Serio , a tego to nie wiedziałam ? Zawsze tak trzeba??Xaneta pisze:A teraz zeby wywalić Vistę trzeba zainstalować Linuxa a po Linuxie wgrać Xp
Michael Scofield
Michael Scofield
bratanek mojego sąsiada czy jakoś tak tam sie interesuje tym wszystkim. I mówił że Vista to c**lernie cwany system. Dlatego trzeba wykombinować linuxa nim jakoś wywalić viste.A potem zainstalować Xp inaczej sie nie da tego pozbyć. Jak bede wiedziała coś wiecej dam znaćSerio , a tego to nie wiedziałam ? Zawsze tak trzeba??
Mahone
dobrze że nie mam visty...
u mnie formatuje się szybko i bezboleśnie...
ide poszukać karty dźwiękowej ^^
u mnie formatuje się szybko i bezboleśnie...
ide poszukać karty dźwiękowej ^^
Michael Scofield
Hmm...pierwsze słyszę, normalnie można usunąć Viste, format z płyty xp i po Viście^^ przynajmniej ja tak robiłem i bez problemu ;-)Xaneta pisze:inaczej sie nie da tego pozbyć.
Michael Scofield
robiłam.Ale za nic w świecie xp nie chce sie zainstalować.Sebo160186 pisze:pierwsze słyszę, normalnie można usunąć Viste, format z płyty xp i po Viście^^ przynajmniej ja tak robiłem i bez problemu
Michael Scofield
X to jak zrobiłaś format i nie zainstalowałaś Xp? to co zrobiłaś?Xaneta pisze:robiłam.Ale za nic w świecie xp nie chce sie zainstalować.
Michael Scofield
zrobiłam formata niby vista wywalona.Potem chce zainstalować xp a tu sie nie da. Nie wyszukiwało wogóle dysku.Sebo160186 pisze:X to jak zrobiłaś format i nie zainstalowałaś Xp? to co zrobiłaś?
Michael Scofield
ale jak mogło nie wyszukac skoro format robi się z płyty z systemem , znaczy u mnie bynajmnie tak jest. włozysz płyte , właczasz rozruch z dysku cd i tam dopiero w którejs (kolejnej) opcji jest format a zaraz potem wgranie nowego systemu- to ja nie wiem w którym momencie nie czyta Ci dyskuXaneta pisze:zrobiłam formata niby vista wywalona.Potem chce zainstalować xp a tu sie nie da. Nie wyszukiwało wogóle dysku.
Michael Scofield
A mój problem został zażegnany - musiałam zainstalować sterowniki do grafiki czy coś takiego.. tak więc jeżeli komuś muli strasznie przewijając strone internetową to niezbędne będzie zainstalowanie własnie owych sterowników.
Michael Scofield
Tak zrobię ;-)niunia pisze:tak więc jeżeli komuś muli strasznie przewijając strone internetową to niezbędne będzie zainstalowanie własnie owych sterowników.
Ja też??PatuŚ pisze:to ja nie wiem w którym momencie nie czyta Ci dysku
Michael Scofield
A mi z aktualizacji pobrało te detonatory do Nvidi... czyli ja sie nie musze tym martwić
- jak cos potzrebuje to system sam sobie to pobiera ,zobaczymy jak teraz bedzie chodziło
Michael Scofield
kiedy następuje wybór gdzie ma zostać zapisany system.Sebo160186 pisze:PatuŚ napisał/a:
to ja nie wiem w którym momencie nie czyta Ci dysku
Ja też??
Michael Scofield
??? Nie wiem , nigdy sie z takim czymś nie spotkałam
Michael Scofield
Hmm...nie wiem nie wiem^^ może płyta uszkodzonaXaneta pisze:kiedy następuje wybór gdzie ma zostać zapisany system.
Michael Scofield
Czy wiecie moze co trzeba zrobic zeby przywrocic do zycia tusz ktory lekko wysechl? caly jest prawie a nie byl uzywany dlugo no i klops xD.
