Wysłany: 2007-08-27, 14:33 David 'Tweener' Apolskis
Tweener - złodziej innego kalibru niż Sucre. Ba, stanowiący jego przeciwieństwo. Jest tchórzliwy, skory do sypania, ale to w końcu małolat i zółtodziób. Wkurzyło mnie to, że dzięki reszcie uciekinierów poradził sobie z zainteresowaniem T-Baga i przezwisko 'Tweener' straciło swój sens, bo jest to postać nadająca się jedynie na epizodyczną. Podobają mi się jednak zmiany jakie w nim zaszły i jego tragiczna śmierć. W końcu to tylko dzieciak, a Mahone tak z nim się rozprawił...
Wiek: 19 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 1098 Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2007-08-27, 16:53
Dzieciak sypał to dostał za swoje. W więzieniu z tego co pamiętam to też sypał ale z tego co wygladało dzieciak chciał mieć ochronę zapewnioną przed T-Bagiem. Postać nie wnosząca nic szczególnego do serialu a jego śmierć też była taka bezsensu ale wsumie jak szybko sie pojawił tak szybko zniknął.
Wiek: 18 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 859 Skąd: Raszczyce City =)
Wysłany: 2007-08-27, 19:59
Porównywać go do Sucre?! Nie, nie lubię tzn. nie lubiłam go, przeszkadzał mi w każdej scenie i szczególnie dobijał mnie fakt iż niby był z Scofieldem i mu pomagał, a pogrywał z Bellickiem; nie wybaczalne i zgadzam się za to wszystko co on robił w więzieniu to też go spotkała taka kara jaka powinna.
Wiek: 21 Dołączyła: 27 Sie 2007 Posty: 3029 Skąd: from Stata Mind ^^
Wysłany: 2007-09-07, 23:56
Tweenera w 1 sezonie nie lubiłam gdyż uważałam go za takiego przemądrzałego cwaniaczka, ale w sezonie 2 pokazał, że jest w porządku i można mu zaufać.
i oczywiście jego romans z tą dziewczyną, szkoda, że im sie nie udało
_________________ Biegnie Wiewiórka przez las,
złotych liści ma po pas.
Przypominał mi kolegów z klasy... łoni też posiadają szerokawe portki i chłodzą jak kaczki. W II sezonie okazał się być lepszym człekiem tzn. uciekinierem (nie wsypał pozostałych jak kopali u tej blondyny w garażu).
szkoda go było ogolnie to był mi zupełnie obojętny, w pierwszym sezonie, który oglądałam na bieżąco w polsacie, mnie denerwował, bo bałam sie ze moze przeszkodzic w ucieczce, a tego bym nie przezyła ale w drugim sie chłopak wyrobił polubiłam go nawet, a kiedy zginął byłam taka wściekła na Mohone'a....aż trudno mi to teraz pojąć
szkoda go było ogolnie to był mi zupełnie obojętny, w pierwszym sezonie, który oglądałam na bieżąco w polsacie, mnie denerwował, bo bałam sie ze moze przeszkodzic w ucieczce, a tego bym nie przezyła ale w drugim sie chłopak wyrobił polubiłam go nawet, a kiedy zginął byłam taka wściekła na Mohone'a....aż trudno mi to teraz pojąć
też byłam przez to wściekła na mahone'a! XD jedyny moment w którym mogłam mu powiedzieć "a idź się facet utop, co żeś narobił".
właściwie tweenera polubiłam go dopiero po śmierci hehe... znaczy wiadomo - jak wyznał miłość tej dziewczynie, to było takie, takie... i ta policja dookoła. no przecież czy dziewczyny do takich gości nie mają sentymentu XD?? bo ja mam baaardzo *pewno że bym odpisywała na jej miejscu ; )*
_________________ *faza na prison break*
mahone rulah.
jak bym mu podstawiła inną twarz to tak, ale w innym razie jednak nie
"trasznie" męski wyszedł na tym zdjęciu, wolę go jako tweener'a- takiego jakim był
Apolskis, to taki trochę "kozaczek" ale do czasu, gdy nie został w celi z Avocado, bo potem to już się "rumakowanie" skończyło . . . . . Szkoda chłopaka bo musiał to robić czy chciał czy nie, ale w końcu rozwiązał problem
Szkoda, że pogrywał z BB jednocześnie planując ucieczkę, no ale cóz, jakoś to sie udało . . . . .
Podobała mi się sekwencja gdy "porobił" agentów i miał ich doprowadzić do Michela a to sie okazało, że doprowadził "siebie" do domu tej Lady co mu autko darowała, i te jego słowa w trakcie "ładowania" do radiowozu, i muzyczka ogólnie pasowała, zapamiętałem dobrze te scenę, gorzej z kolejną gdzie musieliśmy pożegnać Tweenera [*] David
Pozdrawiam
wprowadził trochę zamętu i akcji w pierwszym sezonie, ale ogólnie był nieszkodliwy i dlatego siedziałam 5 minut gapiąc sie w ścianę jak go Alex zastrzelił.. to była jedna z tych scen, które się pamięta. I to jeszcze po tej luźnej scenie, wspaniałej zresztą - o której napisał Lukas. Wiedział, że to jego ostanie chwile na wolności i pojechał do tej dziewczyny.. no to było słodkie po prostu. A potem BUM.
podobnie jednak ten drugi ma w sobie cos takiego...no nie wiem jak to okreslić...i tu nie chodzi tylko o wygląd. ta jego szujowatość tak jakos przyciaga
_________________ "Everyone has a story to tell" - Chris Vance
Żyję w myśl własnej zasady – „Bądź oryginalny, bądź widoczny”
Tweener... jedna z najbardziej ubarwiających 1 sezon postaci. Dodawał dużo do fabuły, umiał się postawić, był sprytny i wszędzie potrafił isę wkręcić, był jednak dwulicowy, ale nie wydał uciekinierów mimo wszystko zapłacił zyciem. Moja ulubiona postać, szkoda, że jego wątek umarł...