Michael Scofield
Ja też będę oglądać ale już z różnymi mianami. Dawniej to cały odcinek ze szczaną do podłogi a teraz to myślę sobie " no już nie było czego wymyśleć". Nie spodziwałam się że to powiem ale lepiej niech kończą. Lepiej odejść z opinią serialu wszechczasów niz jak serial przeciągany na siłę
C-Note
głupio ogladac po paru miesiacach np PB . no bo tyle czekania i po 2 to zaduza przerwa ;(
John Abruzzi
Został nam jeszcze tylko jeden odcinek przed przerwą, nie? Bardzo mnie to ie cieszy, bo teraz kiedy akurat bardzo mi się to wszystko zaczęło podobać musi być przerwa, ale co tam, nie będę rozpaczał.
Michael Scofield
No to moze w koncu obejrze te sciagniete odcinki xd.
Świeżak
Jak dla mnie szkoda, że będzie przerwa.
Marzę o tym, żeby PB się skończył jak najszybciej, wystarczy być słabo-średnio inteligentnym, żeby zauważyć, że 4 seria (zwłaszcza po bodaj 12 odcinku) to naciąganie jakich mało. Dla mnie serial już i tak nie zakończy się z klasą, ale im szybciej tym lepiej.
Gdyby PB miał swój finał na końcu 2 sezonu, ze słodką rozkoszą obejrzałbym całość conajmniej jeszcze raz, ale teraz, kiedy serial tak klanowacieje, na pewno tego nie zrobię, bo będę wiedział, że po sezonie jest jeszcze "dużo przygód".
Marzę o tym, żeby PB się skończył jak najszybciej, wystarczy być słabo-średnio inteligentnym, żeby zauważyć, że 4 seria (zwłaszcza po bodaj 12 odcinku) to naciąganie jakich mało. Dla mnie serial już i tak nie zakończy się z klasą, ale im szybciej tym lepiej.
Gdyby PB miał swój finał na końcu 2 sezonu, ze słodką rozkoszą obejrzałbym całość conajmniej jeszcze raz, ale teraz, kiedy serial tak klanowacieje, na pewno tego nie zrobię, bo będę wiedział, że po sezonie jest jeszcze "dużo przygód".
Świeżak
To nie oglądajSnajper pisze:Jak dla mnie szkoda, że będzie przerwa.
Ja słyszałem z bardzo wiarygodnego źródła, że ten sezon ma złamac zasady i miec ponad 30 odcinków, gdyż jest ostatnim. Kto nie wierzy to nie. ;-)
Świeżak
Ja słyszlem ze bedą tylko 24 a nie 30
! ;p
Świeżak
nie prawda bo tym aktorom duzo placa i moze nawet powstac 10 sezonow wiec, nie byl bym taki pewien;pAnia1991_ck pisze:Wiadomo że nie będzie. To nierealne. Mnie się wydaje że aktorzy i cała ekipa mjaą już dość tego całego kręcenia. Przecież w styczniu minie już 5 lat.
Przerwa jest dobra bo nie muszą kręcić odcinków bo czas ich goni. Mogą spokojnie przemyśleć każdy szczegół.
Świeżak
Ta przerwa jednak dobra jest, dłużej będzie napięcie. Jak się skończą wszystkie odcinki to podobno mają zacząć się zdjęcia do filmu długometrażowego <kinowego>. Pomyślcie co producenci mogą wtedy wymyślić?!! A jak wymyślili taki film to może dadzą pomysł na inny super serial!! 
Michael Scofield
vegeta33, pieniądze to nie wszystko. Będą im płacić za te sozony nie wiedomo jak długo ale to ich ogranicza. Nie mogą przyjmować jakiś dużych kontraktów bo się nie wyrobią czasowo. Po za tym jak tak to się bedzie ciągnąć to stracą reputację. Bo co sobie można pomysleć o aktorze który gra w naciąganym na siłe serialu.
