Ja też^^Pam pisze:Ja też o was nie zapomne
Michael Scofield
myślę że po 4 sezonie forum przetrwa, tak w przeliczeniu to jestem tu ok pół roku i z godzin wynika że 24 doby przesiedziałem na tym forum ...o jaaa prawie miesiąc
Michael Scofield
mi sie wydaje tak: ^^
po zakonczeniu czwartego sezonu, zakładajac ze bedzie to ostatni sezon serialu czesc uzytkowników odejdzie. Ta cześć, która przebywała tutaj tylko i wyłacznie ze wzgledu na PB, która przykładowo wchodziła tu, aby sciagnac odc., dowiedziec sie co dalej, poczytac spoilery itp. Poza ta czescia sa tu tazke osoby, dla kórych serial stał sie pewnym łacznikiem,a przez czas ich obecnosci, dla wielu juz kilkumiesieczny, zdazyły sie na tyle poznac i przyzwyczaic do swej wzajemnej obecnosci, ze raczej ciezko im bedzie tak nagle z dnia na dzien porzucic to miejsce. Wiadomo, ze mozliwe ze bedziemy zagladac tu troche rzadziej, ale o zadnym "upadku" forum raczej mowy byc nie moze.
z reszta oprócz tych stałych userów coały czas przybywa wielu nowych, jedni odchodza drudzy przychodza, a forum jest na tyle, moim zdaniem, atrakcyjnie skonstruowane, ze dosc spory procent nowych osob zostanie tu na dłuzej.
wiec nie beczec tu i nie pisac o jakims zapominaniu
po zakonczeniu czwartego sezonu, zakładajac ze bedzie to ostatni sezon serialu czesc uzytkowników odejdzie. Ta cześć, która przebywała tutaj tylko i wyłacznie ze wzgledu na PB, która przykładowo wchodziła tu, aby sciagnac odc., dowiedziec sie co dalej, poczytac spoilery itp. Poza ta czescia sa tu tazke osoby, dla kórych serial stał sie pewnym łacznikiem,a przez czas ich obecnosci, dla wielu juz kilkumiesieczny, zdazyły sie na tyle poznac i przyzwyczaic do swej wzajemnej obecnosci, ze raczej ciezko im bedzie tak nagle z dnia na dzien porzucic to miejsce. Wiadomo, ze mozliwe ze bedziemy zagladac tu troche rzadziej, ale o zadnym "upadku" forum raczej mowy byc nie moze.
z reszta oprócz tych stałych userów coały czas przybywa wielu nowych, jedni odchodza drudzy przychodza, a forum jest na tyle, moim zdaniem, atrakcyjnie skonstruowane, ze dosc spory procent nowych osob zostanie tu na dłuzej.
wiec nie beczec tu i nie pisac o jakims zapominaniu
Michael Scofield
Hmmm... w sumie szczerze mowiac to ja jestem tu z wami bo jestescie fajni, dobrze sie z wami gada i wogole to forum to dobry sposob na zabicie nudy. PB juz mi sie troszku przyjadlo i ogladam je raczej z ciekawosci co sie moze jeszcze zdarzyc, a nie jak kiedys z wielkim zapalem... wiec nawet jak sie film dskonczy nawet jutro to ja zostaje i gram tu do konca
Tweener
Mam takie pytanie. Co się stanie z forum gdy skończą się odcinki Skazanego?
Mam nadzieje, że dalej będzie tętnić życiem. ;-)
Podobny temat już był, przeniesione.
agulec.
Mam nadzieje, że dalej będzie tętnić życiem. ;-)
Podobny temat już był, przeniesione.
agulec.
Ostatnio zmieniony 2008-10-27, 21:09 przez damian1, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael Scofield
Padnie 
Michael Scofield
Bedziemy je reanimowac 
Michael Scofield
Jak zwykle tryskająca optymizmem wizja ...AutumnLeaf pisze:Padnie
To nie bedzie to co kiedyś .ale myśle że nie "padniemy" ..raczej spowolnimy ... w końcu kiedyś trzeba bedzie pożegnać się Z PB - ale nie z tyloma fajnymi ludźmi , można "przetransformowac forum
John Abruzzi
A tak na serio, to mam nadzieję, że nadal będzie funkcjonować bo zdążyłem się przyzwyczaić i lubię tu przebywać.
Funkcjonować będzie, ale większa aktywność ograniczy się zapewne do w Offtopicu i dyskusji o innych serialach. Temat "Prison Break" pozostanie raczej dla tych, ktorzy zaczynają przygodę z serialem.
