To jest osobisty wybór wykonawcy!! Nie powinieneś komuś tak wmawiać jeśli chce robić z wyciętych postaci to jest jej wybór i może się tak wprawi, że będą lepsze od twoich prac!!
no oczywiscie moglem sie spodziewac najazdu....sam na poczatku przygody z grafiką robilem avki z wycietych postaci,i bylem jechany na gfx-ie jak cholera widze ze za dobre rady tez na mnie naskakują znaFcy...takie avki poprostu nie bedą zaakceptowane przez nikogo poza userami tego forum...koniec OT...
Ciężko ocenić takie małe gówno, bo zawsze oceniałem i pracowałem na minimum Avkach 150x150, ale mogę powiedzieć, że fajne
małe bo 100x100 - takie sa wymagania forum dzieki za komentarz
Cwaniak napisał/a:
Dlaczego słabe? bo avki robi sie z calych zdjęc a nie na jakies paskudne tlo wkleja sie kiepsko wycietą postac...
OO znawca wielki tylko to jest robione z całych zdjęc - nie dodawałam tła i nie wycinałam postaci ... wiec jak krytykujesz to sie najpierw przyjzyj chociaz
Cwaniak napisał/a:
Bierzesz screena,wklejasz,powielasz warstwe z renderem 2 razy,na najnizszej Desaturante,drugą ustawiasz na Soft Light/Łagodne Światlo a 3 na Kolor.Potem jakeis kolory brąz na Multiply,Niebieski na Lighten itp...powodzenia i zapamietaj avki robi sie z calych zdjec!!!
a z tego bełkotu to już nic nie zorzumiałam.. to były moje pierwsze praca robione na CS3 w wersji angielskiej i niewiele funkcji jeszcze odkryłam, dalej się w to nie bawie bo nie mam zbyt czasu
a avki były robione tylko i wyłacznie na potrzeby forum PB (nikt nigdy nie mówił że to forum graficzne i że avki robimy dla całej ludzkości - tylko dla siebie )
_________________ "Jeśli ktoś prosi nas o pomoc, to znaczy że jesteśmy jeszcze coś warci "
a co do tych rad,to po prawej na dole masz menu warstw i na gorze taki paseczek i tam jest napisane Normal.Klikasz na niego i wybierasz sobie jakies inne krycie warstwy...teraz juz rozumiesz??
EDIT:
nawet ktos z wadą wzroku zauwazylby ze to jest wyciete...wątpie aby ktos robil Sarze zdjecia,na tle jakis bajerów czy tam kwiatuszków z Photoshopa....
nawet ktos z wadą wzroku zauwazylby ze to jest wyciete...wątpie aby ktos robil Sarze zdjecia,na tle jakis bajerów czy tam kwiatuszków z Photoshopa....
no to zapraszamy do okulisty bo ja nic nie wycinałam , nawet nie wiem jak to sie robi wziałam zdjęcie a te kwiatuszki to sa tzw. Brushe (to już nawet ja wiem ) i poporostu nałozyłam je na zdjecie
a ten av co zapodałeś to jest zdjęcie zwykłe na białym tle i brush o kształcie pioruna który daje własnie taki efekt że nakłada kolor , wraz z białym brushem kwiatkiem .... na prawde skoro tak sie znasz to sie dziwie ze nie zauwazyłes ze to sa zwykłe brushe
_________________ "Jeśli ktoś prosi nas o pomoc, to znaczy że jesteśmy jeszcze coś warci "