Chciałbym podziękować zapobiegliwości zakładającego temat... Tak się niestety składa że moja przygoda z PB w tej chwili wygląda tak że jestem pod koniec pierwszego sezonu.
Kurka i co teraz? Cała przyjemność z oglądania została mi właśnie odebrana
Wiedziałem że muszę uważać zaglądając na forum ale nie pomyślałbym że już w tytule tematu spoilery by się przydały...
W sumie niczyja wina! Pozdrawiam!
_________________ "Czym jestem dzisiaj? Zerem. Czym mogę być jutro? Jutro mogę zmartwychwstać i na nowo zacząć żyć! Mogę odnaleźć w sobie człowieka, dopóki ten jeszcze nie zginął!"
mnie śmierć Ambruzzi'ego strasznie zaskoczyła w pierwszej chwili nie wierzyłam że tak szybko zabili tak ważna postać ale później doszłam do wniosku że jak nie mieli na niego pomysłu w 2 sezonie to lepiej że tak zrobili
_________________ I never wanted to be different, I just wanted to be me
Ale jak zaczęli w niego strzelać to zaczęłam się śmiać
rzeczywiście, to niezwykle zabawne..
Clementine napisał/a:
że jak nie mieli na niego pomysłu w 2 sezonie
A to niedobrze, że nie mieli bo Abruzzi był ważną postacią w I sezonie, i jestem pewna, że mógłby coś zdziałać i w drugim. Np. swoimi wpływami jakoś pomóc braciom, choćby pienięznie itd .
mnie tez zaskoczyła jego smierc, bo przeciez to była jednych z ważniejszych postaci, nie mowiac tez ze jedna z najlepiej zagranych i wykreowanych, no oczywiscie az do pojawienia sie Alexa
w sumie tez mi sie tam bardziej podobał, i nie tylko w ten sposób, ze no... jego gra aktorska pierwsza zwróciła na mnie uwage, ale teraz tez jest całkiem nieźle, teraz ma nawet trudniej momentami, bo sceny w których *odwala* tez wymagaja niezłych umiejętności
Oczywiście, że mam. Wyrażałam je już w tym temacie, ale mogę powtórzyć- jak dla mnie John był jedną z najbardziej przekonujących postaci, najbardziej wyrazistą, a do tego perfekcyjna gra p.Petera.. Nie spodziewałam się, że tak szybko go uśmiercąi do tej pory to mi się nie podoba. John był wpływową osobą w I sezonie , więc mógłby np. jakos pomagać braciom.. Serial stracił dużo przez odejście Abruzziego..
Abruzzi był ważną postacia serialu i mógłby trochę jeszcze pozyć, bo wiele wnosił ciekawych rzeczy, a dzięki znakomitej kreacji aktora miło się go oglądało, ale z pewnym względów jego śmierc jest uzasadniona. 2 sezon to troche nowa historia, pojawiaja sie nowe posatcie i wątki, a takie skumulowanie wielu ( zeby nie powiedziec ze ZBYT wielu) takich "wpływowych" i charyzmatycznych postaci na niecałe 45 min odc to za duzo...
Abruzzi przyciągał moją uwagę w sezonie, w 2 natomiast przejął ją całkowicie Alex:* -postac całkowicie inna i z innego swiata ale jakze niezwykła