John Abruzzi
No i niestety trzeba z przykrością stwierdzić, że bardzo "ucichnie". Przecież teraz jest tylko przerwa a już widać, że bardzo rzadko się tu ktoś wypowiada, a co dopiero jak będzie już prawdziwy koniec. Dla dobra forum byłoby, aby serii PB było jeszcze bardzo dużo
, ale do samego serialu lepiej jakby już się skończył. Tak źle i tak nie dobrze
.
Michael Scofield
Ja tu wiernie wpadam i dbam aby temat o wzdychaniu nie pokryl sie kurzem!
Michael Scofield
e no jeszcze nie jest aż tak tragicznie. Sporo uzytkowników regularnie odwiedza forum, piszac nie tylko w chillu. Dział o innych serialach się rozrasta, bedzie o czym dyskutowac...^^
W kwietniu zapewne znowu się tu trochę odświeży, a potem znowu uspokoi... :->
Czasy 'najwiekszej chwały' forum ma niewątpliwie za sobą, ale jeszcze trochę pociągnie...
nie?
W kwietniu zapewne znowu się tu trochę odświeży, a potem znowu uspokoi... :->
Czasy 'najwiekszej chwały' forum ma niewątpliwie za sobą, ale jeszcze trochę pociągnie...
T-Bag
Mnie choć niema to jestem tu myślami sorrki ale na razie z braku czasu tak wyszło pozdro dla wszystkich i Forum zawsze było,jest i będzie ;-)
John Abruzzi
No ja będę tu wpadał aż do samego końca. Ostatnio tylko miałem taką dłuższą przerwę, trzeba było troszkę nadrobić nauki, więc nie miałem za bardzo czasu, ale teraz jest już w miarę luz, więc będę się starał pisać tutaj regularnie. No i jak wy mam wielką nadzieję, że mu, użytkownicy dalej będziemy rozwijać to forum i bardzo chętnie na nim pisać, chociaż zdaje sonie sprawę, że po emisji serialu wypowiadać będą się tylko raczej stali bywalcy, bo wątpię aby kogoś nowego jeszcze temat PB wtedy interesował.
Wpływ na obecną sytuację mają również niefortunne problemy techniczne ostatnich miesięcy. Nie jest wykluczone, że po premierze nowych odcinków forum złapie "drugi oddech". Wraz z moderatorami zastanawiamy się nad tym jak uatrakcyjnić forum, by było przygotowane na aktywność po zakończeniu emisji PB. Efektem tego są nowe działy na forum. Jeśli ktoś ma inne pomysły na rozszerzenie dyskusyjnego zakresu forum zapraszam do tematu "Propozycje".
PB to serialowy fenomen ostatnich lat. Największy obok "Lost" i myślę, że ciągle będzie przyciągał nowe osoby, nawet po zakończeniu emisji.Dominik676 pisze:chociaż zdaje sonie sprawę, że po emisji serialu wypowiadać będą się tylko raczej stali bywalcy, bo wątpię aby kogoś nowego jeszcze temat PB wtedy interesował.
John Abruzzi
W sumie może i racja, ale trzeba przyznać, że tych "nowych" będzie na pewno mniej niż teraz i wcześniej, bo kto miał się serialem zainteresować to się już zainteresował i jest na bieżąco lub stara się nadrabiać zaległości. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie wiem jak będzie, ale ja forum odwiedzać raczej nie przestane ;-) , można powiedzieć, że już się tu zadomowiłem.myślę, że ciągle będzie przyciągał nowe osoby, nawet po zakończeniu emisji.
Sara Tancredi
Znam wiele for, które opisywały temat, który z czasem stracił na aktualności. Nie oznacza to jednak, że wszystkie padły. Padły tylko te, które nie potrafiły stworzyć wspólnoty userów. Mam na myśli, że forum tworzą przede wszystkim ludzie, i jeśli tym ludziom jest przyjemnie wymieniać ze sobą poglądy, to nie widzą oni problemu w temacie, który stracił na aktualności. W ogóle lub tym czasowo. Zatem jeśli na tym forum są userzy, którzy będą tu wpadać nie po to tylko, by wypowiedzieć się na temat odcinków PB i bohaterów, ale przede wszystkim po to, by pogadać i wymienić opinie między sobą, nawet jesli będzie to temat o wzdychaniu (który uważam za perełkę!), to forum to nie padnie napewno!

No i mamy odpowiedź na pytanie 'Co będzie gdy...'
Dobrze, że działamy teraz na innym serwerze i znów jest opcja wysłania mailingu do wszystkich użytkowników.
W związku z tym mam 4 fazowy projekt ożywienia forum, który jednak wymaga zaangażowania użytkowników, którzy jeszcze je odwiedzają:
1) Tu musimy czekać na agulec. Zmiana loga, czyli nowy wygląd.