Mahone
Ania1991_ck, dobrze mówi. Peter Stormare, który dość prędko został odrzucony z serialu, od tego czasu wziął udział w wielu produkacjach filmowych, które są -jak słyszałam-dość dobre. Pewnie, gdyby nadal grał w PB byłby jednak ograniczony czasowo....Nie twierdzę, że aktorzy tacy jak Will czy Robert nie robią nic poza serialem, no ale jednak praca na planie pochałania tam dużo czasu. A są to aktorzy, którzy na pewno chcą grać też coś innego..
Świeżak
vegeta33 pisze:
nie prawda bo tym aktorom duzo placa i moze nawet powstac 10 sezonow wiec, nie byl bym taki pewien;p
a co tu do cholery ma do rzeczy kwit dla tych gosci, aktorzy nie decydują czy powstanie kolejny sezon czy o czym bedzie kolejny odcinek, o tym decyduje "firma(company)" jesli bedzie nadal ogladany, chciany no to moze i nastepna byc seria, ale to juz bedzie troche nudne, bo wiemy że jesli sa juz blisko celu zawsze cos albo ktos im przeszkodzi, tak jest w kolko.
ps. dla mnie 3 serii byc niepowinno, byla o niczym, nie wniesla dużo, ucieczke z wiezienia juz widzielismy, chyba sie zgodzicie z moim zdaniem?.
Świeżak
ee tam kurna takie gadanie... gdyby 3 sezon był tym pierwszym to byście powiedzieli, że pierwsza seria jest gorsza od tej z Sony - taka jest prawda. Mówicie, że 4 sezon jest gorszy i mogli skończyć na dwóch sezonach ale ja uważam że ten serial to jest majstersztyk i gdybyście obejrzeli najpierw 4 sezon a pózniej trzeci , drugi a na końcu pierwszy to byście powiedzieli, że ten pierwszy sezon był do kitu dlatego wg mnie ludzie po prostu zbyt wybrzydzają, nie doceniają tego co mają, a jak na nasze czasy szczerze mówiąc nie ma tak dobrego serialu akcji, gdzie jest mnóstwo zwrotów akcji itp. Takie jest moje zdanie.
Świeżak
dokladniekrupson pisze:ee tam kurna takie gadanie... gdyby 3 sezon był tym pierwszym to byście powiedzieli, że pierwsza seria jest gorsza od tej z Sony - taka jest prawda. Mówicie, że 4 sezon jest gorszy i mogli skończyć na dwóch sezonach ale ja uważam że ten serial to jest majstersztyk i gdybyście obejrzeli najpierw 4 sezon a pózniej trzeci , drugi a na końcu pierwszy to byście powiedzieli, że ten pierwszy sezon był do kitu dlatego wg mnie ludzie po prostu zbyt wybrzydzają, nie doceniają tego co mają, a jak na nasze czasy szczerze mówiąc nie ma tak dobrego serialu akcji, gdzie jest mnóstwo zwrotów akcji itp. Takie jest moje zdanie.
a "majstersztyk" to idealne okreslenie PB - calosci PB
Lincoln Burrows
Majsterszyk to raczej to, co napisał krupson, bo ja nic a nic z tego nie zrozumiałem.
Świeżak
troche wyobrażni Nero - to nie jest takie trudne do zrozumienia. Fakt, może to napisałem niezbyt łatwo i przejrzyście, ale po wnikliwej analizie na pewno dojdziesz ze mną do konsensusu. 
Michael Scofield
Krupsonie- ja doskonale zrozumiałam Twoje przesłanie, ale zupełnie nie moge sie z nim zgodzic. Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie powiedziałby, ze 1 sezon był najgorszy ( gdyby został puszczony jako 4 z kolei) tylko dlatego, ze ogolnie panuje opinia, że w kolejne sezony serialu są gorsze. No proszę Cie
Co jakis czas pojawiaja się tu głosy zapaleńców, którzy pełni oburzenia rzucaja się na osoby krytykujace serial, bo da nich jest on nadal 'majstersztykiem'
i nie ma co się napinać.
