James w odpowiedniku polskim to bodajże Jan..Ble pisze:A nie jest to całkiem przypadkiem James?
A Kuba to nie wiem sama; chyba Jack. ;-)
James w odpowiedniku polskim to bodajże Jan..Ble pisze:A nie jest to całkiem przypadkiem James?
Z czystej ciekawości rozejrzałam sie po necie i znalazłam wiele nieścisłości właśnie co do imion Kuba, Jacek, Janek... Myślę, że po prostu większości z nich nie da się po prostu dopasowac odpowiedników... Może hm... Tak jak niektóre polskie słowa mają wiele znaczeń (patrz np.: zamek), to w Ameryce w poszczególnych stanach każde imię tłumacza inaczej... No bo jak to inaczej wytłumaczyć...?niunia pisze:James w odpowiedniku polskim to bodajże Jan..
A Kuba to nie wiem sama; chyba Jack.
ładne, to zdecydowanie za mało powiedzianeniunia pisze:wazne ze po prostu po polsku imie Kuba jest ładne
A dziękuję bardzo, aczkolwiek mój nick to czysty przypadek...niunia pisze:A twój nick mi się bardzo podoba Ble , chyba najbardziej go zapamiętałam ze wszystkich
Ludzie, jestem stuprocentową dziewczyną, macie moje słowo, więc błagam... nie porównujcie mnie do (bez obrazy:P) jakiegośtam faceta...NeroNS pisze:Przecież jego nic jest Ble xD
DziękiNeroNS pisze:nick fajny i krótki heh
Oczywiście i niezmiennie ^^niunia pisze:Ble, babska solidarność musi być ^^
zaliczyłasOktarynka pisze:*oktarynka test pamięci ze wzroku lol2*
Masz na imię Basia? Beata? Więcej nie znam chyba 8D.B... pisze:zaliczyłasOktarynka pisze:*oktarynka test pamięci ze wzroku lol2*![]()
![]()
ja nad swoim się jakoś szczególnie nie zastanawiałam, bo z reszta po co? Nick jak nick- każdy dobry( no może z wyjątkami). Pierwsza litera mojego ( cudnego![]()
) imienia po prostu i wielokropek do tego, co się będę produkować
;-)
ja o swojej nauczycielce od geografii chyba nigdy tak nie powiem.. nie mam o niej słow, ona chce dla kazdego jak nagorzej, krzyczy i bezpodstawnie banie wstawia <żalisię>KhAn pisze: i moja wspaniała pani profesor od geografii też ma tak na imię
o loooolniunia pisze:ja o swojej nauczycielce od geografii chyba nigdy tak nie powiem.. nie mam o niej słow, ona chce dla kazdego jak nagorzej, krzyczy i bezpodstawnie banie wstawia <żalisię>
bez podłogi bez xDnie wiem czy z tą podłogą