Świeżak
Świeżak
Re: Czym jest Scylla?

Post autor: rafi11a »

Scylla jest Skrzynką, która umożliwia przejmowanie władzy, dyskiem informacji z Białego Domu. Możliwości zarabiania pieniędzy bez wysiłku
John Abruzzi
John Abruzzi

Post autor: Dominik676 »

Niby już wszystko wiadomo dokładnie co to jest, ale tak na serio to jeszcze tak do końca to ja nie wiem. Niby ma tak w sobie jakieś tam informacje, jakieś tam inne bajery, jest bardzo droga, ale po co to było Firmie? Bez tego by się nie obyło. Chyba nie trzymali jej po to, aby w końcu ktoś wpadł na pomysł aby ją ukraść. Mi się wydaje, że w całej tej historii Scylla odegra jeszcze bardzo dużą rolę i czymś nas zadziwi, albo wręcz przeciwnie, w ogóle się nie dowiemy tak dokładnie, tak jednoznacznie co to jest. Albo ja jestem takim tłumokiem, albo rzeczywiście jeszcze w serialu nie wytłumaczyli taką normalną definicją co to jest, chyba że mi coś umknęło.
Świeżak
Świeżak

Post autor: Tjung »

w 15tym odcinku się wyjaśniło po części czym "ona" jest,
Świeżak
Świeżak

Post autor: LUKASZENKO »

ja mysle ze jest to dysk w ktorym sa zawatrte nowosci techniczne ktore moga zniszczyc swiat !! hhaha
Świeżak
Świeżak

Post autor: blumbee »

Zostala rozsiana plotka o tym ze scylla zawiera info o pracownikach i operacjach firmy. W rzeczywistosci, moim zdaniem, scylla to dysk zawierajacy info o najnowszych technologiach ktore moha zrewolucjonizowac swiat. Zagadka pozostaje czy Frima chce je wykorzystac w celu np. monopolizacji przemyslu energetycznego pod sibie czy pod zle cele: bron itp... Wydawalo sie ze kupiec scylli wiedzial co i jak i tylko odgrywal debila. Moim zdaniem on wspolpracuje z Gretchen albo corka generala ktora chce zniszczyc firme, bo ona zniszczyla jej zycie.
John Abruzzi
John Abruzzi

Nie no, teraz już wiemy, że w Scylli zapisane są jakieś informacje na temat różnych rodzai energii, które pozwolą na zapanowanie nad firmą, ale także na załatwienie sobie przyszłości jakiej nikt jeszcze nie miał. Przecież dzięki tej małej skrzynce można zostać kimś najważniejszym na świecie i właśnie przez to jest ona taka droga. Z chęcią pogratulowałbym Davidowi Bakerowi, że wymyślił coś takiego. Najgorsze jest jednak to, że i tak niemal wszyscy sądzą, że to generał stworzył scylle i przez to go tak wszyscy ubóstwiają, co jak dla mnie jest wielkim błędem.
Mahone
Mahone

Post autor: Babydoll »

Szczerze to nie spodziewałam się takiego rozwiązania, że Scylla okaże się tym, czym okazała się być. Ma to w sumie sens. Tyle że Firmie raczej nie chodzi o szczęście świata, tylko o to, że Scylla jest tyle warta.
Świeżak
Świeżak

Post autor: maciekd14 »

David Baker pracowal nad zabezpieczeniem Scylli, nie bylo nci powiedziane ze to on pracowal nad tym co sie w niej znajduje
Mahone
Mahone

No własnie, ciekawe kto to wszystko wymyślił...? I czy jakoś dawno...?
Świeżak
Świeżak

Post autor: wilq.wdz »

najprawdopodobniej dowiemy się całej historii scylli od generała
możliwe że Michel mu powie ze wie co jest w scylii i wtedy general wszystko wyjaśni
Mahone
Mahone

Ale nie wydaje wam się śmieszne i mocno naciągane, że Michael tak wszystko w tym widzeniu zrozumiał, że go tak oświeciło? Skąd w ogóle może mieć pewność, że to prawda? Czy może ja coś przeoczyłam???
C-Note
C-Note

Post autor: Misterek999 »

mozliwe ze przeoczylas :D , Michael slyszal jak Generał mowił "Dopoki mamy Scylle , Mamy władze" , wiec cos w tym wiecej jest , ;)
Mahone
Mahone

