Wiek: 19 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 1096 Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2007-10-02, 23:04 Najseksowniejsi: zagubiony v. skazany na śmierć
Fenomen popularności dwóch kultowych seriali tkwi nie tylko w obfitującej w zagadki fabule, ale również w atrakcyjnych odtwórcach głównych ról.
Zasada, na której opierają się seriale "Zagubieni" i "Skazany na śmierć" jest bardzo podobna: labiryntowy scenariusz plus modelowej urody obsada równa się rekordowa popularność. Nawet najbardziej zatwardziali wielbiciele obydwu serii nie mogą zaprzeczyć, iż tym, co przyciąga ich przed ekran podczas emisji kolejnych odcinków, nie jest jedynie ciekawość czym jest wyspa, lub czy wreszcie uda się uciec z Fox River, ale również przyjemność płynąca z oglądania atrakcyjnych aktorów i aktorek. Twórcy obydwu serii zadbali o to, aby widzowie mieli na czym zawiesić oko. "Zagubieni" to plejada urodziwych twarzy z różnych stron świata, zaś w "Skazanym na śmierć" nie można wprost oderwać wzroku od niebieskich oczu i wytatuowanego torsu Michaela Scofielda. Grający go Wentworth Miller wyznaje, iż marzy o spotkaniu ekipy "Zagubionych" i połączeniu obu seriali. "W ostatnim odcinku pierwszej serii wchodzimy do więziennych kanałów ściekowych, przechodzimy przez kraty i wychodzimy w jednym z bunkrów na wyspie, stając oko w oko z Matthew Foxem. Drugi sezon rozgrywałby się na tropikalnej plaży" - fantazjuje aktor. Jednak wtedy widzowie stanęliby przed trudnym dylematem: który z bohaterów jest przystojniejszy: Michael czy Sawyer.
Grający nałogowego oszusta Josh Holloway wymieniony jest w rankingu 50 najpiękniejszych ludzi świata magazynu "People". Wysoki i przystojny aktor zaczynał karierę w show-biznesie jako model, kiedy rzucił studia z powodu braku pieniędzy. Wykorzystując swoje doskonałe warunki fizyczne Holloway pracował na wybiegach w Nowym Jorku i Rzymie, a jego fotografie regularnie pojawiały się w magazynach poświęconych modzie. Jednak Josh chciał być kimś więcej niż tylko chodzącym wieszakiem czy ludzkim manekinem. Postanowił więc zostać aktorem i w tym celu przyjechał do Los Angeles. Na początku obsadzano go w małych rolach przystojniaków, potem występował w serialowych epizodach. Przez siedem lat grywał również w filmach niezależnych, aż w końcu poszedł na casting "Zagubionych". Producenci nie byli pewni czy zaangażować Hollowaya, jednak w czasie przesłuchania zirytowany aktor w przypływie gniewu przewrócił krzesło i ten incydent przyniósł mu rolę dwuznacznego i porywczego Sawyera. Na potrzeby roli aktor zapuścił włosy, które stały się jego znakiem rozpoznawczym, lecz prywatnie Holloway nie przepada za swą fryzurą, ponieważ jest niepraktyczna, szczególnie w wietrzne dni.
Problemów z włosami nie ma Wentorth Miller, który na potrzeby roli w "Skazanym na śmierć" regularnie goli głowę. Miller pochodzi z multietnicznej rodziny. Jego ojciec jest Afroamerykaninem z Jamajki, a w jego żyłach płynie krew angielska, niemiecka, żydowska oraz Indian Cherokee. Z kolei przodkowie pani Miller wywodzą się z Francji, Rosji, Holandii, Syrii i Libanu. Dzięki takiej mieszaninie różnych nacji Wentworth Miller zyskał niezwykle oryginalne rysy twarzy i przejmujące spojrzenie niebieskich oczu. Przyszły aktor przyszedł na świat w Anglii, jednak rodzina przeprowadziła się do Nowego Jorku, kiedy miał dwa lata. W przeciwieństwie do Hollowaya, który ma na swoim koncie wiele różnych prac oraz drobne kradzieże, Miller pochodzi z zamożnej rodziny i odebrał staranne wykształcenie kończąc literaturę angielską na prestiżowym uniwersytecie Princeton. Wtedy też zaczął grywać w teatrze i po studiach udał się do Los Angeles, by podjąć pracę w firmie produkującej filmy telewizyjne, lecz szybko okazało się, że nie może żyć bez aktorstwa. Regularnie uczęszczał na liczne castingi, po których słyszał odpowiedź odmowną. Grywał jedynie w serialach albo dostawał epizodyczne role w filmach. Dopiero w 2003 roku zagrał większą rolę w dramacie "Piętno". Wcielił się w młodego bohatera, którego postać w dojrzałym wieku odtwarzał Sir Anthony Hopkins. Wtedy też Miller został zaangażowany do serialu "Skazany na śmierć" (2005).
Wiek: 21 Dołączyła: 27 Sie 2007 Posty: 3246 Skąd: from Stata Mind ^^
Wysłany: 2007-10-03, 19:35
łiii tam. To ja jestem chyba wyjątkiem bo wcale nie uważam Michale za takiego pięknego, ja wolę Alexa ^^ ja wolę jego spojrzenie szafirowych oczy hehe
a z Zagubionych to zdecydowanie Sawyera, mam nadzieję, że mo go nie ukatrupią ^_~
_________________ Wiewiórka o oczach Włocha
i ruchach wariata...
ja Zagubionych nie oglądam no bo bez przesady...^^ Josha kojarze i no przykro mi bardzo ale z Wentem przegrywa jednak w moim mniemaniu...ehhh te oczeta
nie mówiac juz o inncyh bohaterach PB, bo temat nie jest najładniejszy (czy tam przystojny)- choc i tu przegrywa, ale najseksowniejszy i obiektywnie patrzac to w takim rankingu na czele wysuwają sie William I Robert, szczególnie pierwszosezonowy i wtedy zaden Went a tym bardziej Josh nie maja szans