serialu :roll:
Poza tym wszystkie te elementy, o których pisałaś, składają się w dość sensowną całość.
Ciekawe co zrobi Scofield jak to znajdzie hahahaha :mrgreen:
Świeżak
Świeżak

michael rozbroi pewnie :-D nie no to juz by za bardzo mcgywerem zalapachnialo :-P o ile oczywsacie to faktycznie bomba.ale innej opcjii nie widze.najgorsze ze pewnie zanim sie dowiemy bedzie marzec przez te przerwy.ale co zrobic?pozdrawiam :-)
Świeżak
Świeżak

Post autor: Sara Tancredi S »

Scylla mnie zaciekawila :) też jestem ciekawa co się stanie jak Michael zbierze ją całkiem :)
Tweener
Tweener

Post autor: valentiina »

Hm, nie wiem.
Ale wydaje mi się, że scylla to mapa, jak już ktoś tu powiedział ; )
Gdyby tak było mieli by pomysł na kolejny sezon.
Świeżak
Świeżak

Post autor: jurekkk »

każdego ciekawi co to jest scylla ale najszybciej to jakaś mapa firmy czy coś w tym stylu
John Abruzzi
John Abruzzi

Post autor: Dominik676 »

To, że Scylla to jakaś bomba jest bardzo możliwe, ale jednak bardziej prawdopodobne wydaje mi się to, że to jakaś zwykła mapa, która prowadzi do prawdziwej "czarnej skrzynki", bardzo ważnej, skoro sama Scylla jak już wiemy jest bardzo droga. Jeszcze trochę i się dowiemy prawdy.
Tweener
Tweener

Post autor: klocek1231 »

ale po co byla by firmie potrzebna ich czarna skrzynka?! przeciez juz dawno by ja zniszczyli skoro to jest cos co narusza ich bezpieczenstwo....tam sa pewnie jakies kody do czegos....moze jakies hasla do kont bankowych na calym swiecie albo cos....czarbna skrzynka- to bylo by zbyt glupie....
Tweener
Tweener

Post autor: damian1 »

Dane znajdujące w scylli pozwolą na unicestwieniu działalności zwaną "firmą". W jakimś odcinku było coś takiego. ;-)
Świeżak
Świeżak

Gretchen wysmiala T-Baga ze to niby czarna skrzynka.podminowanie generala aby przeniesc scylle za wszelka cene raczej sugeruje ze na pewno scylla to nie jest zadna mapa.jak ktos wyzej napisal faktycznie bezsensem byloby 3mac jakas czarna skrzynke....nie mowie ze to na pewno bomba ale dla mnie pasuje a poki co nie widze alternatywy.mapa czy czarna skrzynka to dla mnie opcje z gory wykluczone nawet na prosta logike...no ale sie okaze :-P Pozadrawiam
Sara Tancredi
Sara Tancredi

Post autor: sylwek1005 »

juz wiadomo ze sxylla nie jest czarna skrzynka, watpie zeby byla tez mapa, wlasnie to jest ciekawe ze firma jej jeszcze nie usunela, a powinna wczesniej to zrobic skoro moze jej zaszkodzic...
Świeżak
Świeżak

Post autor: Nakon »

Ja też myślę że scylla to nie żadna tam czarna skrzynka czy też mapa. Zastanawiam się nad tą bombą ale też mi to jakoś nie pasuje. Ale jedno jest pewne jest to bardzo ważna rzecz jeżeli generał nie chce jej zniszczyć i tak o nią się martwi ale to mogą być tylko Nasze domysły bo nikt tak naprawdę nie ma 100% pewności czym jest ta "scylla".
Świeżak
Świeżak

Post autor: sagem1991 »

Scylla zawiera w sobie wszystkie tajne informacje o Firmie ,cześć to karty na których zą trzymane informacje , ale inna cześć jest maszyną która może przeczytać to wszystko .

Zródło:http://theprisonbreak.net/news.php?readmore=913 POZDRAWIAM nie musicie juz tyle gluwkowac:D :-D
Świeżak
Świeżak

Nie wiem czy ja jestem glupia i wszystko jest tak proste a ja tego nie widze czy niektorzy tu inny serial ogladaja :-P to co napisales to bylo info jeszcze na samym poczatku serii a wiele sie od tego czasu zmienilo:Pale na pewno nie jest sa to tajne informacje czy cos tedy bo gretchen w ostatnim odcinku to powiedziala!!huh no jak ktos wyzej napisal mozemy tylko gdybac...ja tylko wysnulam swoja teorie ktora mi pasuje jak ulal ale scylla moze byc wszystkim.pozyjemy zobaczymy :mrgreen: pozdrowiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sezon IV”