Gdy to już będzie zrobione to:
2) Odświeżamy wszystkie działy tak by w kolumnie 'Ostatni post' na stronie głównej widniały daty z tego roku. Dzięki temu forum przynajmniej wizualnie będzie aktywne.
3) Wprowadzamy tą aktywność w praktyce, czyli trochę nowych postów, nowych tematów (zwłaszcza w działach 'Poza murami tematyki' i 'Seriale TV', bo to działy ogóle, które nie straciły na ważności).
4) Gdy poprzednie punkty zostaną zrealizowane (pkt 2 i 3 polegają na aktywności użytkowników, którzy jeszcze tu zaglądają) wznawiamy aktywność pozostałych użytkowników:
- z forum zostanie wysłany mailing
- to zależne od użytkowników, którzy mają jakieś kontakty z nieaktywnymi: przypomnienie o forum poprzez gg/maila/naszą klasę itd.
Proszę o komentarze/ewentualnie własne propozycje
Dobrze, że działamy teraz na innym serwerze i znów jest opcja wysłania mailingu do wszystkich użytkowników.
W związku z tym mam 4 fazowy projekt ożywienia forum, który jednak wymaga zaangażowania użytkowników, którzy jeszcze je odwiedzają:
1) Tu musimy czekać na agulec. Zmiana loga, czyli nowy wygląd.
Gdy to już będzie zrobione to:
2) Odświeżamy wszystkie działy tak by w kolumnie 'Ostatni post' na stronie głównej widniały daty z tego roku. Dzięki temu forum przynajmniej wizualnie będzie aktywne.
3) Wprowadzamy tą aktywność w praktyce, czyli trochę nowych postów, nowych tematów (zwłaszcza w działach 'Poza murami tematyki' i 'Seriale TV', bo to działy ogóle, które nie straciły na ważności).
4) Gdy poprzednie punkty zostaną zrealizowane (pkt 2 i 3 polegają na aktywności użytkowników, którzy jeszcze tu zaglądają) wznawiamy aktywność pozostałych użytkowników:
- z forum zostanie wysłany mailing
- to zależne od użytkowników, którzy mają jakieś kontakty z nieaktywnymi: przypomnienie o forum poprzez gg/maila/naszą klasę itd.
Proszę o komentarze/ewentualnie własne propozycje
C-Note
Wkoncu sie ktos za to zabral
Agulec nasz wielki Mistrz
a raczej Mistrzyni
. no ja mysle ze damy rade . dobre pomysly
Pozdr
Michael Scofield
To taki plan stabilizacyjny
Wygląda rozsądnie, szkoda, że jego wprowadzenie zależy ode mnie xD ..a mnie tak długo nie było.
Na nowe logo mam już nawet pomysł, już niczego nie chcę obiecywać, ale jestem już po sesji, więc mam i czas. : )
Na nowe logo mam już nawet pomysł, już niczego nie chcę obiecywać, ale jestem już po sesji, więc mam i czas. : )
Nowe logo dodane.
Teraz apeluję do wszystkich, którzy tu jeszcze pozostali o realizację punktu 2:
Teraz apeluję do wszystkich, którzy tu jeszcze pozostali o realizację punktu 2:
Apel do wszystkich użytkowników, którzy jeszcze tu zostali i zależy im na tym miejscu.
Proszę was o "odświeżenie" wszystkich działów tak by w kolumnie 'Ostatni post' na stronie głównej widniały daty z tego roku. Dzięki temu forum przynajmniej wizualnie będzie aktywne. Sam się w to włączę.
Gdy to zostanie zrobione wyślę mailing do wszystkich użytkowników z przypomnieniem o forum. Chciałbym to zrobić w piątek lub sobotę. Wiadomo: weekend to najlepsza okazja.
Może jeszcze coś ruszy. Mam także plan reklamy poprzez portale społecznościowe. O tym wkrótce
Proszę was o "odświeżenie" wszystkich działów tak by w kolumnie 'Ostatni post' na stronie głównej widniały daty z tego roku. Dzięki temu forum przynajmniej wizualnie będzie aktywne. Sam się w to włączę.
Gdy to zostanie zrobione wyślę mailing do wszystkich użytkowników z przypomnieniem o forum. Chciałbym to zrobić w piątek lub sobotę. Wiadomo: weekend to najlepsza okazja.
Może jeszcze coś ruszy. Mam także plan reklamy poprzez portale społecznościowe. O tym wkrótce
Tweener
Pytanie zadane pare lat temu "co bedzie gdy sie pb skonczy ? " widzicie juz 
Świeżak
Ktoś jeszcze tutaj zagląda ?
Tweener
Tak
[ Dodano: 2012-05-11, 09:04 ]
byly czasy
[ Dodano: 2012-05-11, 09:04 ]
byly czasy