Sandemo - piszę przeciągle, ale interesująco. Fantasy.
William King - seria o 'Zabójcy' jest świetna, szczególnie wypowiedzi Gotreka.
Salvatore, Pratchett, Sapkowski, - można by ich zdjęcia dać pod podpisem w encyklopedii 'Fantasy'
クランプ Clamp - manga, panny są genialne jeśli chodzi o komedię.
藤沢とおる Fujisawa Tōru - też komedia, z dziwnymi zabarwieniami, czasem pouczające, ale również świetne 'Gore'
大暮 維人 Ōgure Ito - gościa opowieści są zazwyczaj lekkie, ale ciekawe i przesączone erotyzmem
樋口橘 Higuchi Tachibana - też mangaka, Dramat, Romans, Komedia, świetna.
Stephen King - no tego gościa chyba nie trzeba przedstawiać?
Sun Tzu 孫子, - kolejny z 'tych, których wszyscy znają' a jeśli nie: Sztuka wojny
神尾 葉子 Kamio Yōko, Dramat, Romans, 'Kawałki z życia', Cat Street
Bob Dylan - jeśli trzeba przedstawiać, to idę uderzyć głową w ścianę tak by przytomność stracić.
上条明峰 Kamijō Akimine - mangaka, Samurai Deeper Kyo, świetna kreska, niezła opowieść.
Simon and Garfunkel: ich muzyka to śpiewana poezja, szczególnie 'Sound of Silence'.
Kilka dobrych wypowiedzi też. Warto poszukać.
Youn In-Wan, świetne 'Gore' (sorry nie jestem pewien jak się jego imię pisze - Koreańczyk)
Oscar Wilde - kolejny z tych do nieprzedstawienia. (Kocham jego cytat: "Rzucanie palenia to najprostsza rzecz na świecie, robiłem to setki razy")
oraz "at least but not last" wielki William Sh. ^^
hmm.... i wielu innych autorów, wypisywanie książek zajęłoby za dużo czasu więc mam nadzieje, że autorzy wystarczą ^^
Polecam szczerze wszystkich powyższych.
Zaznaczam jednak że są tu zarówno normalni pisarze jak i mangacy.
Co do lektur... będę należał do znakomitej mniejszości... bo przeczytałem większość..

Lecz z porady dla męczących się teraz z nimi powiem: 'Wroga trzeba znać'. Więc choć 'Lalka' jest złem, to nie dajcie się nauczycielowi złamać i ze szczerym uśmiechem odszczeknijcie, przeczytałem i stwierdziłem że jest beznadziejną książką (jak tak zrobiłem, lufe z polskiego za to zarobiłem, ale przynajmniej zagiąć się mnie nie dało co przyprawiło nauczycielkę o utratę kilku lat z 'life spam' i potężne wrzody gdy przeczytała mą recenzję ^^)
Pozdrawiam