Michael Scofield
Jak zasechł na amen, to już się nic nie da z tym zrobić, chyba, że zapchały się tylko dysze.
Spróbuj najpierw je przetrzeć np. papierem toaletowym i zobacz, czy zostawia ślady.
Jak nie, to możesz spróbować zamoczyć głowicę z atramentem np. do dekielka od słoika z ciepłą wodą, żeby się odmoczył, tak na godzinkę, potem dokładnie wysuszyć.
Nie gwarantuje, że to pomoże i będzie jak nowy, ale można spróbować go uratować zanim się go wyrzuci
Spróbuj najpierw je przetrzeć np. papierem toaletowym i zobacz, czy zostawia ślady.
Jak nie, to możesz spróbować zamoczyć głowicę z atramentem np. do dekielka od słoika z ciepłą wodą, żeby się odmoczył, tak na godzinkę, potem dokładnie wysuszyć.
Nie gwarantuje, że to pomoże i będzie jak nowy, ale można spróbować go uratować zanim się go wyrzuci
Michael Scofield
Jeżeli kadridrz jest pełny to raczej nie wysechł atrament, tak jak mówi agulec, pewnie zaschła głowica, możesz spróbować też chusteczką higieniczną, powinny po jakimś czasie zostawać ślady na chusteczce.
John Abruzzi
Ja mam taki problem:
Włączam grę, jest git, ale jak pogram z jakieś 30min. to zaczyna gra chodzić szybko. Nie jest to w kliku grach, tylko w każdej. W Gothicu 3 to nawet dni mi tak szybko lecą, przez 5min, mam już 300 dni. Bardzo mnie to denerwuje, bo w takiej sytuacji pomaga tylko reset. Mam już to bardzo dawno i nie wiem jak to naprawić. Może ktoś też już miał taki problem i sobie z nim poradził? Z góry dzięki.
Włączam grę, jest git, ale jak pogram z jakieś 30min. to zaczyna gra chodzić szybko. Nie jest to w kliku grach, tylko w każdej. W Gothicu 3 to nawet dni mi tak szybko lecą, przez 5min, mam już 300 dni. Bardzo mnie to denerwuje, bo w takiej sytuacji pomaga tylko reset. Mam już to bardzo dawno i nie wiem jak to naprawić. Może ktoś też już miał taki problem i sobie z nim poradził? Z góry dzięki.
Michael Scofield
Szczęśliwi czasu nie liczą^^
Jaki masz procesor? Strzelam że AMD x2?
Jaki masz procesor? Strzelam że AMD x2?
John Abruzzi
Nom, mam ADM, a 2x, to znaczy, że dwurdzeniowy? Bo jeżeli tak to taki właśnie mam.
Michael Scofield
Tak dwurdzeniowy.
ściągnij AMD Dual-CoreOptimizer, zainstaluj i reset ;-)
ściągnij AMD Dual-CoreOptimizer, zainstaluj i reset ;-)
Michael Scofield
No musze sprobowac... kurcze, nigdy sie do takich rzeczy nie dotykam... Chusteczka przeciral brat ale to nic nie dalo... zobacze z woda. I tak nie dziala to najwyzej
. dzieki
John Abruzzi
Sebo, Wielkie dzięki za pomoc. Minęła już ponad godzina, a gra chodzi jak należy. Jeszcze raz dzięki!
Michael Scofield
Ciesze sie że mogłem pomóc ;-)
Michael Scofield
Ja mam problem z youtube.com. Otóż odpalam filmik (najpierw się musi załadować) i jest fonia, a brak wizji
, tzn. nie wiem jak to dokładnie opisać... jeśli przesunę wskaźnik na 1.52 to będzie ta scena i koniec. Może macie jakieś kodeki czy coś w tym stylu. Dodam , ze od pewnego czasu mam ten problem, wcześniej było ok. Sprawdzałam na wszystkich 3 przeglądarkach i doopa.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc
Będę wdzięczna za wszelką pomoc