Heroes to amerykański serial emitowany w telewizji NBC, którego reżyserem jest Tim Kring. Premierowa emisja pierwszego odcinka odbyła się 25 września 2006 roku. Zgromadziła ona największą liczbę widzów pomiędzy 18 a 49 rokiem życia (14,3 mln) pobijając m.in. rekord dotychczasowego hitu w Ameryce, kasowego serialu "Gotowe na wszystko".
Sprzedawca z Japonii, artysta z Nowego Jorku, czirliderka z Odessy w stanie Teksas, samotna matka z Las Vegas, policjant z Los Angeles... to z pozoru ludzie niczym nie różniący się od innych. Osoby z różnych zakątków świata, które odkrywają swoje niezwykłe zdolności. Każdy z bohaterów posiada jedną zdolność. Bohaterowie jak dotąd nie wiedzą skąd i dlaczego to właśnie oni zostali obdarowani super mocami.
Tylko jedna osoba - Chandra Suresh - profesor genetyki wie, że niezwykłych osób jest więcej i potrafi zlokalizować, gdzie mieszkają. Nie poznajemy go jednak, gdyż ginie w wypadku...
W serialu znaczącymi osobami nie posiadającymi żadnych specjalnych zdolności są: Mohinder Suresh, syn Chandra, który odkrywa nad czym pracował jego ojciec przed śmiercią, Simone Deveraux, dziewczyna jednego z bohaterów, któremu pomaga wyjść z uzależnienia. Pojawia się tu również tajemniczy mężczyzna w okularach ("Horn-Rimmed Glasses"), przybrany ojciec nastolatki, którego poznajemy w dziwnych okolicznościach.
Zach z kolei, to szkolny kolega owej nastolatki, który zna jej sekret.
Znacznie odbiegającą od pozostałych osobowością jest seryjny morderca o pseudonimie Sylar zabijający swoje ofiary z niezwykłym okrucieństwem.
Dlaczego zabija? Skąd i po co tak odmienni ludzie otrzymują tak niezwykłe moce? Być może dowiesz się w kolejnym odcinku Heroes.
Wiek: 19 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 1096 Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2007-12-05, 21:18
Zacząłem oglądać sobie właśnie ten serial wyszło tak, że kolega cgciał żebym mu ściągnął go no a, że czekając aż kolejne odcinki się ściągną nudziłem się to tak z głupia odpaliłem sobie jeden odcinek no i tak już zostało, że jestem przy 14 odcinku 1 sezonu i dalej mnie to wciąga już coraz bardziej
chłopie ten serial jest jak czterowymiarowy labirynt. Z tąd nie ma ucieczki
Ja nie żałuje że się znalazłem w tym czterowymiarowym labiryncie w zaden sposob^^
i napisz co ostatnio ciekawego w tych herosach widziales. z tego co wiem to zapowiada sie najlepszy odcinek chyba ze wszystkich^^ no moze nie ze wszystkich ogolnie ale na pewno z twojego sezonu^^.
Naprawde wssssyssssający sssssserial^^
Wysłany: 2007-12-05, 22:06
Co widziałem?? Dużo
SPOJLER!!!
Hiro zostaje aby dalej być bohaterem i nie idzie z ojcem. Claire poznała swoją matkę, rozmawiała z nią i dowiedziała się kim tak naprawdę jest a na końcu dowiedziałem się, że brat Pittera(chyba tak się pisze) jest jej ojcem nie chce mi się rozpisywać w każdym bądź razie na tym wydarzeniu się skończyło, że wiadomo kto jest ojcem Claire i albo dzisiaj albo jutro oglądne sobie kolejny odcinek i nie próbuj nawet napisac mi co się wydarzy bo obiecuję, że zabiję
zabic bys mnie nie zabil ale na forum by mnie nikt nie zobaczyl Duzooo mogl bym mogl ci naspoilerowac ale nie jestem asfaltem^^OGLąDaj to jak najszybciej bo ostro sie dzieje w tym serialu caaaly czas:D
Wysłany: 2007-12-06, 16:49
Staram się oglądać ostro ale niestety szkoła mi nie pozwala jak nie czytanie lektur bo jestem w klasie polonistycznej to w tym roku szkolnym mam mature i wogóle tyle na głowie, że masakra a tak bym chciał pooglądać sobie herosów bo się strasznie wciągnąłem
uuuu klasa polonistyczna^^ i do tego klasa Maturalna^^ moje kondolencje no to chyba za szybko mnie nie dogonisz choc slyszalem ze teraz bedzie przerwa zwiazana ze strajkiem scenarzystow
a ja jeszcze tego serialu na oczy nie widziałam.. jak na razie nie mam miejsca na kompie żeby go sciągnąć..
a jakie są wasze osobistewrażenia po tym filmie?
_________________ Dzwonili z nieba.. mówili mi, że im aniołek uciekł.
Nie martw się.. nie powiem im, że tu jesteś <3
~*~
Gość jesteś wyjątkowy/a
Wysłany: 2007-12-06, 21:48
Ja zachwycam się tym filmem pomimo tego, że jak słyszałem to większość osób mówiła, że to szajs itp. Wiesz to zależy kto co lubi. Ja np. lubię tego typu fantastyke i to w takim stopniu przerysowaną tak więc mi serial się podoba i każdy odcinek wciąga mnie coraz bardziej i choćby nie wiem co nie wyobrażam sobie żebym chociaż jednego odcinka nie oglądnął na dzień ściągnij sobie jeden odcinek i przekonaj się jaki to typ serialu, może akurat ci się spodoba
Wysłany: 2007-12-06, 22:14
Nie chce ci niunia spojlerować ale jak oglądałaś fantastyczną czwórkę to tam znajdziesz podobne umiejętności ludzi. Znam taką stronkę, gdzie nie ma limitów i można ściągać z easy share, i file factory i odcinki są avi i rmvb jak ktoś chce to pisać na PW bo na ogólnym nie będe podawał
tak oglądałam Fantastyczną 4 i powiem Ci, że nawet mi się spodobała, ale w ogóle nie wiedziałam, iż w tym filmie jest cos "fantastycznego"..
cóż, ściągam 1 odcinek ^^
_________________ Dzwonili z nieba.. mówili mi, że im aniołek uciekł.
Nie martw się.. nie powiem im, że tu jesteś <3
~*~
Gość jesteś wyjątkowy/a