Misterek999 pisze:mozliwe ze przeoczylas :D , Michael slyszal jak Generał mowił "Dopoki mamy Scylle , Mamy władze" , wiec cos w tym wiecej jest , ;)
No i co z tego? Powiedział sobie i z tego Michael wywnioskował te pierwiastki i całą historię dalej? No raczej to trochę głupie. Ale to tylko serial.
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: agulec »

Misterek999 pisze:"Dopoki mamy Scylle , Mamy władze"
Generał powiedział "As long as we have Scylla, we have power".
- w tłumaczeniu było "władzę", ale "power" to też moc, energia.
Tłumaczący nie mógł o tym wiedzieć, więc przetłumaczył sobie tak, jak chyba każdy na jego miejscu ;)
Mahone
Mahone

No wiem, że power można przetłumaczyć na energię, ale chodzi mi o samą formę, to wszystko było totalnie masakrycznie naciągane. No proszę was, wizja w głowie i problem rozwiązany? Ok, już się nie czepiam, TY TYLKO SERIAL ;)
Michael Scofield
Michael Scofield

Post autor: agulec »

Babydoll pisze:chodzi mi o samą formę, to wszystko było totalnie masakrycznie naciągane.

A to.. Z tym to się całkowicie zgadzam ;) Sam pomysł fajny z tym całym BARGAIN - szkoda tylko, że pokazany w taki sposób - przez "wizję". Też mi to nie podeszło, ale jakoś.. postanowiłam chyba o tym zapomnieć <haha>
Tweener
Tweener

Post autor: klocek1231 »

Rezyserzy chyba zabardzo mysleli juz o swietach i wprowadzili motyw z "opowieści wigilijnej " - sceny z wizji michael'a xD
Świeżak
Świeżak

Post autor: yester »

Ludzie, scylla nie daje władzy nad firmą, Scylla pozwala stać się firmą, to tak... heh dam głupi przykład, Jedyni na świecie mielibyśmy maszyne do robienia wody, i bylibyśmy jedyną firmą która tworzy wode :P, nie wiem czy rozumiecie moje widzenie :P
Mahone
Mahone

No, taki monopol mają i dzięki temu mogą dyktować warunki i być ważni. I przy okazji baaardzo dużo zarobić :)
John Abruzzi
John Abruzzi

Wiem wiem, ta cała wizja była bardzo naciągana i nawet się z tym zgodzę, ale mi się bardzo podobało. W ogóle to BARGAIN było takie bardzo prisonowe, tzn. , że w I i II było bardzo dużo takiego rozwiązywania zagadek i jak dla mnie to stało się elementem charakterystycznym dla PB. Tylko, że teraz zostało to pokazana jakoś inaczej, podczas wizji co dało jakiś tam powiew świeżości, bo czegoś takiego jeszcze nie było. A sama Scylla, bardzo nieźle obmyślone. Jeszcze niedawno zastanawiałem się co do diabła tam jest, że ona jest taka ważna, a teraz już wiem :mrgreen: . W ogóle pomysł z tymi energiami bardzo mi się podobał, bardzo to wyjaśnia, dlaczego generał tak się denerwował jak zabrali mu Scylle.
Świeżak
Świeżak

Tak, ale nie dość że są na niej wszystkie nowe technologie jak co i gdzie, to jeszcze Scylla pozwala w jakichś sposób wykorzystać pełną moc słońca, ciekawe jestem jak to działa :P
John Abruzzi
John Abruzzi

Właśnie to mnie najbardziej zastanawia: JAK TO DZIAŁA? Jak takie małe coś może mieć w jakimś tam stopniu władzę na energią, no chyba, że tam są tylko zapisane informacje jak taką władze zyskać.
Świeżak
Świeżak

Post autor: wloczykijka »

tylko przechowuje informacje - jak dla mnie
Świeżak
Świeżak

Myślę że nie dość iż są tam zachowane informacje to TE urządzenie w połączeniu z innym pozwala je wykorzystać do właśnie tej Energii
Tweener
Tweener

Post autor: klocek1231 »

no teraz to wlasciwie temat sie konczy bo juz od dawna wiadomo czym jest scylla:P
teraz jest pytanie jak ja wykorzystac przeciwko firmie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sezon IV”