Co jakis czas pojawiaja się tu głosy zapaleńców, którzy pełni oburzenia rzucaja się na osoby krytykujace serial, bo da nich jest on nadal 'majstersztykiem'
tak, wybrzydzają, bo majac w pamieci pierwsze sezony, irytuje ich to też dla kasy twórcy serialu na siłe go przedłuzaja a przy tym obnizaja jego poziom.krupson pisze:wg mnie ludzie po prostu zbyt wybrzydzają
nikogo nie urażając są rózni ludzie, o róznych wymaganiach jesli chodzi o tego typu rozrywkę jakim jest serial. Dla kogos motki 4-sezonowe z choroba Michaela, całą firmą, Donem itp są pasjonujące i ciekawe, dla innych takie zagęszczenie akcji powoduje ze serial zatraca to, co wczesniej swiadczyło o jego wysokim poziomie.krupson pisze:nie doceniają tego co mają, a jak na nasze czasy szczerze mówiąc nie ma tak dobrego serialu akcji, gdzie jest mnóstwo zwrotów akcji itp. Takie jest moje zdanie.
i nie ma co się napinać.
Świeżak
ok twoja opinia też ma w sobie trochę prawdy, jak i moja. Spróbuj też zwrócić uwagę na to, że ludzie oglądając pewną serię przyzwyczajają się do niej - uważają, że jest ona bardzo dobra i chcieliby, aby reszta sezonów była taka sama, albo bardzo podobna. Dlatego ludzie oglądając najpierw 4 serię ze Scyllą, a pózniej wyobraż sobie, że w ostatniej serii Linc trafia do więzienia bo zabił brata vice-prezydent. Wówczas nastepuje to samo, a mianowicie widzowie odbierają to jako to, że twórcy serialu poszukują nowych wątków i lepiej by było, aby zakończyć serial na tym 3 i 4 sezonie - mogło by być i tak. Dlatego trudno jest wnioskować wg mnie, że w 4 serii scenarzyści wymyślają coraz to nowe (bajeczne) rzeczy bo moim zdaniem w dalszym ciągu robią świetną robotę - cały Prison Break jest utrzymywany w swoim tonie, w swoim stylu, dlatego sądzę, że cały ten serial mógłby potrwać jeszcze trochę, nie chodzi mi tu o kilka sezonów, ale o jeden góra dwa, na pewno znając mozliwości całej ekipy PB uważam, że zobaczylibyśmy jeszcze wiele ciekawych postaci, wydarzeń i bylibyśmy usatysfakcjonowani tym, że jednak nie skończyli na tej 4 serii. pozdrawiam 
Ostatnio zmieniony 2009-01-04, 14:32 przez krupson, łącznie zmieniany 1 raz.
Lincoln Burrows
Nie sądzę, bo ilość sezonów nie świadczy o jakości serialu. Liczy się pomysłowość. Jeśli tak jak mówisz, że 4 sezon(obecnie uważany za najgorszy) byłby tym pierwszym, a pierwszy - ostatnim to liczyłaby się fabuła i całokształt sezonu - to było najlepsze w pierwszym sezonie i liczy się to, nie kolejność. Tak więc nieważne, który z koleji byłby puszczony to i tak on będzie najlepszy( chyba, że ktoś uważa za najlepszy sezon 2 lub 3 - inna sprawa).krupson pisze:Dlatego ludzie oglądając najpierw 4 serię ze Scyllą, a pózniej wyobraż sobie, że w ostatniej serii Linc trafia do więzienia bo zabił brata vice-prezydent. Wówczas nastepuje to samo, a mianowicie widzowie odbierają to jako to, że twórcy serialu poszukują nowych wątków
Michael Scofield
krupson strasznie motasz, ale spoko, kazdy ma swoje zdanie.
