Informacje: Michael Scofield młody inżynier, cieszący się dobrą opinią wśród znajomych trafia do więzienia Fox River, aby uratować swojego brata Lincolna przed karą śmierci. Obmyślił szczegółowy plan ucieczki z więzienia. Jego plan przewidywał ucieczkę trzech więźniów jego, jego brata Lincolna oraz Johna Abruzziego, który miał im pomóc na wolności. W trakcie biegu wydarzeń dołączają kolejne osoby. Michael Scofield jest osobą uznawaną za geniusza, ponieważ widzi rzeczy bardziej szczegółowe niż zwykły człowiek, dzięki temu projekty budowlane więznienia zamieścił na ciele w postaci tatuażu.
Wiek: 19 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 1096 Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2007-08-26, 18:04
Jeśli chodzi o Michaela to jako aktor nie odpowiada mi. Gra tak sztucznie wg mnie i nie potrafi wzbudzić w widzu większych emocji poza tą jego troską o brata i uratowanie go za wszelką cenę.
Wiek: 18 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 859 Skąd: Raszczyce City =)
Wysłany: 2007-08-27, 11:22
A ja do niego nic nie mam, wręcz przeciwnie; facet inteligentny, przystojny; jeśli jest jakiś problem, zawsze potrafi z niego wybrnąć mimo iż jest to nie łatwe, ale ten człowiek mnie zadziwia iż wszystko ma przeanalizowane i wykombinowane co w jaki sposób zrobić; niekiedy plany się zmieniają, ale i tak to mu nie przeszkadza by zrealizować nowy. Dla mnie jest dobry i nie wydaje mi się by był sztuczny; jak najbardzije naturalny i to że nikomu nie może zaufać to na plus i te Scofield'owskie spojrzenia! Moze bić się nie umie; ale za to potrafi wyeliminować przeciwnika własnym umysłem.
Michael Scofield, to jest Spoko ziomek, bardzo dobrze gra swoją role i w ogóle wie co ma zrobić w serialu. Zawsze trafia w sytuacje bez wyjści, no ale zawsze też mu się udało z nich wybrnąć. Prawie, że w każdym odcinku ma jakieś problemu, to go złapali i ponownie poszedł do więzienia lub też mahonek go złapał.
Wiek: 21 Dołączyła: 27 Sie 2007 Posty: 3246 Skąd: from Stata Mind ^^
Wysłany: 2007-09-08, 00:14
a dla mnie Michael jest obojętny...niby tak się przejmuje bratem itede, ale nie bardzo zwraca uwagę na konsekwencje jakie niesie za sobą cała ta jego "misja".
A perfidne oszukanie przez niego Sary jest dla mnie nie do wybaczenia i nadal mu nie mogę tego zapomnieć, chociaż częściowo zrehabilitował sie w drugim sezonie ^^
_________________ Wiewiórka o oczach Włocha
i ruchach wariata...
Wydaje ci sie że go "niema"
jest tak ubrany ze go nie było widać.