Dla mnie serial sie dłuzy a emocje opadaja, własciwie juz opadły całkowicie^^
Jak pisałam wszystko zalezy od punktu widzenia.
Faktem jest, ze czeka nas przerwa w emisji i mimo, ze cięzko mi sie oglada ten 4 sezon to pewnie obejrze koncówkę, z ciekawości na temat ostatecznych rozwiązań albo i dla świetego spokoju, bo jak coś zaczynam to mam w zwyczaju skonczyć^^
W kazdym razie jeśli ktoś będzie czekał na kolejne odcinki jak większość z nas w czasie przerwy w 3 sezonie w wielkim zniecierpliwieniu to szacunek dla niego z mojej strony za chęci i determinację, ja tam wolę wracać do odcinków, które już kilkakrotnie widziałam z pierwszych dwóch sezonów niż ogladać nowe, zy to z 4 sezonu czy to ( nie daj Bog) z kolejnych.
Dla mnie serial sie dłuzy a emocje opadaja, własciwie juz opadły całkowicie^^
Jak pisałam wszystko zalezy od punktu widzenia.
Faktem jest, ze czeka nas przerwa w emisji i mimo, ze cięzko mi sie oglada ten 4 sezon to pewnie obejrze koncówkę, z ciekawości na temat ostatecznych rozwiązań albo i dla świetego spokoju, bo jak coś zaczynam to mam w zwyczaju skonczyć^^
W kazdym razie jeśli ktoś będzie czekał na kolejne odcinki jak większość z nas w czasie przerwy w 3 sezonie w wielkim zniecierpliwieniu to szacunek dla niego z mojej strony za chęci i determinację, ja tam wolę wracać do odcinków, które już kilkakrotnie widziałam z pierwszych dwóch sezonów niż ogladać nowe, zy to z 4 sezonu czy to ( nie daj Bog) z kolejnych.
Świeżak
Faktycznie ile osób tyle opinii - mnie np. w ogóle ten 4 sezon nie nudzi i z chęcią zobaczyłabym jeszcze i 5 bo na pewno byłby równie dobry , 3mający w napięciu etc.
Sara Tancredi
Mnie podobnie jak Naku sezon 4 w ogole mnie nie nudzi no i jak sie skonczy na 4 sezonie to jakis taki niedosyt bede czuła (tak przypuszczam) sądze ze jakaś 5 seria by sie przydała i już byłabym zadowolona. Już po prostu stałoby sie to nudne ale mam nadzieje że 5 sezon nawet 13 odcinkowy powstanie. Naprawde to czy ma powstać ten sezon czy nie to kwestia gustu i punktu widzenia jak już to ktoś słusznie zauważył 
John Abruzzi
Mnie czwarty sezon trochę nudzi, ale mimo to nie jestem zadowolony z tej przerwy w emisji. Lepiej dla mnie byłoby gdyby cała seria przeleciała na raz i Pb w końcu by się skończyło, jak dla mnie ta przerwa jest w ogóle nie potrzebna.
Świeżak
Panie i Panowie - prosze krotko i na temat ;-)
ad1 - kiedy dokladnie beda wydawane nastepne odcinki PB - tzn od 16 odcinka w wzwyz?
ad2 - i oczywiscie kiedy moze to byc dostepne na forum PB Filmowo ?
Pozdrawiam.
ad1 - kiedy dokladnie beda wydawane nastepne odcinki PB - tzn od 16 odcinka w wzwyz?
ad2 - i oczywiscie kiedy moze to byc dostepne na forum PB Filmowo ?
Pozdrawiam.
Michael Scofield
1 - na wiosnę, dokładnej daty jeszcze nie ma;
2 - każdy odcinek jest dostępny na forum dzień po premierze w Stanach.

2 - każdy odcinek jest dostępny na forum dzień po premierze w Stanach.